Vartotojo Instrukcija. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-05 14:49:12 | Nuoroda

Klasika - visada geras pasirinkimas. Aš tai paskaitinėju šį tą, jau labai seniai turiu E. Nekrašo ,,Filosofijos įvadą", o rimtai įsikirtau tik dabar. Kadangi kaip čia jau sakė, kad iš jos mokosi filosofijos įvadą, tai aš jau kaip ir pradėjau  Skaitau savo malonumui, bet taip kad rimtai ,,kiščiau į galvą", kol kas nėra. Sutapimas gavosi.

 

Žinutė parašyta: 2010-05-05 20:12:09 | Nuoroda
_živilė rašė:

Keistoka, kad kolegos taip būsimas studijas idealizuojat - romantikos aš šitame moksle matau ne daugiau nei matematikoj ar fizikoje. Kaži, ar per keletą metų studijų įvyks sąmonėje dideli stebuklai ir atsivers akys: tokie dalykai su gyvenimu, su patirtim ateina. Bet kuriuo atveju, idealizmas ir entuziazmas visada geriau už abejingumą. Tikiuos, susitiksim, mielieji

 Hm... romantika? Aš bent romantikos nematau ;) nes noras pamatyt problemas iš esmės, tai... bent man ne romantika čia. Žinoma, kaip visada, kiekvienas turi teisę į savo nuomonę ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-06 07:07:16 | Nuoroda

Bent pažymiai mano tai geri (9-10), bet juk visi žinom, kaip su tais egzaminais būna: žinios lemia daug, bet atsitiktinumai taip pat. Tai neprognozuoju kol kas tiksliai. Prognozuoju tik tiek, kad daugiausiai gausiu už istoriją, po to lietuvių, o paskutinis liks anglų pagal procentus.

O kodėl abejoji? Pernai į vf praeinamas buvo 18,18; nors tai palyginus su kad ir 2008m. stojimu išaugęs balas, bet bendroj sumoj - įmanomas, ne į VU politikos mokslus ar japonologiją. Svarbu tikėt savim ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-06 07:08:04 | Nuoroda

ne 18,18; o 18,28. Vis tiek, įmanoma ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-06 15:19:56 | Nuoroda

Ginčai filosofijoje mums pravers, tačiau šiaip ramybė kur kas svarbesnis dalykas. ;) Taigi ramiai, ramiai.

Beje, gerai pasakei, _živile, "kolegos". Man patinka ;)

Kalbant apie idealizavimą, to daryti turbūt nereikėtų, bet kadangi nesijaučiu pakankamai kompetentinga, tai pasiremsiu gerb. A. Šliogeriu:

,,Šiuo metu, įsibėgėjus globalizacijai ir katastrofiškai didėjant informacijos lavinai, nėra ir, galimas daiktas, negali būti naudingesnio ir geresnio dalyko už filosofiją, kuri padeda surinkti į vieną centrą sudužusį į tūkstančius šukių pasaulio veidrodį, vadinamą individo sąmone arba siela, ir šitaip atlieka ne tik pažintinę, bet ir terapinę funkciją. Šito negali padaryti joks specialusis mokslas, jokia dalinė religija."

Taigi pasikartosiu: matoma problemų esmė, galimi sprendimai, o jei tikėsim profesorium, tai asmenybei irgi prideda vieną kitą teigiamą bruožą.

Manau, jog visi motyvai stojant į filosofiją yra suprantami, tinkami, jei tik pats žmogus supranta, ko ten eina ir ką nori iš to gauti. Beje, kas yra filosofija ir yra vienas opiausių filosofinių klausimų, todėl ir stojimo į filosofiją motyvai, manau, nesunkiai gali tapti tokiu pačiu diskusijų objektu.

Ėjau per aplinkui labai, tikiuosi supratot, ką norėjau pasakyt ;) O jei ne, replikuokit į mano rašliavas. Ir ramybės, tauta ;)

 

Žinutė parašyta: 2010-05-06 16:51:46 | Nuoroda

Ne mano ta proto galia, jei cituoju, juk sakiau, kad jaučiuosi nepakankamai kompetentinga. ;)

Nu nesvarbu, taika. Pakanka tų beprasmiškų diskusijų. Juk sakiau, kad visi stojimo motyvai yra teisingi, jei žmogus pats žino, ko nori iš studijų. Kiekvienas pasiims tiek, kiek norės, nes filosofija - tam dėkinga disciplina.

Tai be pykčių, sutinkat?

Žinutė parašyta: 2010-05-11 17:21:54 | Nuoroda
vilpišys rašė:

keista, kad toks didelis susidomėjimas filosofija, net man užduotus klausimus sunkiai atradau..;D

dėstytojai pirmam kurse tikrai mieli ir sukalbami, nieko blogo apie juos negaliu pasakyt. aišku, mokytis reikia, bet pavyzdžiui pirmam semestre aš lengvai prasisukau ir rimtai pasimokius tik po kelias dienas prieš egzaminą:) o jei jau dabar skaitai nekrašo vadovėlį, turbūt ir filosofijos įvado egzaminą jau galėtum laikyt;D nu bet jei sieki aukščiausių balų, tai aišku reikia pastangų įdėti, bet viskas įmanoma. tikrai yra gaunančių dešimtukus. antras semestras sunkesnis, ir dėstytojai reiklesni, todėl truputį bijau logikos, religijų istorijos ir civilizacijų istorijos egzaminų. bet gal kaip nors išgyvensiu juos...

beje į šliogerio paskaitas ir kai kurie pirmakursiai įsmunka pasiklausyt, nelegaliai;]

 

 Labai dėkui Tau už atsakymus. O kodėl taip logikos, religijų istorijos ir civilizacijų istorijos baiminiesi? Daug medžiagos, ar šiaip tokie "ne itin limpantys" dalykai? Ir dar vienas subjektyvus klausimas: ar apskritai esi patenkinta studijom?

Žinutė parašyta: 2010-05-25 12:32:30 | Nuoroda

Taigi, nuo šiandien, 2010 05 25, iki 2010 07 19 galima pateikti prašymus į Lietuvos aukštųjų mokyklų siūlomas studijų programas. Aš šiandien užsiregistravau, pateikiau duomenis, bet niekaip nerandu, kur PATS PRAŠYMAS, jo forma. Prašo tik kontaktinių duomenų, apie būsimą išsilavinimą, etc. Gal kas nors jau bandėt ir matėt, kur slepiasi prašymo forma? ;) aš turbūt neatidi buvau

Žinutė parašyta: 2010-05-25 16:43:17 | Nuoroda
Caramel90 rašė:

 aš irgi neradau, tai kol kas tik užpildžiau visą kontaktinę ir asmeninę info... :) bet aš vis dar svarstau, ar pildyt dabar ar laukti egzaminų rezultatų? 

 Aš tai nelauksiu turbūt, nes man svarbu ne įstoti kažkur, o įstoti ten, kur būtent noriu. Manau, kad tai svarbiausia. ;) Bet, aišku, jei nesi iki galo apsisprendęs (usi), palaukti logiška. Sėkmės

Žinutė parašyta: 2010-05-26 17:32:56 | Nuoroda

Etant Donnes, neprisistatėt, gerbiamasis (oji), kokius klausimus galim užduoti? :D studijuoji filosofiją, spėju ;)

Žinutė parašyta: 2010-05-27 09:13:45 | Nuoroda

Tai tada aš, aišku, turiu klausimą. Daug kas dejuoja dėl prastos studijų kokybės Lietuvoje, aš pati buvau ne vieno žmogaus skatinta vykt į užsienį, bet nusprendžiau pabandyti čia. Ar esi patenkinta(s) studijų kokybe? Kokius privalumus ir trūkumus didžiausius įžvelgi būtent filosofijos studijų progrramoj? Dėkui už atsakymą

Žinutė parašyta: 2010-05-27 16:40:39 | Nuoroda
Etant Donnes rašė:

Taigi, žmonės pasakoja. Ir man pasakojo, bet viskas pasirodė veikiai visiškai kitaip. Studijų kokybė yra labai gera, vertinimai objektyvūs, dėstytojai šaunūs - dar neteko sutikti tokio, kuris neitų į dialogą su studentu, mes skatinami savarankiškai mąstyti. Puiku.

Bet problema egzistuoja. Tik ne studijų kokybėje, o studentų kokybėje. Ir tai yra rimta.

 Dėkui už atsakymą. Smagu išgirsti ir kitokių nuomonių ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-18 12:33:18 | Nuoroda

Suprantu. Man po istorijos egzamino, švelniai tariant, nuotaika buvo... net sunku papasakot, iš tikrųjų. Tačiau nors filosofijos populiarumas kyla, vis tiek tai nėra teisė, ar politikos mokslai, kur reikia superinių balų. Sėkmės ir įstosim ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-18 12:39:03 | Nuoroda

1. VU filosofija vf

2. VU istorija vf

3. VU kultūros istorija ir antroplogija vf

4. VU Azijos studijos (indologija) vf

5. VU klasikinė filologija vf

Žinutė parašyta: 2010-06-18 12:45:14 | Nuoroda

Sveikos, būsimos filologės (-ai) ;)

Žmogus iš mano aplinkos pernai įstojo į lietuvių filologiją ir graikų kalbą. Tai galiu nedaug, ebt šiek tiek papasakoti. Visų pirma, didžiąją dalį paskaitų (bent pirmus dvejus metus) sudaro lietuvių kalbos ir literatūros dalykai. Iš egzotiškos kalbos dalykų, tai iš pradžių mokomasi ta kalba gana intensyviai, taip pat šiek tiek užgriebiama istorijos tos šalies.

Kaip be galo įdomią, apibūdino filosofijos įvado paskitą, bet skaityti ten teks tikrai daug ;) nors ir ne tikrieji filosofai, bet humanitarai visgi.

Paskaitų per dieną gana nemažai, bet dauguma žmonių džiaugiasi pasirinktomis studijomis.

Jei km įdomūs tvarkaraščiai ir dar jų nežiūrėjot, tai apsilankykit: www.flf.vu.lt/index.php?id=154

Sėkmės

Žinutė parašyta: 2010-06-21 12:49:18 | Nuoroda
Solnica rašė:

Gal kas zinot tiksliai kokiu egzaminu reikia ar i koki metini pazimy ziuri? :]

 Visa informacija : www.oc.vu.lt/bakalauro.html

Pati, asmeniškai, mąsčiau rimtai tik apie indologiją, bet ji pas mane tik 4 numeriu prašyme...

Žinutė parašyta: 2010-06-22 17:52:21 | Nuoroda

Živile, kodėl Tu įsitikinus, jog į VU tikrai neįstosi? Pernai balai tikrai buvo aukštesni nei įprasta, bet tai dar nereiškia, jog taip bus ir šiemet. ;) Parašydama nieko neprarasi ir, žiūrėk, dar įstosi. Sėkmės

Žinutė parašyta: 2010-07-07 18:23:36 | Nuoroda

Ech, rezultatų pas pavaduotoją tai kaip kokie kaliniai laukėm :D pasižiūri - nėra, pasižiūri - nėra, į NEC skambino net... tik po 17val. pagaliau sužinojom. Aš, asmeniškai, 97 gavau. Po tokio šoko egzamino dieną tai geriau nei puikiai.

Žinutė parašyta: 2010-07-08 23:39:07 | Nuoroda

Kokie man pažįstami jūsų nuogąstavimai... aš irgi jokio padrąsinimo nesulaukiu iš aplinkos, visi tik ir siūlo žurnalistiką, gal kas ir kokius politikos mokslus, bet aš renkuosi vis tiek filosofiją... Iš tikrųjų, mano nuomone, naiviai mąsto tik tie, kurie mano, jog teisė, vadyba ar ekonomika, cituoju, yra daug žadančios, perspektyvios sritys... 

Iš tikrųjų labai sveikinu jus su tokiu pasirinkimu, ir gal manasis nepadės tiek, kiek pagelbėtų iš aplinkos žmonių, bet mano nuomone, mes jau dabar mąstom savarankiškai ir einam tuo keliu, kurį renkamės pačios. O tai ir yra, greičiausiai, raktas į sėkmę... o sėkmė... kiekvienam ji kitokia.

Tikiuosi, kad susitiksim universitete ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-09 00:45:38 | Nuoroda
živilė rašė:

Del veiklos baigus universiteta as maziausiai jaudinuosi, vis tiek kazkur busiu reikalinga, o del to ''teisingo sprendimo'' tai juk mokytis, ka troksti, ir yra teisinga. Labai idomu, kokia atmosfera VU Filosofijos fakultete, labai nekantrauju viska pamatyti, niekada dar nebuvau tarp tiek daug gerai besimokanciu zmoniu:) Isvis sirdis dreba vien nuo minties apie studijas, man viskas bus nauja: naujas miestas, nauji namai, nauji zmones...

 Na, teko lankytis tik atvirų durų dienoje 2008m., tai man asmeniškai patiko. Nedaug pamenu, bet jauku, aplinka daugiau nei universitetiška (nes, tarkim, TSPMI man priminė ministeriją), o svarbiausia, kad žmonės labai įdomūs ir užsidegę pasirodė. Ypač apie filosofijos specialybę kalbėjęs vyriškis, gaila, kad mažai ką pamenu. Tokia žalia buvau tada :D

Man irgi naujas miestas, nauji namai, nauji žmonės... viliuosi, kad prisitaikysiu, nes ne visada pavyksta man tai padaryti... beje, kur ruošiesi gyventi, jei ne paslaptis?