Straipsniai
Atgal
Technologiniai verslai skinasi kelią į priekį
2015-02-27

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) patvirtino 14 jaunų technologinių verslų projektų ataskaitas. Naujai įkurtos įmonės gyvuoja apie pusė metų ir jau rodo pirmuosius žingsnius, kaip galėtų eiti į rinką.


MITA jaunus verslus remia pagal MTEP (mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros) rezultatų komercinimo priemonę, kuri finansuojama Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis. Panašius konkursus dėl naujų technologinių įmonių kūrimo MITA skelbs ir 2015 m.
Per šešerių mėnesių laikotarpį įmonės atliko daug darbų: patobulino technologinius prototipus, patikslino verslo planus, ieško būdų, kaip produktus pristatyti rinkai, analizuoja klientų poreikius. Įmonės bando dalyvauti įvairiuose konkursuose, projektuose, ieško užsienio partnerių parodose.
Įmones vertina ir jų pažangą stebi MITA Technologinės plėtros komitetas ir dvi ekspertų tarybos: Fizinių ir technologijos mokslų bei Biomedicinos ir žemės ūkio mokslų. Į tarybų sudėti įeina žinomi šalies mokslo ir verslo ekspertai, susiję su pažangių technologijų plėtra. Šioje veikloje dalyvauja asociacijos INFOBALT, įmonių UAB „EKSPLA“, UAB „ELINTA“, UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“, UAB „MCT“ deleguoti atstovai.
Kai kurių jaunų įmonių darbai jau yra įvertinti. Vasario mėn. MB „Alovita“ įteiktas Kauno miesto savivaldybės Verslo tauro apdovanojimas „Jaunimo proveržio“ kategorijoje. Įmonė kuria slaugos lovą, kuri atliktų ne tik įprastoms slaugos lovoms būdingas funkcijas, bet taip pat padėtų neįgaliajam be slaugytojo arba su minimalia jo pagalba pasiversti ant šono, išvengiant pragulų ir įvairių su pragulomis susijusių komplikacijų.

Komentarai