Kaip pamatyti savo egzamino darbą?
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-10 11:32:33 | Nuoroda
Patvirtinus visų valstybinių brandos egzaminų apeliacijų rezultatus, daug kandidatų norėtų pamatyti ir išanalizuoti ištaisytus savo darbus. Kaip šį savo norą jie gali realizuoti? Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktoriaus pavaduotoja Jolita Dudaitė „Dialogui“ sakė, kad galimybę pamatyti ištaisytus darbus kandidatams teikia švietimo ir mokslo ministro įsakymu Nr. ISAK-2391 (2006 12 18) patvirtintas Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas. Šio aprašo 104 p. numato, kad „valstybinių brandos egzaminų kandidatų koduoti darbai saugomi Nacionaliniame egzaminų centre 6 mėnesius po to, kai buvo patvirtinti visų kandidatų apeliacijų rezultatai. Per šį laikotarpį darbai gali būti dekoduoti ir parodyti kandidatams, pateikusiems prašymus Nacionalinio egzaminų centro direktoriui“. Vadovaujantis minėtu dokumentu, detalią susipažinimo su NEC saugomu darbu tvarką įsakymu nustatė ir patvirtino NEC direktorius. Pagal šią tvarką pamatyti darbą gali tik pats kandidatas. Jo mokytojams, tėvams ar kitiems asmenims tokios galimybės dabartinė tvarka nenumato. Dekoduotą darbą kandidatui leidžiama studijuoti iki 45 minučių, gauti darbo kopijos jis negali. Paprašyta pakomentuoti, kaip ši tvarka dera su panašia gilesnes demokratijos tradicijas turinčių šalių praktika, J.Dudaitė sakė: „Skirtingose šalyse yra skirtingi egzaminų tikslai ir egzaminų vykdymo būdai, todėl lyginti sunku. Vienose šalyse leidžiama daugiau, kitose mažiau. Tai priklauso nuo tradicijų, poreikių, finansinių ir žmogiškųjų egzaminų centrų pajėgumų. Tikslo ką nors slėpti paprastai nėra. Darbų peržiūrėjimo tvarką labiausiai lemia egzaminų centro pajėgumai. Tam tikra tvarka parengiama pagal esamą situaciją ir jos laikomasi. Ji nėra nekintama, nes tinka tik tam tikram laikotarpiui, tam tikrai situacijai. Detalesnės analizės apie kitose šalyse taikomą egzaminų darbų peržiūrėjimo tvarką NEC nedarė, todėl tiksliau atsakyti negali.“
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-11 16:51:56 | Nuoroda
Šiandien išsiunčiau prašymą NEC direktorei, nes noriu pamatyt savo brandos egzaminų darbus
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-18 22:13:18 | Nuoroda
Būtų fantastiška, jei savo darbą nukopijuotumėte, tiksliau - nufotografuotumėte - tada matysis vertinimas. Paskui jau galima daryti daug kopijų Parašykite, kai bus paskirtas laikas. O tada parašykite, ar pavyko nufotografuoti, ar nesušaudė Mainais į jūsų darbą suteiksiu labai kvalifikuotą konsultaciją apie vertinimą. Mums, mokytojams, labai trūksta ĮRODYMŲ, nors puikiai žinome - šįmet NEC visiškai susidirbo. Tai, kad jie nusprendžia, kam jūsų darbą galima žiūrėti, o kam - ne, rodo visišką jų cinizmą. Būkite piliečiais, mes turime įrodyti teisybę.
Žinutė parašyta: 2008-08-19 21:52:09 | Nuoroda
O prašymą internetu galima siųsti? Ir kokį jį tenai reikia rašyti?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-20 18:30:15 | Nuoroda
Manau, kad prašymą galima siųsti ir internetu. Prašymas rašomas pagal tipinę prašymų rašymo formą. Nepamirškite nurodyti vardo, pavardės, miesto, mokyklos ir kurio egzamino darbas jus domintų. Prašymą siųskite ir NEC direktorei, ir Egzaminų skyriui - bus tikriau, kad gaus O tada - nufotografuokite savo darbą
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-21 15:45:18 | Nuoroda
ir kam rasyt nufotografuokite?jei negalima, tai negalima... kai nec ka nors ne taip padaro tai visi kaip ziurkes uzpuola, o patys tai tik ir ziuri kaip sulauzyt istatymus!ne-mokine : kam taip prisneki jaunimui?nori kad baudas moketu?ar problemu turetu???
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-21 17:23:34 | Nuoroda
Ot valstybinę paslaptį radot - pamatyti SAVO darbą! NEC neteisėtai kuria savo darbo broką slepiančias ir visus Lietuvos moksleivius ir jų mokytojus mulkinančias taisykles, o jūs siūlote su tuo susitaikyti? Mokytojų laikraštis "Dialogas" išsireikalavo tų "taisyklių", bet jokių paaiškinimų dėl reikalavimų teisėtumo NEC atstovai nesiteikė pateikti. Na, ir koks gi galėtų būti paaiškinimas, kad mokinys negali atsivesti mokytojo? Ar kad negali nusifotografuoti SAVO darbo? Juk NEC darbuotojams nuo to neskauda , na, nebent pamatęs (ir turintis ) savo darbą moksleivis kreiptųsi į teismą. Jei nežinočiau, kad NEC labai turi ką slėpti, čia nerašyčiau ir neagituočiau.
Žinutė parašyta: 2008-08-23 10:26:08 | Nuoroda
Teisingai! Idiotiška nec'o sistema nestebina dabar jau nieko. Visi kaip ir susitaikė ir laiko tai normaliu dalyku. Neleisti pamatyti savo darbo ir dar egzamininio? Absurdiškiau ir būti negali. Tai tas pats, kas gauti 700 Lt algą, žinant, kad tavo išsilavinimo/profesijos žmonės gauna tris kartus daugiau ir nereikalauti didesnės algos!!!!
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą