Vartotojo :)p pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-28 14:22:36 | Nuoroda

Nezinau kaip pas jus,bet pas mus Anglu egze  sudaromos mazos grupes ir jos buna atskirose klasese,ir tada su klausymu no problem ;D

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:52:41 | Nuoroda

 Na laisku rasymu tipai siaip turetu buti knygose parodyti (bent kur mes naudojame knygas tai yra neblogos info) tai is ten gana naudingos medz.yra ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-28 20:54:51 | Nuoroda
Estrella* rašė:
Nameless rašė:

 Mane irgi domintu ar galima ten istot "zaliam" pvz i lietuviu-ispanu filologija,nemokant nei trupucio ispanu,arba lt-italu nemokant italu.? :)

 Galima =)

 Aciu uz atsakyma ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-29 19:39:57 | Nuoroda
Eliza rašė:

tai vat, skaičiau daug forumų šia tema (kūrybinės industrijos), taip pat žiemą buvau VGTU atvirų durų dienose, kur buvo atskira "paskaita" apie kūrybines industrijas abiturientams. ir pasidariau išvadas: į KI įstos visiški tiksliukai. Ir beje, mane tai kažkiek erzina. Gal aš ir klystu, kad jie tiksliukai, bet per ta "paskaitą" visi galėjo užduoti įvairiu klausimus apie KI, pabendrauti su vienu vaikinu, studijuojančiu šią specialybę. tai iš be galo didelės "minios" žmonių pastebėjau tik 4žmones, kurie buvo pilni noro, buvo susidomėję. O kita likusi "moksliukų" (sorry, kad taip žiauriai, bet tokia ta realybė) minia visąlaik sėdėjo ir klausėsi. Stos tokie, kurie nemoka ir bijo bendrauti. sorry, bet tada už ką jie po kelių metų gaus komunikacijos diplomą....ir kuo daugiau skaitau apie tuos, kurie stos, tuo baisiau man daros...;D kai kurie stos čia vien dėl to, kad pavadinimas labai gražus..na sorry..;D tai vat, tik norėjau pasisakyt.:) Tikiuosi į šią specialybę įstos tikrai gabūs ir charizmatiški žmonės.:) 

 Na saves nepavadinciau tiksliuke,esu visiska humanitare,ir nemanau kad KI skirtos vien tiksliukams ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-30 14:10:06 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:

Net jeigu ir įstos čia tie, kuriems jūsų manymu, čia ne vieta, vistiek to nepakeisit.

Aš jau bijau, kad čia įstos visi pasikėlę, didžiausi menininkai, didieji "kultūristai". Tokia mintis atgraso.

O šiaip ten pasisakyme žodis tiksliukas gal turi reikšmę moksliukas

 Na del manes galesi but rami (jei istosiu aisq) :D as nevaidinu didziausios menininkes,mane irgi tokie zmogai erzina :D o del pasikelimo tai is pirmo zvilgsnio galiu tokia pasirodyt (taip apie mane sako manes nepazistantys) o kurie pazysta,zino kad as paprasta kaip 5 kapeikos,tik bsk kvaistelejus :D nu va kaip paatviravau apie save ;DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-31 20:52:17 | Nuoroda
Stebukl-Inga rašė:

Klausykit, turiu kelis klausimus dėl Writing dalies:

1) Kaip rašyti kreipinį į įmonę, jei pateiktas tik jos pavadinimas ir jokio asmens nenurodyta? Pvz kaip rašyti laiško kreipinį į International Youth Organization?

2) Daugumoj praėjusių metų Writing dalių yra užduotis parašyti vienos ar kitos formos el.laišką ir: atsiprašyt dėl ko nors, pakviest ką nors, paklaust apie ką nors, pasiūlyti ką nors ir t.t. Kokio tipo tai yra laiškas? Nes iš esmės tai nėra konkreti forma nei "invitation", nei "apology", nei "requesting for information". Čia viskas į vieną krūvą sumalta. Tai kokia čia forma?

3) Kai rašo užduotyje, pasirašykite Jonaitė Jonaitytė, tai taip ir rašyt ar čia tipo reikia savo vardą ir pavardę parašyti?

 Del 1klsm,jei tu rasai i kokia nors organizacija,ir nera nurodyta asmens kam rasai tada rasai Dear Madam or Sir,o jei nurodyta tada Mrs/ Mr,juk nerasysi Dear International Youth organisation :D cia parasyta tik kur rasai ;) o del 2. Jei tau bus e-maile parasyta pvz:parasykite el.laiska ir atsiprasykite kad negalesite dalyvauti... Tai ir taip ir pradesi rasyt,o toliau priklauso kaip ir kas.. tai cia oficial.o jei bus parasyta,kad rasai draugei is kur nors,tai cia neoficialus.. Tikiuos padejau,bent jau as taip rasyciau,kaip kiti nzn :)

Žinutė parašyta: 2009-05-31 20:53:03 | Nuoroda

 P.s. turejo but Dear Sir or Madam,bet whatever... 

Žinutė parašyta: 2009-05-31 21:16:37 | Nuoroda

 Beje kas turit 2007 metu  valstybinio egzamino klausymo uzduoties atsakymus? :D

Žinutė parašyta: 2009-06-01 17:21:56 | Nuoroda
Incognito rašė:

Sveiki.:)

Norėjau paklausti apie 2008 metų rašimo dalį, tą, kur e.laišką reikėjo parašyti. Kaip reikia pradėti? Iš karto pradėti, kad aš rašau, nes noriu atsiprašyti, kad negalėsiu priimti atvykėlio ir duoti informacijos, kurios prašėte? O tada antroje pastraipoje paaiškinti kodėl (taip keistai tada išeina). O gal tada kažkokią kitą pradžią parašyti? Maždaug, rašau, kad suteikčiau informacijos, kurios prašėte.

Dėkui.

 Aha,reikia is kart rasyti del ko rasai,beje,nedaugzodziauk,o rasyk tiksliai ir aiskiai,nes zodziu skaicius ribotas :)

Žinutė parašyta: 2009-06-01 18:46:23 | Nuoroda
Incognito rašė:
:)p rašė:
Incognito rašė:

Sveiki.:)

Norėjau paklausti apie 2008 metų rašimo dalį, tą, kur e.laišką reikėjo parašyti. Kaip reikia pradėti? Iš karto pradėti, kad aš rašau, nes noriu atsiprašyti, kad negalėsiu priimti atvykėlio ir duoti informacijos, kurios prašėte? O tada antroje pastraipoje paaiškinti kodėl (taip keistai tada išeina). O gal tada kažkokią kitą pradžią parašyti? Maždaug, rašau, kad suteikčiau informacijos, kurios prašėte.

Dėkui.

 Aha,reikia is kart rasyti del ko rasai,beje,nedaugzodziauk,o rasyk tiksliai ir aiskiai,nes zodziu skaicius ribotas :)

 Ačiū.:) Tai iš karto ir pradėti tuo pirmu punktu, kur parašyta? Ir tai bus kaip pradžia?

 Na uzduoti raso pvz:parasykite ir padekokite/atsiprasykite kad negalesite dalyvauti..tai taip ir pradedi:) (juk zmogus atpleses laiska,pirmiausia nori zinoti kokiu tikslu rasoma) :)

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:15:39 | Nuoroda
wilmoooote rašė:

man mokytoja sake, kad visus tuos trumpinimus (don't, haven''t, won't...) reikia skaiciuoti kaip du zodzius. as visada juos skaiciuodavau kaip viena, ir taip sunkiai itelpu i 150 ar kiek ten zodziu, kuriuos reikia parasyt per egza.. ka apie tai manote?

 Jei oficialus-tai santrumpu negali buti,todel ir skaitosi kaip du zodziai (do not, have not) :)

Žinutė parašyta: 2009-06-01 19:35:34 | Nuoroda
wilmoooote rašė:

as zinau, kad oficialiam negali but jokiu trumpinimu, bet kaip neoficialiam (informal) ??

dar man idomu, ar visi itelpat i ta zodziu riba rasiniusoe? as niekaip netelpu, visada prirasau per daug ir tenka ismest kai kuriuos sakinius...

 Neoficialiam galima,tik dbr supainiojai su tais zodziais :D as tai tas santrumpas skaitydavau kaip viena zodi :? o del skaiciaus,tai kaip kada,kartais per daug,karts per mazai,bet stengiuos glaust mintis :)

Žinutė parašyta: 2009-06-02 17:54:17 | Nuoroda
ingridaite rašė:

Nu aš tai nesuprantu. Jūs visi kaip iš dangaus nukritę ir atrodo, kad neitumėt į mokyklą. Mokytoja mums viską labai gerai išaiškino apie egzaminą ir aš visiškai neturiu jokių klausimų. Ką jūsų mokyytojai veikia per pamokas, kad jūs nieko nezinot?

 Man irgi keista,kaip zmones paskutine diena pradeda dometis viskuo :D 

Žinutė parašyta: 2009-06-02 18:03:18 | Nuoroda
Muf Muf rašė:

Taip tik po/prieš klausymą (nežinau ar pradžioje ar pabaigoje jis bus) būna, visas kitas užduotis savo nuožiūra sprendi.

 Dazniausiai pradzioje buna klausimas ;) o ka po jo zadat pirma daryt? geriau laiskus rasyt ar skaityma daryt? 

Žinutė parašyta: 2009-06-02 18:06:48 | Nuoroda

Norejau paklausti,gal kas zino o kaip ten skaiciuos pirma? ar ziures pirma visus nemokamus (jei rasai,iskaitant ir kolegijas) ir po to mokamus,ar pirma univeru mokamus ir nemokamus,ir po to kolegiju nemokamus ir mokamus,ar kaip? Tikiuos kas nors supratot mano klausima :D lauksiu ats.

Žinutė parašyta: 2009-06-02 19:24:27 | Nuoroda

 Ka cia jau bepadesi :D

Žinutė parašyta: 2009-06-02 19:42:53 | Nuoroda
Kovaldas. rašė:

p.s. anglu mokytoja sake, kad gali kliut e-mail writingas, pasimokinkit, turiu medziagos jai kam reik.

 

Thanks a lot ! :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 15:48:35 | Nuoroda

 Sveiki,gal kas turite ivairiu laikotarpiu istorijos karikaturu?Arba zinote kur galeciau rasti internete? :)

Žinutė parašyta: 2009-06-04 19:57:52 | Nuoroda
Zhanet rašė:

Karikaturu turiu nemazai,prasom duoti emaila,atsiusiu :) 

, Aciu labai ;)

Žinutė parašyta: 2009-06-05 14:58:55 | Nuoroda
Kamėja :) rašė:

Sveiki kolegos! :))) kiek girdejau siandien jau pereinamas balas daug maz bus spejamas? ar ne??? jejgu bus kokiu naujienu viska talpinam cia! :))) aciu visiem is anksto...;)

 Kaip tai bus spejamas?jei dar net vbe nepradejo taisyt...? tai is kur bus jau zinomas pereinamasis balas :D ar as klystu?