VU MIF'as
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-19 12:55:09 | Nuoroda
Na, jei is tikruju, tai as cia sarkastiskai rasiau nera is tikruju lengva mife studijuoti... ir pats vargu, ar antra karta cia stociau... tiesiog supratau, kad nemegstu as taip matiekos kaip anksciau masciau pries stodami, gerai pagalvokit. tiesa sakant, cia yra ir tokiu, kurie nesiskundzia, bet yra ir tokiu, kurie nusivyle... kita vertus, visada yra galimybe perstoti, jei nepatiks
Žinutė parašyta: 2008-06-19 13:10:38 | Nuoroda
Delfi: http://www.delfi.lt/news/daily/science/ ... d=17452179 MIF'as išsikrausto į Lietuvos "Silicio" slėnį t.y. Visorių IT parką. Damit, tikėjausi, kad nereikės į Saulėtekį važinėti...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-19 13:36:11 | Nuoroda
Pirmam kurse tikrai yra sunku ir labai neįdomu. Beje, pirmus metus visi MIF'e mokosi daugmaž tą patį. Paskaitos neretai vyksta 3 specialybių studentams iš karto. Tai tarsi fizinio parengimo stovykla Nors atrodė beprasmis kalimas ar sausas įrodymų mokymasis, ateityje to prireikia. Antrame kurse FDM ir ekonometrijos studentai jau susipažįsta su ekonomika, filosofija, statistika (apie kitas specialybes nežinau), tad darosi šiek tiek įdomiau, tačiau lygiagrečiai dar vis velkasi matematinė analizė (nors ir ji darosi įdomesnė), anglų kalba. Ekonometrams prasideda praktinės ekonometrijos paskaitos, duodama pačiupinėti, kas tai yra (bet dar mažai, kas supranta). Supažindinama su tikimybių teorija - pakankamai nesunku praktikoje, tačiau itin griežtai reikalaujama mokėti teoriją (už Gaigalo algebrą, kurią aprašė aušryyytia, tikrai baisiau ). Trečiame kurse jau įdomiau: labiau linkstama į savo specialybę, dėsto geresni dėstytojai (visada paaiškins, stengsis sudominti) ir šiaip jau turbūt organizmas užgrūdintas. Nors dėstomi dalykai vis sudėtingesni, juos išlaikyti darosi lengviau Išskirti galėčiau nebent Matematinę ekonomiką (ekonometrams) rudenį ir Atsitiktinių procesų teoriją pavasarį (EKO+FDM). Nors dėsto puikūs dėstytojai, išmokti yra sunku. Pirmoji reikalauja gero matematinės analizės pasirengimo, antroji ir mat.anal., ir tikimybių teorijos. Būtent trečiame kurse supranti, kam reikėjo pirmus du tiek nesąmonių mokytis Ketvirto kurso dar ir pats laukiu, tad pakomentuoti nelabai galiu. Pirmas semestras, kiek žinau, sunkiai įveikiamas, bet kas įveikia, tais metais ir pabaigia universitetą Beje, tokių nėra daug... Jei norit mokytis ir išmokti, stokit čia - bus sunku, bet įdomu. Jeigu norit gražaus diplomo - niekas MIF'e jums taip lengvai jo neduos. P.S. Ir man tiek po pirmo, tiek po antro kurso buvo kilę minčių perstoti kitur, bet kažkaip nesigailiu pasilikęs. Aš, beje, beveik baigiau trečią (rudenį perlaikymai
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-21 23:00:22 | Nuoroda
nium as ekonometrija studijuoju... jei ka tai domina, tai klauskit ko tik norit... vienaip ar kitaip univere poziuris i viska pasikeicia
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-22 17:53:48 | Nuoroda
norejau paklausti nejaugi taip baisu fdm , ekonometrijoj??? nejaugi taip visi masiskai gauna skolas??? neatlaiko o galiausiai iseina.. ir kokiom salygom esant studenta ismeta ??? siaip as nebijau darbo, esu prates dirbti, bet nejaugi ten taip nepavezama?? ir ar ekonometrija praktiskai taip pat gerai kaip ir fdm? buciau labai dekingas jei paprastai ir neperpuciant burbulo studijuojantys atsakytumete ir nejaugi ten kiekviena diena turi mokytis ??? ka nera laisvo laiko ne kiek ???
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-22 19:25:51 | Nuoroda
norejau paklausti nejaugi taip baisu fdm , ekonometrijoj??? baisu, tai baisu. bet kiekvienam savos baimes nejaugi taip visi masiskai gauna skolas??? neatlaiko o galiausiai iseina.. fdm'e labai mazai kas gana skolas... mano kambarioke ten mokos, tai nemazai sss mala ir dar stipke gauna. mokytis tikrai sunku, bet mokais tik per sesija ekonometru siek tiek daugiau neislaiko, bet per perlaikymus beveik visi. tiesiog daug kas issigasta ir pabega. is mano kurso pabego kokie 8 maximum. o siaip visai gerai, kai kokius nors informatikus skriaudzia, tada mums stipendijos ju ateina. ir net mokant uz moksla galima stipke gaut ir kokiom salygom esant studenta ismeta ??? ismeta: kai prisidirbi kai ITC kompui ka nors padarai(jei istosit suprasit) kai turi daugiau nei dvi skolas po perlaikymu (zodziu, kad ismes uz tai, galimybe labai maza, nes sudarytos visos salygos testi mokslus, nebet pats pabegi) siaip as nebijau darbo, esu prates dirbti, bet nejaugi ten taip nepavezama?? pavezama. as pavezu. dar koks vienas kitas tukstantelis paveza... ir ar ekonometrija praktiskai taip pat gerai kaip ir fdm? ekonometrijoj konkurencija mazesne ir maziau istot. beje, destytojai mus durnesniais laiko, tai ir ne taip spaudzia ir nejaugi ten kiekviena diena turi mokytis ??? ka nera laisvo laiko ne kiek ??? mokais tik pries kolius ir sesijas... na, nebet pats sau liepi mokytis... dar siaip buna atsiskaitymai, tai galima perziuret konspus ar pan. siaip pirma pusmeti lb faina buvo... mokytis nepersudetinga, pagert visada laiko yra, konspektai daugumoj yra intere, tad i kaikurias paskaitas galim isvis neit... jei kas norit, pandykit. tik perspeju, kad galima meile matematikai prarasti... pirmi du metai sausa matieka, kad ir kaip graziai studiju aprasymas skambetu.. jei dar kas domina, klauskit
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-22 21:03:27 | Nuoroda
dkui arifneja labai padejai, nes pagaliau kazkas atsake man i siuos klausimus o pvz statistika prasciau kek zina...o pvz pabaigus prasisukt imanoma gerai???
Žinutė parašyta: 2008-06-22 21:11:37 | Nuoroda
Hm... Pažiūrėjau FDM rotacijos rezultatus, tokia pati tendencija kaip ir visose kituose programose, puse arba daugiau tori skolas, ypač paskutiniuose kursuose. MIF'o tendencijos išlieka nepakitusios visais atžvilgiais... Mano antrodo jeigu gerai prisimenu pirmais mokslo metais leidžia iki trijų perlaikymų su išimtimis (kai kurie dėstytojai neleidžia), o paprastai du perlaikymai, tad išlaikyti tikrai privalai (niekas sau neatleistų ir iš antro karto neišlaikyti). Šiaip galima prisidirbti ir, kad prie egzamino neprileis visai, jau iš karto kartojimą užsidirbti. 3 skolos ir jau, tik dekanas gali suteikti antrą šansą. Nepaisant to už kreditus reikės dabar mokėti jeigu liksi ir jeigu ko nors neišlaikysi, o tai jau darosi brangu. pabaigus prasisukt imanoma gerai??? Būk labai aktyvi, rink kontaktus jau anksčiau, dalyvauk karjeros mugėse ir kituose renginiuose ir darbą rasi. Čia jo kaip šieno.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-23 09:58:47 | Nuoroda
dekui arfenija ir david, kad atsakete man i rupimus klasimus tikrai padejote
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-23 22:01:28 | Nuoroda
prasom tikrai ner cia ko bijot mane ir visi gasdino, bet dar laikaus... vat liko du informos egzai, tai turiu savaite poilsiu nes jau einu i ezus su 6. telieka geresni pazymi gaut.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-23 22:24:41 | Nuoroda
fe, galvojau sia specialybe(eko) treciu numeriu rasyt(jei istorija nepasisektu, gal netgi ir pirmu), bet kazkodel atbaidet jus cia mane idomumo delei parsisiunciau konspektus ekonometrijos kazkokius(tikimybiu teorija pradzioj buvo), pasiziuret kas ten per velnias toks baisus ir.. nors gavau is matkes 99, bet kazkaip supratau, kad nlb prie sirdies man aisku man ieskanciam daugiau ar maziau kazkiek lengvesnio diplomo ir nenorinciam dienu dienas praleist prie knygu ir ypac kalant sausa matkes teorija sis variantas atkrenta beveik iskart. bet visgi tai kaip yra is tiesu: kali ir kali sausa teorija ar mokaisi daugiau maziau dalykus, kurie yra nors kiek praktiski(na nezinau kaip jums, bet antras variantas mane daug labiau vilioja).
Žinutė parašyta: 2008-06-23 22:43:01 | Nuoroda
Tai nėra sausa teorija, jeigu mokaisi pastebėsi, kad viskas yra tiesiog paprasta, tik tam reikia kiek laiko paspręsti ir suvokti. O didžioji dalis yra praktiškai taikoma, paskui klausaisi kaip dėstytojas pasakoja apie studentus kurie po kažkiek metu teiraujasi pagalbos. Tarkim vienam reikėjo dirbti prie žemėlapių, navigacinių sistemų ir panašių dalykų, iškart reikėjo algebros ir geometrijos žinių, rašė laišką dėstytojui. Yra labai daug taikymo pavyzdžių, vargu ar tiek daug pritaikysi per gyvenimą, bet jeigu prireiks žinosi ką reikia daryti ir žinosi kur gilintis.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-24 14:53:32 | Nuoroda
kadangi man nelabai svieciasi istot i nemokama vieta..tai norejau paklaust su kokiais balais priimtu i ekonometrijos dieninio mokama vieta?
Žinutė parašyta: 2008-06-24 14:58:54 | Nuoroda
Visiškai neaiku su kokiais, pirma karta bus mokamas, universitetai nuspręs ar nori jų ar ne, tad tai didžiausia mistika iš visų. Loterija.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-24 15:13:24 | Nuoroda
o tai isvis tada..kaip zinot kokiose spec bus dieniniam mokamos vietos? ar visur turetu but...?
Žinutė parašyta: 2008-06-24 16:51:08 | Nuoroda
Na VU paskelbė kainas jau, o tai didelė pažanga. Buvo pasakyta, kad bus mažas kiekis priimamas studentų, kadangi ir taip standartinius kiekius priiminės. O jau toliau kaip ir kiek jie patys nuspręs. Sprendžiant iš to kiek mūsų yra tikrai daug negalės priimti nes tiesiog negalėsim įlįsti į auditoriją. Kad ir auditorijos yra didelės, bet kai sueina ~150 žmonių jau nelabai jos ir lieka. O paskirstyti visko tikrai irgi neišeis, kartais MIF'e reikia būti nuo ankstyvo ryto iki beveik pačios nakties po 10 ir daugiau valandų, sunkiai čia. Priklausomai nuo specialybės, pasakyčiau, kad gal 10-15% nuo dieninių studijų studentų kiekio gal.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-24 19:42:07 | Nuoroda
vilioja sios specialybes, bet kartu ir gasdina, baisu kad netektu kokiu meteliu prarast istojus ir supratus kad tai ne tau.
Žinutė parašyta: 2008-06-24 20:09:28 | Nuoroda
annisenn, kaip teko pastebėti tik vienetai studijuoja tai ką nori. T.y. retas kuris yra dirbęs, troškęs tos specialybės metų metus. Vieniems sunku, nes nežino ko nori ir kur eiti, kitiems sunku nes tiksliai žino ko nori ir žino ką reikia padaryti.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 18:27:29 | Nuoroda
Na, o dabar truputi rekomendaciju pati galvoju, ka pirmiau rasyti - fhm ar ekonomika. Zinau, kad tai skirtingos studijos, bet gal galetu kas parasyti fdm'o pliusu, lyginant konkreciai su ekonomika, nes visur randu tik vienareiksmiska - be proto sunku
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-25 20:30:16 | Nuoroda
As studijuoju ekonometrija, pirma kursa ka tik baigiau. Netikejau, kai sake, kad sunku dabar zinau, kad ziauru pagalvokit, ar tikrai norit. Jei konkursas didelis, reiskia didele konkurencija, visi suleke is liceju. Viena matematika + programavimas. Tikrai pagalvokit. Zmones is cia bega
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą