Mokymo programos
Perdirbimo Pramonės Inžinerija
Valstybinis kodas: 62109T114
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji perdirbimo pramonės inžinerijos studijų programa skirta rengti technologijos mokslo srities specialistus, keliant jų mokslinę kompetenciją, pagilinant jų žinias pramonės inžinerijos kryptyje, technologijų valdymo srityje, siekiant geriau pritaikyti studijų mechanikos inžinerijos kryptyje įgytą patyrimą, išugdyti sugebėjimą pritaikyti savo žinias ir problemų sprendimo gebėjimus naujoje, nepažįstamoje aplinkoje, esant daugiapusiam problemos kontekstui bei sugebėjimą priimti sprendimus esant ribotai ar neišsamiai informacijai, suprasti savo socialinę ir etinę atsakomybę priimant sprendimus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji perdirbimo pramonės inžinieriai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: mokslinių tyrinėjimų pagrindus, skaitinius metodus inžinerijoje, reologiją, irimo mechaniką, kompozicinių medžiagų tyrimus, tamprumo ir plastiškumo teoriją; taikomuosius studijų dalykus: technologinių procesų optimizavimą ir valdymą, techninių sistemų modeliavimą, mechaninių sistemų analizę ir sintezę, techninių sistemų patikimumą ir kt.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus perdirbimo pramonės inžinerijos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Perdirbimo pramonės inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems technologijos moklų srities bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti perdirbimo pramonės inžinerijos magistrais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Perdirbimo pramonės mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti mechanikos inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs perdirbimo pramonės mechanikos inžinierijos magistro kvalifikaciją, turi:
gebėti taikyti pagrindinius mechanikos inžinerijos ir mechatronikos principus projektuojant, eksploatuojant ir tobulinant aukštų ir vidutinių technologijų įmonėse naudojamus technologinius įrenginius, dirbti su specializuotomis kompiuterinėmis programomis, vykdyti numatytas darbų programas, objektyviai vertinti situacijos sudėtingumo lygį ir priimti tinkamus sprendimus, atlikti tam tikrų medžiagų, gaminių ir procesų technologinių aspektų tyrimus ir konsultavimus, inžinerinių sprendimų įtaką ir svarbą visuomenės raidai;žinoti ir laikytis visų įstatymuose numatytus darbo saugos reikalavimų, naujas ir reikšmingas mechanikos inžinerijos, mechatronikos mokslinių tyrimų ir plėtros problemas;mokėti organizuoti komandinį darbą, efektyviai paskirstant funkcijas, pareigas, planuoti darbo laiką, bendrauti su specialistų ir nespecialistų aplinka.
Perdirbimo pramonės mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose
Norintiems siekti mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacijos, reikia turėti technologijos mokslų srities bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mechanikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję Perdirbimo pramonės mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją, asmenys gali dirbti įmonėse, kurių veikla susijusi su mechanizmų ir technologinės įrangos kūrimu, gamybos tobulinimu ir atnaujinimu, stambių skyrių vadovais, įmonių direktoriais (technikos, kokybės, generaliniais), vadovauti aukštos technologijos įmonės mokslinei gamybinei veiklai, dirbti mokslo institucijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju