Straipsniai
Atgal
SKVC teigiamai įvertino vienuolika Klaipėdos universiteto studijų programų
2018-04-20

 Po Lietuvos mokslo tarybos ekspertų vertinimo dėl Klaipėdos universiteto (KU) 2017 m. mokslo darbų, 2018 m. balandžio 17 d. Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) panaikino ribojamą akreditaciją trims bakalauro ir 8 magistrantūros Klaipėdos universiteto studijų programoms.


 2018 m. vasario 28 d. SKVC laikinai akreditavo ribojamai 16 pirmosios ir 14 antrosios pakopos studijų krypčių. Klaipėdos universitetas pateikė apeliaciją dėl studijų krypčių, kuriose 2017 m. pasiektas moksliškumo lygis atitinka SKVC programų akreditacijai keliamus reikalavimus. Be to, apeliacijoje prašyta atsižvelgti į vieninteliam šalies jūrų uostui ir visam Vakarų Lietuvos regionui strategiškai svarbias studijų programas rengiant aukštos kvalifikacijos specialistus.

Palaikymą dėl Klaipėdos universiteto studijų programų išreiškė ir Klaipėdos miesto savivaldybė, nes unikalios ir Klaipėdos regionui svarbios studijų programos yra svarus indėlis į tolygią Klaipėdos miesto ir kitų Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių socialinę bei ekonominę raidą, atitinka Klaipėdos miesto proveržio strategijoje įtvirtintus siekius.

Studijų kokybės vertinimo centrui atnaujinus studijų programų akreditavimo sąrašą, priėmimas šią vasarą Klaipėdos universitete, be kitų studijų programų, bus vykdomas ir į biologijos, vadybos, logistikos bakalauro studijų programas. Be to, bus galima rinktis šias magistrantūros studijų programas: Ichtiologija ir žuvininkystė, Choreografija, Rinkodara, Rekreacijos ir turizmo vadyba, Tarptautinių turizmo renginių vadyba, Inovacijų vadyba ir technologijos, Sveikatos priežiūros vadyba ir Verslo vadyba.

Pasak KU mokslo ir meno prorektorės doc. dr. Ritos Vaičekauskaitės, KU džiaugiasi, kad daugiau kaip pusė apeliacijai pateiktų programų įvertintos teigiamai, taigi priėmimas galės būti vykdomas. „Tikimės, kad teigiamai įvertintų studijų programų sąrašą papildys ir inžinerijos bei technologijos mokslų srities programos, dėl kurių galutinis sprendimas bus priimtas baigus vertinti LR Vyriausybei bei Švietimo ir mokslo ministerijai pateiktą Klaipėdos universiteto veiklos optimizavimo priemonių planą 2018–2019-iems metams“, – teigė KU prorektorė doc. dr. R. Vaičekauskaitė.

Komentarai