GEOGRAFIJA
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-01-12 21:58:04 | Nuoroda

Sveiki, gal yra planuojanciu stoti i geografija? As tai esu tiksliai apsisprendusi tenai stoti, tik bijau, kad neistosiu;D Taigi...Gal yra studijuojanciu tenai, gal galite pasidalyti patirtimi? :)))

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-01-16 22:21:00 | Nuoroda

Sveiki busimieji geografai, siemet as esu pirmame kurse. Siaip labai dziaugiuosi ne tik kad istojau i VU bet kad ir i geografija. Destytojai tikrai nepiktybiski ir labai mieli zmones, na dauguma ju:) :) :) yra keletas tokiu idomu ir keistu sakyciau :D Na bet ir sau jais imanoma susikalbet:) Tai vat istot gal ir reiks siek tiek  pastangu bet jei yra noro tai stenkites. 

Jei idomu, tai destomi dalykai pirmam kurse tokie: geologija, geografija, sociologija/politologija, filosofija, anglu, chemija, kalbos kultura. pavasario semestre europos gamtine ir visuomenine geografija/bendroji gamtine ir visuomenine g., fizika, astronomija/zemes fizika, topografija ir geomorfologija. na ir aisku neuzmirskim kai kuriu dalyku laboratoriniu darbu kurie buna be gali linksmi ir juokingi.... :) tai tiek jei kam kas rupi klauskit, pasistenksiu atsakyti...:)

Žinutė parašyta: 2009-01-18 10:59:32 | Nuoroda

Norejau paklausti su kokiais balai istojai? Ir kiek buvo stojanciuju pernai i viena vieta?

Žinutė parašyta: 2009-01-20 14:37:34 | Nuoroda

Aš irgi planuoju ten stoti, bet irig baisu, kad neįstočiau... 9 manau nelengva gaut iš geografijos egzo....

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-01-30 13:05:38 | Nuoroda

Siap ir 10 ir 9 yra labai realu gauti is egzamino jei mokykloje nespoksot tik pro langa per pamokas:) nes jau kas kas bet sitas egzaminas tikrai nera sunkus. siaip balu aisku reikia nemazu, bet esme ta kad svarbu gerai islaikyti geografijos ir lietuviu kalbos egzamina nes jie yra svarbiausi. Sakyciau kad net didesnes svarbos turi lietuviu. O visi kiti metiniai. A istojau su beveiksu 1400. 

Tai tokios tokeles, jei dar kad domins klauskit, pasistenksiu atsakyti. :)

Žinutė parašyta: 2009-02-02 19:15:13 | Nuoroda

Sveiki :) as taip pat noriu studijuot geografija. Stojant butinai reikia valstybinio ar uztenka ir mokyklinio lietuviu egzo?

Žinutė parašyta: 2009-02-02 20:38:10 | Nuoroda

Oho... man mokytoja skaiciavo su 1168... taI  be sansu.. bet tai, jeigu siemet bus tas mokamas, tai tikiuosi papulti :)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-03 21:34:19 | Nuoroda

o su 1400 isojai i nemokama ar mokama vieta?;)

Žinutė parašyta: 2009-02-04 14:21:52 | Nuoroda
eurerika rašė:

Sveiki :) as taip pat noriu studijuot geografija. Stojant butinai reikia valstybinio ar uztenka ir mokyklinio lietuviu egzo?

 tai kaip?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-04 14:40:01 | Nuoroda

jei stosi i VU be jokiu kalbu apie mokyklinius egzaminus aisku isskyrus geo nes nera valstybinio

Žinutė parašyta: 2009-02-04 21:34:22 | Nuoroda

Tai , kad tik lietuviu ir geografijos reikia :) tai mano lietuviu bus valstybinis aisku ;)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-07 13:40:23 | Nuoroda

kaip jau sakaiu lietuviu kalba yra labai svarbi, ir patarciau laikyti valstybini jei norit stoti i vu. nes pvz, siemet mano grupe kiek zinau visi valstybinius laike ir tikrai neblogai islaike tai automatiskai balas kyla. na o su (1180 balu)  manau i mokama turetumet pakliuti. tik vienas patarimas stojant gerai pagalvokit kur stoti ir pasidomekit kokie dalykai bus destomi, nes daugeliui is musu buvo sokas kai suzinojo kad bus chemija, fizika ir matieka.... siaip paskaitos nieko tik gal laborai sunkesni.....:)

Žinutė parašyta: 2009-02-12 00:21:22 | Nuoroda

sveiki:) as taip pat studijuoju vu geografija, jei kils klausimu - nesivarzykit:) o sisip visiems visiems rekomenduoju, nes tai puiki pecialybe, cia ruosia labai plataus akiracio zmogu. o svarbiausia - visi iki vieno destomi dalykai be galo idomus (isskyrus aukstaja matematika;D) o is siaip gamtos mokslu fakultetas yra pats fainiausias vu;)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2009-02-15 22:49:30 | Nuoroda

Pritariu, gamtininkai patys fainiausi zmones :) !!!!!!!!!!!!! 

Žinutė parašyta: 2009-02-16 14:02:57 | Nuoroda

Gal galite placiau paaiskinti kas buna pirmajame pusmetyje?

kiek mokate uz studijas?

Žinutė parašyta: 2009-02-16 14:04:00 | Nuoroda

na pvz geologija :)

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:06:51 | Nuoroda

CHEMIJA. jei nepasikeis dėstytojas, chemija neturėtų būti labai didelis baubas (nors kiekvienais metais būna ir neišlaikiusių egzamino). svarbiausia nepraleisti paskaitų ir įdėmiai klausyti bei užsirašinėti, ką dėstytojas pasakoja. jei paskaitų medžiagą supranti, tikrai išlaikysi. dar bus chemijos laboratoriniai, ten teks padirbėti, bet įgudus neus labai sunku. tiesą sakant, visi laboratoriniai būna įdomūs.

FILOSOFIJOS ĮVADAS. deja, nieko negaliu papasakoti, nes man šią paskaitą skaitė kitas dėstytojas, o kiekvienas dėstytojas turi savo reikalavimus.

GEOGRAFIJOS ĮVADAS. labai šaunus dėstytojas, per jo paskaitas sužinosite plačiau apie geografijo mokslo raidą, ryšius su kitais mokslais, jei užteks laiko, išsamiau panagrinėsite, kas per mokslas yra ta geografija;) šiaip dėstytojas yra labai užsiėmęs žmogus, visada skuba ,lekia, todėl kelios paskaitos dėl komandiruočių gali pradingti. o jeigu pasiseks, galbūt bus suorganizuotos trumpos ekskursijos po geografų darbovietes;)

SOCIOLOGIJOS ĮVADAS. man šią discipliną taip pat skaitė kita dėstytoja, todėl plačiau nieko neparašysiu. tačiau turėtumėt būti supažindinti su pagrindinėmis sociologijos mokslo teorijomis. mano kursui pagrindinis vadovėlis buvo A. Giddens "sociologija", jei rasite bibliotekoje, galite pasivartyti;)

POLITOLOGIJOS ĮVADAS. turėsite rinktis viena iš dviejų: sociologiją arba politologiją. aš buvau pasirinkusi sociologija...;-) bet girdėjau, kad ir ši disciplina įdomi

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:07:12 | Nuoroda

BENDROJI GEOLOGIJA. na, čia galiu pasakyti tik tiek: įdomesnę discipliną ir charizmatiškesnį dėstytoją sunku surasti per visus keturis kursus. puiku, nuostabu, fantastiška!!! čia yra keketas video su profesoriumi Motuza, patariu pažiūrėti: video.google.com/videosearch?q=sgmd#q=student%C5%B3%20gamtinink%C5%B3%20mokslin%C4%97%20draugija&emb=0

o per paskaitas susipažinsite su Žemės planetos raida, geosferų litosferos, atmosferos, hidrosferos..) sudėtimi, savybėmis, jose vykstančiais procesais per geologijos mokslo prizmę, vesdamas paskaitą profesorius dažnai papasakoja kokį įdomų nutikimą iš savo daugybės kelionių (pvz. nuorodoje galite rasti video apie praėjusios vasaros ekspediciją į afganistaną)

per laboratorinius darbus mokysitės atpažinti mineralus, uolienas, tai bus labai nadinga mokantis ir kitas disciplinas;)

pirmame semestre taip pat prasidės UŽSIENIO KALBŲ, užsiėmimai, jie truks keturis semestrus

nors paračiau tik apie pirmą semestrą, negaliu nutylėti apie okomąją praktiką, kuri vyksta po antrojo semestro. ji susideda iš trijų dalių. kartografinė praktika pareikalaus daug kruopštumo, jos metu mokysitės teisigai sudaryti teminį žemėlapį (teisingai parinki sutartinius ženklus, spalvas, sudaryti legendą ir t.t.) geomorfologinės praktikos metu teks pasivaikščioti po Vilniaus apylinkes (gričiausiai apie VU botanikos sodą ir netoliese esančius miškus), kasite kasinius (duobes), pagal tai bandysite nustatyti teljefo kilmę; taip pat su profesoriumi pasivažinėsite po Vilniaus apylinkes (maždaug 100 km spnduliu), taip sisipažinsite su įvairionis reljefo formomis, strktūromis ir visa tai jums turėtų padėti darant kasinius;) dar bus topografinės praktikos dalis, jos metu jūs mokysitės dirbti su įvairiais prietaisais (GPS, teodolitas, nivelyras), tikriausiai reikės sudaryti tiriamos vietovės planelį. žodžiu, praktika tikrai nebus nuobodi, turėsite pakankamai darbo, bet bus be galo idomu;)
 

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:12:33 | Nuoroda

beje, jei bus norinčių, galite duoti savo kontaktus, susisieksime ir būtinai atsakysiu į visus klausimus. tačiau manau, kad vis dėlto rašant čia, nors ir nelabai patogu, bet informaciją gali surasti kiekvienas besidomintis, todėl uždavus vieną klausimą nereikės kartotis begalę kartų

Žinutė parašyta: 2009-02-16 20:19:40 | Nuoroda

besimokantys dalinai valstybės finansuojamose vietose moka 520 Lt. stipendijos už mokymosi rezultatus 195, 325 Lt, socialinė stipendija 390 Lt.  VU pirmame semestre stipendijų nemoka, jas pradėsite gauti tik po pirmos sesijos ;)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą