studento gyvenimas
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-14 17:48:56 | Nuoroda
lietuvoj sudais lija ir dar ilgai lis slepkites visi kas gali va toks cia gyvenimas kaip sakoma sypsokis.........-gyvenimas ismus dantis tiksliau ne gyvenimas o dedes su savo storais pilvais kuriems ant visu pfk.is vis lietuvoj gyvenimas nesamoningas .tarkim imkim anglija tai ten valdzia suinteresuota tureti daugiau isilavinusiu zmoniu todel svietimui skiria milziniskus pinigus studentams nereikia prasyti ismaldos kaip cia lietuvoj. tik paziurekite kas cia darosi neturi turtingu teveliu eini gatviu sluot nes neisimoki uz moksla nors turi galva daug kartu geresne uz kokio turtingo dedules sunelio kuriam viskas siam gyvenime paduota ant lekstutes ir niekuo absoliuciai nereikia rupintis .kitas dalykas tik paziurekite kaip valstybe dalina ismaldas studentams ir tai dar vadina stipendijom kazkoks absurdas ,pasityciojimas kazkokoks varganas simtelis kai kainos jau beveik pasiekeeuropini ligi tai apie ka mes kalbam kaip gali vargsas studentelis sudurti gala su galu tokioj santvarkoj.taip jus galite sakyti galima padirbeti taciau dirbant prarandamas laikas kuris gali buti skirtas mokymuisi .todel automatiskai toks studentas nesugebes gauti gero pazymio (tarkim tu 8) todel tures papildomai moketi uz moksla pagalvokit kokius pinigus gali uzdirbti studentas dirbdamas puse etatato tai kapeikos kurias reikia pakloti uzmoksla ir visiskai beviltiskai dirbti tik tam kad viska atiduoti uz moksla tada vel ta pati problema taigi nelieka pinigu nei apsirengti nei pavalgyti niekam.taigi prieiname isvada kad tiek dirbantis studentas tiek nedirbantis turi vienodas finansines galimybes.nes jei nedirbi tai gali geriau pasimokyti ir kauti tuos susiktus 8 ir nemoketi uz mokla o jei dirbi tai tai neistengi gauti 8 ir savo uzdarbi pakloji uz moksla .todel faktas kad dirbti neapsimoka nes vistiek gaunasi tas pats .tai dabar jus man pasakykyt is kur eiliniam studenciokui gauti pinigeliu ?gal apsikrauti paskolom kad paskui visa likusi gyvenima tektu tarnauti ir laizyti uzpakali tai valstybei kuri tau atsuko nugara kai tau labiausiai reikejo pagalbos .
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-14 18:22:21 | Nuoroda
kad turi tokia galva tai kodel neistoji i nemokama vieta? tas 8 tai del 500lt tai cia nenumirsi del tiek , kad ir dirbdamas puse etato gausi 500 ir to uzteks uz moksla, tik kad pragyvent sunku tai gryna tiesa be tevu pinigu ner sansu :>
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-14 20:06:45 | Nuoroda
Tai kas mum dabar daryt ? Gal peticija parasom...
Žinutė parašyta: 2008-08-16 22:56:30 | Nuoroda
Manau, yra tokių, kurie dirba pusę atato ir dar mokosi virš 8. Tai labai stropūs žmonės. Tokių nedaug. Manau, jiems nebelieka laiko asmeniniam gyvenimui. O čia jau blogai. Žinoma, valstybė vaidina svarbų vaidmenį studento gyvenime. Ir ne vien valstybė. Bet neatmetu prielaidos, kad studentų būna įvairių. Vieni ašaroja, o kiti (tokioje pačioje situacijoje būdami) tik juokiasi.
Žinutė parašyta: 2008-08-16 23:38:13 | Nuoroda
Ai nereikia čia šitaip. Nei kažkam čia prieš mus lengva buvo, nei kažkam po mūsų labai lengva bus. Lengviausia visada yra vieną dalyką daryti - verkšlenti, o norėti, kad kažkas viską už tave padarytų aišku galima, bet nereikia po to verkti, kai nepadaro. Turiu aš draugą iš Olandijos, su kuriuo pastoviai bendrauju. Jis taip pat būsimas studentas, lygiai tą patį sako ką ir tu. Nu ir ką? Olandijoj irgi š*dais lyja? Nereikia čia tik apie š*diną lietų ir panašiai. Yra puiki patarlė, kuri visai tinka čia: "visur gerai, kur tavęs nėra". Nesakau, kad pas mus geriausios sąlygos pasaulyje, tikrai yra kur geriau. Bet aš duodu galvą kirst, kad daugybė jaunų žmonių visame pasaulyje gali tik pasvajot apie tai ką turim mes ir tik nereikia čia lia lia, kad kodėl pas mus ne pačios geriausios sąlygos. Gal kada nors ir bus, bet tai jau tiesiogiai nuo mūsų priklausys. Esmė, kad niekur ir niekad pradžioje nebūna lengva, o jeigu galvą turi ant pečių, kaip kad sakai, tai tikrai neturėtum pražūt. Tik va manau, kad jeigu tikrai turėtum tą gerą galvą tai pats viską puikiai suprastum ir tokių nesąmonių čia nerašliavotum. O dabar tikėkimės, kad čia šiaip kokia silpnumo akimirka buvo ;].
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-08-17 10:16:17 | Nuoroda
is karto pradedamas noriu pasakyti kad mano situacija nera tokia prasta kad negaleciau mokytis lietuvos aukstosiose mokyklose del pinigu stygiaus todel esu nesaliskas meskys123 taciu vistiek palaikau jo nuomone noriu pasidalinti savo susidaryta nuomone apie lietuvos svietima .... neseniai teko skaityti Kuncinos straipsni siap apie migracijos reiskini lietuvoje , jaunimo pozicija t.t....ir labai teisingai parasyta lietuviai priprate kad visi jiems siktu ant galvu ir jie tyli lupas suciaupe tuo taru uzsienio jaunuoliai (tarkim ir tos pacios anglijos) kovoja uz savo teises bei eina vienas uz visus ir visi uz viena nes supranta kad tai bendras vienetas .apskritai jaunimas lietuvoje kazkoks uzsnudes ir ne tik jaunimas . jei anglijoj jaunimas esant tokiai situacijai iskeltu didziausius mitingus, streikus ir neleistu is saves tyciotis tai lietuvoje tarsi visi sulenda i krumus ir tyli (taigi lietuviai kantrus zmones) .lietuviai masto "svarbu kad man gerai ir niekas daugiau man nerupi" stai tokia eilinio lietuvio pozicija. o jus esat jaunieji studentai tai ir ginkit savo teises bei kitu jei neistengiat veiksmais tai nors zodziais, mintimis o cia forume pasisakot valstybes naudai ("oi valstybe viska puikiai daro ,saugo ,globoja savo studentus")stai kokia nuomone galima susidaryti is jusu pasisakymu tarsi su viskuo sutinkat, aceit taip ir turi buti ir nieko negalima pakeisti kol tokia bus jusu pozicija tol ir valstybei ant musu bus nusisikt ir dar ilgai sudais ant musu lis kas daugiau apgins musu teises jei ne mes patys ir apskritai kodel valstybe turi mumis rupintis jei net mes patys sau abejingi.tylekit ir toliau valstybei nuo to tik geriau.ir dar sekmes ir toliau auginant geruju deduliu pilvus
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą