Straipsniai
Atgal
TTVAM: už puikiai apgintą baigiamąjį darbą absolventei iš karto pasiūlyta darbo vieta
2011-07-04

Šiais metais bakalauro darbus sėkmingai apgynė beveik pusantro tūkstančio Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (toliau – TTVAM) Teisės ir Vadybos fakulteto absolventų. Lietuvos kolegijų reitingo duomenis ir darbdavių nuomone, TTVAM yra puikiai užsirekomendavusi darbo rinkoje, todėl dauguma absolventų labai greitai susiranda darbą, tačiau vienas iš absolventų šįmet už puikiai apgintą darbą pasiūlymą dirbti gavo iš karto po gynimo.


Transporto vadybos studijų programos studentės, o dabar jau absolventės, Justinos Norkutės baigiamąjį darbą baigiamojo darbo vertinimo komisija įvertino 10 (puikiai). Komisijos pirmininkas Edmundas Daukantas UAB „SCHENKER“ vykdantysis direktorius nieko nelaukdamas įteikė studentei vizitinę kortelę, kviesdamas prisijungti prie įmonės kolektyvo. Absolventė šiuo metu jau dirba UAB „SCHENKER“, planuoja tęsti studijas Vilniaus Gedimino Technikos universitete ir studijuoti Transporto inžinerinę ekonomiką ir vadybą.
Transporto vadybos studijų programą labiau renkasi vyriškos lyties atstovai, todėl dažnas nustemba, kai tokią specialybę pasirenka moteris. „Visuomet traukė vyriškos specialybės, užsiėmimai, tad studijuoti norėjau tai, kas susiję su transportu. Pasirikau TTVAM tikėdamasi, kad studijos čia bus ir praktiškos, ir įdomios. Dėstytojai čia iš tiesų kvalifikuoti ir turintys daug darbo patirties, taigi teorija buvo „nesausa“, paremta gyvenimiškais pavyzdžiais“, – savo pasirinkimą aiškino Justina.
Kalbinama Justina pasakojo, kad niekada nesistengė mokytis visko mintinai, kaip tai daro daugumas stropių studentų. „Manau tai nėra gerai, nes išėjęs po egzamino ar koliokviumo viską užmiršti. Pirmūne nebuvau, bet į studijų medžiagą gilinausi, stengdavausi paskaityti ir suprasti, kas yra rašoma, į ką reikia atkreipti dėmesį. Manau, kad tuomet žinios išlieka kur kas ilgiau“, – prisiminimais dalijosi absolventė.
„Gyvenime stengiuosi viską atlikti tinkamai ir sąžiningai tiek prieš save tiek prieš kitus. Kita vertus, esu spontaniška, todėl ir baigiamojo darbo temą rinkausi ilgai nesvarstydama. Tiesiog iš pateikto sąrašo atsirinkau keletą temų ir dūriau pirštu. Likimas lėmė, jog baigiamąjį darbą rašysiu tema “ADR KROVINIŲ VEŽIMO AUTO TRANSPORTU ANALIZĖ“. Pasirinkta tema, kaip paaiškėjo, yra labai aktuali. Tiesa, trūko medžiagos, bet baigiamojo darbo vadovas Tomas Nenartavičius padėjo išspręsti šią ir kitas iškilusias problemas“, – už pagalbą dėkodama dėstytojui tęsė Justina.
Paklausta, ar tikėjosi aukščiausio baigiamojo darbo įvertinimo, absolventė save vertino kritiškai. „Vakarą prieš baigiamojo darbo gynimą su drauge net buvome susilažinę, koks bus įvertinimas, bet nei viena, nei antra nelaimėjome. Nei dešimtuko, nei juo labiau darbo pasiūlymo nesitikėjau. Buvau labai nustebusi išgirdusi rezultatą“, – džiaugdamasi netikėta sėkme pasakojo Justina.
Justina visiems abiturientams, studentams ir absolventams linki net ir suklupus nenuleisti rankų, siekti užsibrėžto tikslo, nesvarbu ar einama tiesiausiu keliu ar aplink, dideliais ar mažais žingsneliais. Svarbiausia – pirmyn.
Apie Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą
Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla yra moderni ir dinamiška privati aukštoji mokykla Lietuvoje jau daugiau nei 12 metų vykdanti profesinio bakalauro studijas. Aukštojoje mokykloje galima rinktis teisės, verslo, turizmo ir poilsio, komunikacijos, vadybos, apskaitos, reklamos, rinkodaros, finansų krypčių studijų programas. TTVAM bendradarbiauja su daugiau nei 80 partnerių 30 šalių. Aukštosios mokyklos tikslas – rengti išsilavinusius, aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius sėkmingai dirbti konkurencinės rinkos sąlygomis Lietuvoje ir užsienyje.
Visą informaciją apie TTVAM programas ir gyvenimą rasite Aukštosios mokyklos interneto svetainėje www.ttvam.lt. Taip pat galite prisijungti prie TTVAM grupės socialiniame tinkle „Facebook“.
 

Komentarai