Straipsniai
Atgal
Paskutinė apsisprendimo diena
2013-07-23

 Šiandien – paskutinė diena, kada stojantieji dar gali užregistruoti arba padaryti pakeitimus savo stojimo į aukštąsias mokyklas prašymuose. O jau savaitės pabaigoje bus skelbiami pakviestųjų studijuoti sąrašai. Besibaigiančio stojimo maratono rezultatus jau skaičiuoja ir mokymo įstaigos. Vienos jų – Vilniaus kooperacijos kolegijos (VKK) – direktoriaus Romualdo Pusvaškio teigimu, stojančiųjų apsisprendimo tendencijos pernelyg nenustebino. „Kaip ir tikėjomės, be tokių, jau stojančiųjų pripažinimo sulaukusių, studijų programų, kaip buhalterinė apskaita, verslo vadyba, ,maitinimo verslo organizavimas ir pan., savo auditoriją atrado ir vos metus mūsų kolegijoje gyvuojančios, bet ypač perspektyvios darbo rinkoje studijų programos.


 Viena iš jų – tai Informacinių sistemų diegimo ir priežiūros studijų programa. Ji būsimiems studentams patraukli dar ir tuo, kad stojant į ją galima gauti valstybės finansavimą ir studijuoti nemokamai“, - savo aukštosios mokyklos rezultatus apibendrino R. Pusvaškis. Taip pat būsimų studentų neliko nepastebėta ir Komunikacinės verslo anglų kalbos studijų programa. Kolegijos direktoriaus teigimu ši studijų programa buvo rengiama išskirtinai artimai bendradarbiaujant su verslo sektoriumi. „Apskritai, kurdami naujas studijų programas, organizuodami studentų praktikas, seminarus, kvalifikacijos kėlimo kursus ir visose kitose savo veiklose visada stengiamės kuo artimiau bendradarbiauti su verslo žmonėmis.

Esame įsitikinę, kad švietimo sektorius ir verslas privalo eiti koja kojon. Tik taip bus patenkinamas darbdavių poreikis, o ateityje mažės jaunimo nedarbo lygis“, - sakė R. Pusvaškis. Kolegija laukia ne tik vos vidurinės mokyklos duris užvėrusių jaunuolių, tačiau ir jau profesinę kvalifikaciją profesinio mokymo įstaigose įgijusių bei dažnai darbo patirties jau turinčių žmonių.Profesinių gebėjimų bagažą jau sukaupę asmenys,kolegijoje įgiję vadybinių,apskaitos bei kitų šiuolaikinių kompetencijų,gali tapti labai paklausiais ir vertinamais darbo rinkoje specialistais Šiais metais VKK vykdo priėmimą iš viso į septynias studijų programas: Buhalterinė apskaita, Verslo ekonomika, Verslo vadyba, Pardavimo valdymas, Maitinimo verslo organizavimas, Informacinių sistemų diegimas ir priežiūra bei Komunikacinė verslo anglų kalba. Taip pat šiemet pirmą kartą kolegijoje yra siūlomos ir nuotolinės studijos.

Foto
Komentarai