Vartotojo Viilius pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-08 01:35:39 | Nuoroda

Dėl kalimo. Teisės kursui teks kalti nori to ar ne. Kitiems dalykams priklauso nuo gabumų. Jei suprasi, kalti nereiks, nors litearatūros skaitymui nemažai. Tačiau jei nekalei mokykloj, nekalsi ir čia

Žinutė parašyta: 2010-06-08 01:40:04 | Nuoroda

Studojuoti Lietuvoje neverta menų atstovams, žmonėms, kurie yra LABAI gabūs (pajėgus stot į pvz.: Oksfordą). O realiai, patys pagalvokit ar verta stoto į kokį UK universitetą, kurio lygis yra realiai apgailėtinas. Dėl nuomonės, kad UK diplomą pripažins bet kur, tai labai klystat. Blogas univieras, visur blogas. O kalbantiems, kad Lietuva neturi perspektyvos, tai patarčiau stoto į kolegijas ar profesinio rengimo mokyklas, nes aiškiai matyti, kad žmonių bendras suvokimas tikrai žemo lygio. :) Nieko nenoriu įžeist, tiesiog nebūna neperspektyvių specialybių ar valstybių, būna blogi pasirinkimai.

Žinutė parašyta: 2010-06-08 17:39:09 | Nuoroda

Visi teisininkai kažkodėl sureikšmina teisę. Čia tokia įsitvirtinus nuostata, kaip ir su medicina bei ekonomika. Jei tavo brolis teisininkas, tau būtų lengviau tapt teisininke, visgi pažintys veikia visais laikais. Dėl kalimo nereikalavimo nieko nesakau, tačiau teko girdėt iš pažįstamų, studijuojančių teisę. Kai pagalvoji, kiek normatyviniai įstatymai palieka vietos mąstymui? Viskas konkretu, skiriasi teismo aiškinimai. Dėl istorijos tai nepergyvenk, jos čia realiai nebereikia, nors žinoma kontekstas susideda ir iš to. Egzamino rezultato reikėtų aukšto... Pernai į nemokamą vietą mažiausias KB buvo lyg ir 19,44, taip kad aišku reikia aukštų rezultatų.

bet visgi pasikartosiu, jei nesidomi politika kasdien, tai tikrai nebus įdomu, na nebent kažkas keisto nutiktų ir susidomėtum studijų eigoj (nors dažniausiai viskas vyksta atvirkščiai ;D).

Perspektyvos vienodos visur - tiek bio-inžinieriaus, tiek socialinio pedagogo. Įstojus suprasi ;D Svarbu rast savo nišą.

Žinutė parašyta: 2010-06-08 18:23:21 | Nuoroda

nanoo labai teisingai parašė.

Į kolegijas turėtų stoti didžioji dalis studentų,mat dažnai pasireiškia nuogastavimai dėl neva "nereikalingų dalykų" universitetuose. Gaila, kad nesuprantama, kad universitetai duoda ne tik specialybę, bet ir išsilavinimą, kai tuo tarpu kolegija duoda konkrečią secialybę su konkrečiomis žiniomis. Ir nereikia peikt Lietuvos kolegijų, kai kuriose iš jų tikrai ruošiami specaliystai.

Žinutė parašyta: 2010-06-10 00:54:08 | Nuoroda

Ne rašiniai, orašto darbai, kuriais analizuoji pasirinktą temą. Nuomonės reiškimas kėblus dalykas, dėl neutralumo reikalavimų, bet taip bus visur, dėl to, kad socialiniai mokslai šiais laikais tokie. Žinoma, kiekvienas darbas turi tavo nuomonės dalį, nes būti objektyviam neįmanoma. Be to, bus politinė filosofija, kur savo nuomonę galėsi reikšti kiek tik norėsi.

Teisingai kažkas rašė, kad viską reikia priimti kaip patarimą, aš asmeniškai nekenčiu kalimo, todėl teisės mokslas man atrodo svetimas.

Studijų kaina 4500lt už metus, tai po 2250lt už semestrą. Balai ir į mokamą vietą aukšti. Kiek pamenu pernai paskutinis žmogus patekęs dar į dieninęs studijas, bet į mokamą vietą turėjo 18,9 KB . Gaila, kad taip yra, nes daug stojančių, mano kad studijuos prestižinę specialybę. Deja, taip nėra. Aišku, dėstytojai tikrai yra savo srities profesionalai. Tai šik tiek netgi stebino.

Asmeniškai mane žavi tai, kad neperšama nuomonė. Gali būti tiek liberalus, tiek konservatyvus, nors žinoma, liberalai visada priimami šilčiau, taip yra visur, bet ką padarysi. Tačiau dėstytojai problemą visada parodo iš visų pusių, todėl net liberalių pažiūrių žmonės į vieną ar kitą dalyką ima žiūrėti kitaip.

Dėl VDU, kaip ir minėjau negaliu daug kometuoti, nes viską ką girdėjau, girdėjau iš perstojusių asmenų. Vardų negaliu minėt, nes tai būtų tikrai neetiška. Tačiau, kaip ir komentavusi panelė, aš taip pat esu už savo universitetą.

 

Žinutė parašyta: 2010-06-10 00:57:46 | Nuoroda

Populiariausios bus , kaip ir kasmet - Teisė, Ekonomika, Vadyba, Medicina. Metai iš metų tendencija ta pati..

Žinutė parašyta: 2010-06-11 07:41:04 | Nuoroda

Paskaitų per savaitę net nepasakyčiau kiek. Šiaip užsiėmimų maždaug 14 per savaitę, jei teisingai suskaičiavau, bet tu tikrai nelankysi visų. Nors gal ir lankysi, visaip būna.
Rašto darbai yra dviejų tipų: mažieji ir didieji. Per pirmą kursą bus tik vienas didysis ir 4 mažieji. Mažojo apimti yra 12-15 tūkst. simbolių (7 - 9 lapai gryno teksto A4). Didžiojo 30 -35 tūkst. simbolių (12 - 18 lapų gryno teksto A4). Koliai bus tik iš ekonomikos, daugiau visur darbu per paskaitas ir rašto darbais atsipirksi. Panelių yra ~ 60% kurso. Apyligis lyčių santykis.

Žinutė parašyta: 2010-06-11 19:05:41 | Nuoroda

Darbus reikia parašyt per ilgą laikotarpį. Keli mėnesiai arba visas semestras.

Ekonomika, deja, ne vien iš teorijos, bet ir formulės, grafikai ir panašūs dalykai.

Žinutė parašyta: 2010-06-11 22:59:11 | Nuoroda

Jo aš irgi iš dalies bėgau nuo skaičių, bet kaip paaiškėjo nepabėgsi nuo jų. Ekonomika nėra sunki, jei lankai paskaitas ir seminarus ir šiaip mokais. Na kaip ir visi dalykai iš esmės. Man teko patirt kas būna jei nelankai paskaitų :D

Žinutė parašyta: 2010-06-12 13:49:41 | Nuoroda

Teko kada nors matiekos pamokoj dalyvaut? Tai vat ten taip pat. Formulių nemažai ir kaip ir visur kur naudojamos formulės jas reikia mokėt, nes niekas neduos per kontrolinį jų

Žinutė parašyta: 2010-06-14 11:57:00 | Nuoroda

VU šitie darbao vadinasi rašto darbais, ne referatais. Referatas yra toks kaip ir surenki informacija, ją sukonspektuoji ir gauni balą už tai, kad dirbai. Raštro darbe, turi analizuoti temą. Neužteks pateikti kitų autorių nuomonės, turėsi iešot savitų problemų sprendimo būdų, nes jei neieškosi gausi mažą pažymi arba iš viso neužskaitys darbo.

Plagijavimu užsiiminėti nepatarčiau. Nemanau, kad mestų iš pirmo karto lauk, bet nemalonumų tikrai būtų nemažai. O wikipedija nėra literatūros šaltinis, tai realiai net negali naudot jos literatūros sąraše, o jei naudosi, darbo vertė smuks labai ryškiai.

Dėl apimties, tai n ematau ko pergyvent. Iš pradžių atrodo tikrai labai daug vieots, bet galiausiai neužtenka tų ženklų. Tiesiog nespėji sukišt visko į 7 ar 8 lapus. Na o didysius rašto darbas yra iš "Šiolaikinių politinių teorijų", kitaip tariant dabartinės politinės ilosofijos, tad parašyti tikrai yra apie ką ir tuos kriteriju užpildo visi. Jei įstosit suprasit patys.

Žinutė parašyta: 2010-06-14 11:58:42 | Nuoroda

Temos gali būti visokios. Pvz.: Pokomunistinių šalių politinio elito bruožai, moralės ir politikos santykis, peticijos teisė pagal LR konstitucija ir t.t.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 11:29:57 | Nuoroda

Istorija  92
Lietuvių 79
Anglų 91
Matematika (B lygis) 9

Laimėjimų nebuvo ;) Beje aš mokaus valstybės NEfinansuojamoje vietoje. KB buvo 19,04. Minimalus KB į vf vietą pernai buvo ~ 19,4

Žinutė parašyta: 2010-06-15 11:34:07 | Nuoroda
Alanas rašė:

 O tarkim yra gan sunku isivaziuot ir pradet rasyt? Nes pavyzdziui dabar as taui net neisivaizduociau ka reiktu rasyt, kaip informacija rink ir t.t.

  Na pirmą darbą rašant, bent jau man, tikrai kilo šiokių tokių sunkumų su būtent šiom problemom. Bet galiausiai yra duombazės su labai daug informacijos, šiaip interneto platybės ir žinoma oldschool'inė biblioteka. Šiaip aiškina iš pradžių kaip  darbą rašyt ir kokį, kokie kirterijai. Galiu tik užtikrint,kad skaityt teks nemažai. Aš tikrai vengiau skaityt ir labai smarkiai vengiau, bet vistiek teko, o ką jau bekalbėt apie tuo, kurie nuoširdžiai mokosi ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-15 21:37:04 | Nuoroda

Na čia kaip kur manau. Mums liepia nemaišyt rašinio ar žurnalistinio straipsnio su rašto darbu. Pačiam teko nusivilt ir tik norių, kad tokių šiemet kuo mažiau būtų, nes man nebuvo ko paklaust kai stojau.

Skaitau būtent dabar tai daug, bet nieko keisto, ryt Konstitucinės Teisės egzaminas ;D Jau nebėra kur dėtis

Žinutė parašyta: 2010-06-17 15:01:55 | Nuoroda

Nuvylė politikos trūkumas, tačiau kai supranti ką studijuoji viskas daug legviau. Taip pat buvo sunku susdorot su eknomikom ir teisėm, nes iš pradžių nesuvokiau jš svarbos. Taip pat nuvylė apatija mokslui. Bet šiaip viskas gerai.

Įdomu ir yra, bet reikia žinoti kur lendi, nes nebus viskas nuostabu, tuo labiau reiks mokytis. Ir čia ne teisė, baigęs nepasigirsi kažkuo, labai ypatingu. Bet vistiek norintiems verta, aš prieš stojant apie porą metų buvau tikras, kad noriu čia, tai iš tikro jau visko tikėjaus.

Žinutė parašyta: 2010-06-19 17:49:59 | Nuoroda

Alanai, būtent. Man to trūko, bet puikiai suprantu, kad šie dalykai reikalingi norint būti kompetetingu. Negaliu sakyt, kad pačio "politikavimo" visiškai nebuvo, gal tiesiog mažiau nei norėjosi. Beje, čia toks pats pirmas įspūdis buvo, daugiau supranti, kad šie dalykai (teisė, ekonomika) neatsiejami nuo politikos mokslų, nors ir nėra labai įdomūs (man asmeniškai).

Dėl dėstytojų, tai jau minėjau, kad jie puikūs. Žinoma, visko būna: vienus dėstytojus mėgsti, kitų nelabai, tačiau visi yra savo srities specialistai. Galit www.tspmi.vu.lt pažiūrėt kas per dėstytojai ir tikari paieškoję, suprasit, kad šie žmonės yra tikri savo srities profai. Geriausia, tas kad jie dėstydami leidžia jaustis lygiais su jais (žinoma, kiek tas įmamona, nes parlamentinių tyrimų departamento direktoriui lygus nebūsi, kad ir kaip nori, bent jau kol kas).

Jei galėčiau stoti iš naujo, rinkčiaus tą pačią vietą. Nematau geresnės vietos sau, kitoje vietoje. Žinoma, filosofija žavi labai, bet nemanau, kad sugebėčiau patempt ją.

Žinutė parašyta: 2010-06-20 23:10:40 | Nuoroda
Alanas rašė:

Na, dbr pasidare siek tiek aiskiau. :)

 

Mane domina kiek buna paskaitu per savaite, kiek ir kokios apimties rasto darbu teko rasyti, kokie mazdaug buna taip tie vadinami koliai. Taip pat ar daug paneliu politikos moksluose VU yra? :D 

Na siaip, del geresnio bendro suvokimo kur brendu :)

 

Apie visą tai rašiau šioje temoje jau. Paskaitų ~ 13 - 14 per savaitę. Pirmame kurse darbai iš viso 5. Keturi iš jų taip vadinami "mažieji" (12000 - 15000 rašto ženklų) ir vienas "didelis" (30000 - 35000 rašto ženklų). Koliai tik iš mikroekonomikos ir makroekonomikos, būna teorinė dalis (testas) ir praktiniai uždaviniai. Vaikinų ir merginų santykis apyligis, bet merginų daugiau, nei vaikinų man rodos.

Žinutė parašyta: 2010-06-20 23:13:43 | Nuoroda
Viilius rašė:
Alanas rašė:

Na, dbr pasidare siek tiek aiskiau. :)

 

Mane domina kiek buna paskaitu per savaite, kiek ir kokios apimties rasto darbu teko rasyti, kokie mazdaug buna taip tie vadinami koliai. Taip pat ar daug paneliu politikos moksluose VU yra? :D 

Na siaip, del geresnio bendro suvokimo kur brendu :)

 

Apie visą tai rašiau šioje temoje jau. Paskaitų ~ 13 - 14 per savaitę. Pirmame kurse darbai iš viso 5. Keturi iš jų taip vadinami "mažieji" (12000 - 15000 rašto ženklų) ir vienas "didelis" (30000 - 35000 rašto ženklų). Koliai tik iš mikroekonomikos ir makroekonomikos, būna teorinė dalis (testas) ir praktiniai uždaviniai. Vaikinų ir merginų santykis apyligis, bet merginų daugiau, nei vaikinų man rodos.

  FAIL. Ne tą puslapį pasižiūrėjau :D Gyvenu barake, bet ne su visais kursiokais. Taip gavos tiesiog.

Žinutė parašyta: 2010-06-21 03:14:01 | Nuoroda
Alanas rašė:

 Buna, pasitaiko sufeilint :D 

 

O, pvz, kaip barake gyvenimas yra? Kiek as zinau, tai visi viskuo dalinasi, tiek dziaugsmais, tiek bedomis ir t.t. Kiek tame tiesos yra? Beje, o kaip del kitu studencioku? Lb trukdo?

 

Be to, ar daznai jusu kursas bendrauja su vyresniu kursu politologijos studentais? 

 Sakau, kadangi negyvenu su savais kursiokais tai man truputį kitaip, bet kiek žinau, tiems kas gyvena kartu labai linskma. Kol nepabandysi nesužinosi. Manau visiems studentams reikia barake pagyvent, gyvenimiška patirtis į naudą. Trukdyt netrukdo, jei nori mokytis mokykis, aišku visokių būna, bet kompromiso keliu įmanoma išpsręst viską. Visgi visi VU studentai aplink, ne kokie marozai. Dėl bendravimo tai nežinau kaip čia pasakyt, bet konspektus turim visus ankstesnių metų.