Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2012-12-12 12:53:39 | Nuoroda
Žinutė parašyta: 2012-12-17 00:49:48 | Nuoroda

 Juste, kas jau taip įkando, kad tokia nepatenkinta pasidarei?  Ar tik nebūsi galimos konkurencijos pabūgus, ir potencialius stojančiuosius taip atbaidyti panorus? 

Dauguma išvardintų priežasčių yra niekinės arba tavo pačios subjektyvus požiūris. Galima sugalvoti gerokai daugiau nei 10 priežasčių, kodėl VERTA stoti į geografiją 

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2012-12-17 14:37:19 | Nuoroda

Tai irgi tik tavo labai subjektyvus požiūris ir keisti, realybės neatitinkantys, spėjimai :) jei sugalvoji priežaščių, prašau pasisakyti. Gal gauni kokį užmokestį iš katedros už jos gynimą ir reklamą, ar ką? Aš teigiamų niuansų įžvelgiu tik keletą: meilės geografijos mokslui realizavimą ir bendrą aukštąjį išsilavinimą. Fin

Žinutė parašyta: 2013-03-12 00:00:44 | Nuoroda

1-as punktas – man tai labai didelis studijų VU privalumas ir, sakyčiau, netikėtas, bet malonus, atradimas.
Būtent todėl, kad VU geografija visiškai skiriasi nuo dėstomos mokykloj, nes geografija – tai ne sotinių ar viršūnių žinojimas. Kaip kažkada vienas kolega citavo dėstytojo mintį: „Geografija tai ne tai, kad tu žinai, jog Paryžius (tarkim) yra Prancūzijos sostinė. Tą gali bet kur pasižiūrėt. Geografija yra tai, kad tu žinai, KODĖL Paryžius yra Prancūzijos sostinė.“ Čia svarbiausia priežastingumas, įvairių procesų supratimas, bandomas įskiepyti vadinamasis „kompleksinis požiūris“ ir nors pradžioj tai atrodo kiek nerealu, bet tai iš tiesų veikia.
2, 4, 5-tas punktai iš esmės yra tas pats.
3-ias punktas netgi komiškas. Taip buvo tik vieno semestro (iš aštuonių) vieną dieną ir tai toli gražu ne visiems.
7, 8 ir 9-tas vėl iš esmės tie patys – tau nepatiko vasaros praktika (sakykim dėl įvairių priežasčių).
10-tas – dar vienas baisus subjektyvas. Kaži ar yra kokių nors studijų diplomas, kuris kažkam labai jau baisiai įdomus būtų, o esmė kaip ir visur ta pati – svarbiausia pats žmogus ir kaip jis savia pateikia. Geografijos diplomas pats savaime neatrakins jokių durų, tačiau žmogus juo pasinaudojęs gali atrankinti daugelį pačių įvairiausių sričių užraktų. Turim puikiausių to pavyzdžių. Geografija – nepaprastai plati sritis, tad ir teikia labai plačias galimybes. Tai VIENINTELIS mokslas, kuris yra tiek pat fizinis (gamtinis), tiek pat visuomeninis bei net informacinis.
Visą norimą informaciją bei atsakymus į kylančius klausimus iš VU geografijos studentų galite gauti čia:
www.facebook.com/JGK.lt

 

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą