Vartotojo Ervy pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-08-21 15:07:39 | Nuoroda
Merlinas rašė:

Aha senos geros istorijos knygos, torejom ir mes ju labai daug, bet puses net atsivertes nebuvau.

 jo jo ,o paskui dar papildomu prisiperkam

Žinutė parašyta: 2009-08-22 16:14:53 | Nuoroda
patyleki rašė:

O ervy, juk tu nelaikei istos? :)

 nelaikiau. nereikejo jos man. bet as ketinau laikyt egza, tdl vis galvojau kaip cia gerai ir greit pasiruost... nusprendziu nelaikyt nes nereikia pasirodo jo tikrai. o paskui jau atsirado alternatyva arba anglu egzas arba istorijos. tai anglu geriau mokejau.. bet durna igavosi tiem kas mokejo istorija, bet nesirinko jos nes nereikejo mano specialybei(psichologija), o po to padare alternatyva su anglu netiketai..

Žinutė parašyta: 2009-08-23 11:57:12 | Nuoroda
patyleki rašė:

Tik nepasitikėkit aklai viena kažkuria patirtimi, nes visiems yra skirtingai, aš gavau daug kaip ir virš manęs rašiusi mergina, bet testų, šaltinių dariau tikrai nedaug. Ir kaip ervy kartoja, kad geriau mokytis iš vieno šaltinio, tai aš manau priešingai, nes mokymasis iš vieno vadovėlio dažnai gali būti tik kalimas ir tik mokydamasis tą patį dalyką iš skirtingų pusių, sužinosi, ar supranti.

 

Žinutė parašyta: 2009-08-23 12:01:21 | Nuoroda
patyleki rašė:

Tik nepasitikėkit aklai viena kažkuria patirtimi, nes visiems yra skirtingai, aš gavau daug kaip ir virš manęs rašiusi mergina, bet testų, šaltinių dariau tikrai nedaug. Ir kaip ervy kartoja, kad geriau mokytis iš vieno šaltinio, tai aš manau priešingai, nes mokymasis iš vieno vadovėlio dažnai gali būti tik kalimas ir tik mokydamasis tą patį dalyką iš skirtingų pusių, sužinosi, ar supranti.

 as visiskai tau pritariu. ne taip palyginus mane supratai del mokymosi is vieno saltinio, as turiu omeny kad mokytis is vieno saltinio geriau tiems kad istorijos nedaug reikia, bei kas kas neturi daug laiko(pvz man.... nezinodama istorijos normaliai, griebiaus daug knygu ir tik sumaliau iskart).o tiem kam reikia tikrai didelio balo ir kam patinka isotorija, tai zinoma skirtingi vadoveliai, saltiniai i nauda, plecia zinias, parodo faktus is skirtingu pusiu ir t.t.

Žinutė parašyta: 2009-08-24 10:03:48 | Nuoroda
Innuendo rašė:

Na, dauguma rašot, kad daug knygų parūpino mokytojai iš mokyklos bibliotekos. Deja, mano situacija, kiek kitokia, nes mūsų pagrindiniai vadovėliai 11-12 klasėj ir yra Krontos, kažkokiai papildomai medžiagai mokytoja tik per pamokas duoda pasiskaityti kitus vadovėlius (ir tie patys žemesnių klasių, seno leidimo), pamokos praeina į sąsiuvinius rašantis diktuojamus konspektus (iš tų pačių krontos vadovėlių) ir vėl iš naujo skaitom kažkada skaitytas temas ir darom kažkada darytas užduotis.. Toks grynas kartojimas bet ar to užtenka? Kur žinių gilinimas, taikymas? Man toks mokymo planas mažų mažiausiai nereikalingas laiko švaistymas, gal ir gerai tiem, kurie niekada nesimokė, bet aš galvoju apie egzamino maximumą, kas turbūt reiškia, kad viską turiu daryti ir mokytis pati. Todėl ir klausiu. Baisu pagalvoti, kad vadovėlius teks pirkti pačiai, bet tai ką daryti, jei turimi mokyklos manęs netenkina? Bibliotekose naujų rasti ar juos pasiimti ilgesniam laikui juk be šansų.. Ok, išsiliejau  Tada pabaigai klausimas, gal kas iš jūsų skaitė Šapokos "Lietuvos istoriją"? Leidinys senas, bet man atrodo naudingas visai.. Kokios nuomonės?

 skaiciau Šapoką, nugi visai nieko.. gan idomiai prasyta. mano mokytojas daznai remdavosi sia knyga, sakydavao paskaityti. ten nuosekliai rasoma, nusakomos priezastys, pasekmes ir panasiai tai lengviau isimint..

Žinutė parašyta: 2009-08-24 10:15:57 | Nuoroda

o seip tai jei knugu pirkt nenori tai yra cd Gimtoji istorija. ten labai daug visko:) paklausk gal mokytojas turi, arba biblioteka mokyklos, miesto...daug sancu...o ten visa istorija Lietuvos ir zaidimu yra   is kur esi? galeciau duot isirasyt... arba duok skype, atsiust gal iseis

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:18:25 | Nuoroda

3 na va

jei dar esat 11 kl tuomet laiko daug ir galit zinias gilint ivairiai, bet atejus i 12kl manau kad reikia didziausia demesi kreipti butent tam, ko reikalauja egzaminas, jo struktura. tuomet nesimokysite ko nereikia, sutelksit demesi i svarbiausius dalykus ir , svarbiausia,  perprasit egzamino reikalavimus ir suprasit kaip geriau jiems ruostis. pvz anglu egzas. ten yra klausimas, rasymas, skaitymas ir gramatika. pilna knygu su grynai egzmininiais gramatikos pratimais- juos ir darykit, lb greit isiminsit ir perkasit pratimo esme..ir taip toliau. bet svarbiausia kad vis darant tokio tipo uzduotis kokios yra egze jus pradesit jas daryti greiciau, efektyviau ir suprasit ko butent klausimai nori is jusu:) ir kaip sugalvot, atspet atsakyma jei jis nera aiskus... bent jau man taip buvo su anglu kalba..ir cia liecia visas anglu egzo dalis.. toliau matkes egzas jei einat is tradiciniu melynu vadoveliu ir dar jei turit nekokia mokytoja tuomet labai gerai yra vadovautis matematikos egzamino programa, reikalavimais...nes vadovelyje yra per daug, ne visko reikia per egza.. beto pagal ta programa lb patogu mokytis, as dedavau pliusiukus prie ismoktu temu, prisirasydavau..ir taip yra nenukrypstama i lankas, tu zinai ka moki, ko ne..dingsta baime ir padrikas mokymasis..zinai kam egze skiriama daugiausiai demesio..ir dar atkreipkit demesi i programoje esancius zodzius:"paprasčiausias", "paprastas", "nesudtingas" pvz lygtis neis visu temu reikia moket galingus uzdavinius sprest..beje gera svetaine www.matieka.lt-ten man isspresdavo uzdavinius, atsakydavo i klausimus, kai kam dar patinka www.egzas.ltLietuviu egzas.man net ruostis savarankiskai nereikejo, lb gera mokytoja turejau tai esme ta pati-demesys egzo reikalavimams. ne visi namu darbai padeda egzui tiek kiek turetu...tai juos darydavau atsainiau..kuo daugiau rasai nuo pradzios iki galo rasini/interpretacija tuo tvirciau jautiesi..beto darai tai greiciau. nevisi suspeja(kaip turbut esat girdeje) per egza parasyt..o daznai rasydami jsu didinat savo interpretavimo, kurimo greiti... o ir klaidas lengviau pastebesit.. beje mokytoja patarus toki dalyka: parasyt kazkiek teksto ir vis ji taisyt, pvz dali rasinio ar intrpretacijos kasdien ir paciam ieskot savo klaidu.mokytoja sake kad tada pradeda mokiniai stiliaus klaidas jaust savo arba abejodami fraze ją keicia kita ...ir maziau klaidu pradedama daryt..:)  aisku daug laiko atima knygu skaitymas-tiems kas labiau pritingi, arba taupo laika yra santrumpos kuriniu. kartais galima ir apsiribot kritika, kuriniu analizemis ypac jei manot kad is to autoriaus nerasysit interpetacijos..arba is vis rasini rasysit.. teksto suvokimo esme tikrai gerai perskaityt klausima-skamba paprastai, bet visgi ji perskaitydami tik mazdaug gerai nukrypstam i lankas..o dauguma ji tik mazdaug ir perskaito..

na apie istorijos egza jau daug kalbeta kitose temose, esme ta kad geras budas taip pat mokytis pagal programa egazmino. atsiverskit ir pamatysit kad ten surasyta ka konkreciai turet moket, tuomet neersimokysit bijodami "o gal ta reikia moket, gal is to klausimas bus ir panasiai"....

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:23:05 | Nuoroda

na cia dvigubas gavosi

o siap kad nieko neklausiat busimi abituriantai, ilsisi rupuzokai 

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:25:55 | Nuoroda

Čia dedami interneto adresai ir nuorodos  į internete patalpintus failus

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:31:49 | Nuoroda

rapidshare.com/files/270823184/temu_kontekstai.doc

Lietuviu egzui . Geriausiai  tinka tiems, kas raso rasinius, bet i nauda ir interpretuotojams..

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:36:51 | Nuoroda

 

rapidshare.com/files/270825143/patarimai_ra__ant_samprotavimo_ra__inius.rar

Lietuviu egzui. Samprotavimo rasiniu patarimai. cia tinka ir mokytojams.

 

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:38:35 | Nuoroda

kas turit failu ir norit pasidalint tai lb paprasta per www.rapidshare.com 

Žinutė parašyta: 2009-08-25 09:32:42 | Nuoroda
newminde rašė:

jusu nuomone olimpiados ir ruosimasis joms duoda naudos egzaminu metu? 

 na siaip turbut kai kada.jei olimpiados reikalavimai sutampa su egzamino programos reikalavimais tada apsimoka... bet jei reiktu mokytis olimpiadai tai ko nereikia egzui tada as nelb noreciau tomis olimpiadomis apsikraut. na bet jei dalykas tau tikrai idomus, moki gerai ji tai smagu dalyvauti, o jei ir laimi kanors tada faina- papildomas balas jei rimta olimpiada...

siaip jei laiko uztenka, speji pasiruost ir nori dayvauti tai tik pirmyn:)

Žinutė parašyta: 2009-08-25 12:30:29 | Nuoroda
patyleki rašė:
newminde rašė:

jusu nuomone olimpiados ir ruosimasis joms duoda naudos egzaminu metu? 

 Olipmiada visada yra gerai, jau vien tuo, kad ten tas procesas panašus į egzamino ir tada egzaminas po jų atrodo tik kaip super lengva olimpiada :D TAČIAU jei tau puikiai sekasi olimpiadose, dar nereiškia, kad gausi egzamino maksimumą, nes dažnai būna taip, kad kai žinai gerokai daugiau nei reikia programai ir parašai per protingus atsakymus :) nors dažniausiai ten reikia laaabai paprastų :) o šiaip jei kalbant apie respublikines ir pretendavimą į prizines vietas, tai ŽINOMA, papidomi balai stojant juk niekam nepakenkė :)

 lb tau pritariu kad olimpiados procesas panasus i egzamino, net nznau kdl pati to nepgalvojau prasyt 

tai vat kad kartais taip ir buna kaip ir sakei kad per protingai vaikai egzaminus raso nuo tu olimpadu

Žinutė parašyta: 2009-08-25 12:42:56 | Nuoroda

užsienio kalbos egzui 

www.lingq.com - sia svetaine aktyviai naudoju koki pusmeti,is dalies nemokama, tikrai idomu mokytis ,siuloma nauja mokymosi sistema, kuri pededa smegenukams ismokti, o ne trukdo kaip koks pvz kalimas:) geriau tinka kalboms kurias nedaug moki. padeda pasiruost listeningui, turtina zodyną.

Anglu egzui

www.ego4u.com- ten daug gramatikos, pratimu, patarimu ir panasiai..

www.ted.com - nemokamos video, audio laidos anglu k.(juokingos ir protingos), su titrais. padeda nesudetingai, mokytis, lavinti klausa:) 

Žinutė parašyta: 2009-08-25 14:42:18 | Nuoroda

yra toks reikalas:gal norit kasnors is gavusiu bendrabuti didlauki keisti i sauletekio 12 bendrabuti? arba atvirksciai.. nuo didlaukio iki fakultetu (filosofijos, filologijos) yra toliau.. As noriu gyvent su drauge filologe , bet man sake rasti zmogu kuris noretu apsikeisi.... laukiu norinciu.. 

Žinutė parašyta: 2009-08-25 15:54:27 | Nuoroda

as tikrai galesiu  

Žinutė parašyta: 2009-08-25 16:00:05 | Nuoroda

yra toks reikalas:gal norit kasnors is gavusiu bendrabuti didlauki keisti i sauletekio 12 bendrabuti? arba atvirksciai.. nuo didlaukio iki fakultetu (filosofijos, filologijos) yra toliau.. As noriu gyvent su drauge filologe , bet man sake rasti zmogu kuris noretu apsikeisi.... laukiu norinciu.. 

Žinutė parašyta: 2009-08-25 16:06:30 | Nuoroda

 yra toks reikalas:gal norit kasnors is gavusiu bendrabuti didlauki keisti i sauletekio 12 bendrabuti? arba atvirksciai.. nuo didlaukio iki fakultetu (filosofijos, filologijos) yra toliau.. As noriu gyvent su drauge filologe , bet man sake rasti zmogu kuris noretu apsikeisi.... laukiu norinciu..

o gal siaip zinot kas nors ka daryti tokiu atveju?

Žinutė parašyta: 2009-08-25 16:07:56 | Nuoroda

yra toks reikalas:gal norit kasnors is gavusiu bendrabuti didlauki keisti i sauletekio 12 bendrabuti? arba atvirksciai.. nuo didlaukio iki fakultetu (filosofijos, filologijos) yra toliau.. As noriu gyvent su drauge filologe , bet man sake rasti zmogu kuris noretu apsikeisi.... laukiu norinciu..

arba gal zinote ka daryti tokiu atveju?