Vartotojo Sviatosa pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-02-23 11:48:16 | Nuoroda

Nezinau, kas ten del egzaminu (bet NEGALI BUT kad chemijos arba matiekos nereiketu), bet metini ima arba ta, kuris aukstesnis, arba to kuri laikei ( mano atveju tas sutapo).

Žinutė parašyta: 2010-03-01 10:06:47 | Nuoroda
FeelTheCool rašė:

Šiaip labai norėčiau tą mediciną studijuoti. Man labai patinkų. Bet kai paklausi kitų tai atrodo, kad visus, na bent jau keturis metus žmogus beveik neegzistuoji... Tik mokaisi mokaisi ir mokaisi... Nei laisvalaikio kažkokio, nei laisvų vakarų... Kažkaip vat ir tas labai baido mane... Nejau taip iš tikro ir yra? Esu šiaip labai pareiginga ir atsakinga... Negalečiau nė naktį užmigt konors nepadarius.

Sweika :)

mano pazistama mokosi medicinoje VU, aisku, pasedi ir naktimis, ypac per sesija, taciau tikrai nera taip, kad neturetu laiko pramogoms ar asmeniniam gyvenimui - savaitgaliais ir i klubus, ir su draugais susitikt speja.
Taciau tai labai priklauso nuo zmogaus - kai kam uztenka 3val anatai ismokt, kitiems nepakanka ir poros dienu. Bet tai irgi priklauso nuo mokejimo planuoti laika - ir besimokantieji slauga kolegijoj skundziasi, kad nieko nespeja... Todel jei nebijai gan didelio kruvio (bet jis tikrai ne toks baisus, kaip gali atrodyti), aisku, kad stok (verciau padaryt, ir paskui pasigailet ir perstot, negu visa gyvenima grauztis, kad praradai tokia galimybe).

Žinutė parašyta: 2010-03-11 22:44:05 | Nuoroda
Smeterling rašė:

kineziterapija tai ne medicina

 nuo kada cia reabilitacija tapo nemedicinine veiklos sritimi?

Žinutė parašyta: 2010-03-11 22:45:53 | Nuoroda
MoNiK rašė:

Sveiki visi, norėčiau paklausti dėl kineziterapijos, ar ten lengviau, nei medicinoj, bei kurioje specialybėje daugiausiai chemijos? Ačiū

Kinezi tikrai lengviau, net tu paciu dalyku destytojai is kineziuku reikalauja zymiai maziau :)

Žinutė parašyta: 2010-03-23 12:28:40 | Nuoroda
sorciere rašė:

gal į temą gal nelabai.. bet, pernai įstojau į mediciną VF ir jau įpusėjo antras semestras, ir kuo toliau tuo labiau suprantu, kad bereikalo paleidau svajonę stoti į kineziterapiją... ir dabar nebežinau ką daryti.. mesti mediciną ir kitais metais stoti į kineziterapiją, ar kažkaip toliau mokytis mediciną...  ką jūs patartumėte daryti? 

 laba :)
pati mokausi kineziterapijos, ir musu grupei yra panele, kuri pusantru metu atsimokiusi medicinos ir perstojo pas mus :) nes labai to norejo... aisku perstok, turesi beveik puse metu laisvu, nes daugelis dalyku bus uzskaityta :)

Žinutė parašyta: 2010-03-31 12:00:54 | Nuoroda
kapryzius rašė:

Sveiki, as esu abituriente ir planuoju studijuoti sia specialybe. Man kilo klausimas: ar kuriame nors sios specialybes kurse reikia susidurti ar kazka daryti morguose? Nes girdejau, kad beveik visuose medicinos specialybese, net paprasciausiai sesutei reikia kury laika praktikuotis morguose. Gal kas zinot, kaip ten yra istikruju?

 Laba ;)

nezinau, kaip kmu, bet vu i morga taves tikrai niekas nevarys... dziaugsies, jei ir ta vieninteli turima 20metu senumo lavona per anatomijos paskaita nuves parodyti... O praktikuotis reikes reabilitacijos centruose, su visai gyvais zmonem :)

Žinutė parašyta: 2010-05-22 23:33:43 | Nuoroda

Be jokiu svarstymu, jei tik gali, stok i universiteta. I valstybines istaigas po siu metu pertvarkos be universitetionio issilavinimo nebepriima.

Žinutė parašyta: 2010-05-25 13:21:18 | Nuoroda
noirdesir rašė:

jeigu taip, tai tada verta pasistengti. Bet tie diplomai su pagyrimu, tai juos gauna tie, kurie turi 9-10 ir egzaminus išlaiko daugiau nei 50proc? :)  

Butent taip ir yra :)

Diplomas su pagyrimu - geras dalykas, paglosto sawimeile, tik jeigu visi pazymiai pelnyti saziningai.. O ir siaip, malonu gi, kai per atestatu iteikima mokykloje pakviecia pati pirmaji :))

Žinutė parašyta: 2010-05-25 13:27:22 | Nuoroda

Jei rusu gimtoji, "vietoj" anglu ji tau uzskaityta nebus..

Žinutė parašyta: 2010-05-25 21:02:55 | Nuoroda
Absurdus rašė:
Sviatosa rašė:

Butent taip ir yra :)

Diplomas su pagyrimu - geras dalykas, paglosto sawimeile, tik jeigu visi pazymiai pelnyti saziningai.. O ir siaip, malonu gi, kai per atestatu iteikima mokykloje pakviecia pati pirmaji :))

 Na ir savimylos ;/

 negeda but savimyla,bent jau del sito dalyko, jei tam paklojai daug laiko ir darbo.

Žinutė parašyta: 2010-05-29 00:27:49 | Nuoroda

O as nelabai suprantu, kodel mokykloj "pirmuno' riba yra 9, o aukstojoj-8 :O bet gal ir teisingai, mokykloje 8 gaut isvis nereikalauja praktiskai jokio pasiruosimo.
 

Nezinau, gal jusu mokyklose ir raso pazymius atsizvelgiant i mokinio asaras, pas mus gi to nebuvo - kiek iseina, tiek ir turi.

Žinutė parašyta: 2010-05-29 20:46:29 | Nuoroda
bis aufs Messer rašė:
Sviatosa rašė:

O as nelabai suprantu, kodel mokykloj "pirmuno' riba yra 9, o aukstojoj-8 :O bet gal ir teisingai, mokykloje 8 gaut isvis nereikalauja praktiskai jokio pasiruosimo.
 

Nezinau, gal jusu mokyklose ir raso pazymius atsizvelgiant i mokinio asaras, pas mus gi to nebuvo - kiek iseina, tiek ir turi.

Na, o aš nesuprantu, kodėl tu taip kategoriškai teigi, kad mokykloje 8 gaut išvis nereikalauja praktiškai jokio pasiruošimo. Gal tavo mokykloj ir nereikalauja, būna gi mokytojų pas kuriuos ir turėt 6 daug ką reiškia.

 jei moksleivis yra gabus- pas bet kuri mokytoja jam ta 8 pelnyt bus nesunku. 

Žinutė parašyta: 2010-06-01 09:55:39 | Nuoroda

Sweiki :)

mokykla jau seniai esu baigusi, taciau nerimauju del poros sawo pazistamu - ar tikrai pakanka ishsilaikyt 2 egzaminus, kad gautum brandos atestata?...

Žinutė parašyta: 2010-06-01 10:02:52 | Nuoroda
Godasa rašė:
Sviatosa rašė:

Sweiki :)

mokykla jau seniai esu baigusi, taciau nerimauju del poros sawo pazistamu - ar tikrai pakanka ishsilaikyt 2 egzaminus, kad gautum brandos atestata?...

 Tikrai taip :)

 Dekui! :)

Žinutė parašyta: 2010-06-01 10:11:40 | Nuoroda

Istoti istikruju lb lengva (praeitais metais pazistamos stojo su vos islaikytais mokykliniais).
Mokytis cia yra lengviausia is visu su medicina susijusiu specialybiu,taciau kaip kazkas jau minejo, istoje pagarbos nesulauks - toks jau poziuris, kad niekas savanoriskai siu studiju nesirenka...nes darbas is tikruju prastas. Nenorint but tiesiog slaugytojos padejeja (keist patalynes ligoniams ir pan.) veliau reikes suktis ir kaip nors kelt kvalifikacija (bet ar vis tik imanoma nukonkuruot baigusius ta pacia specialybe universitete, toli grazu ne faktas).
 

Taip pat, kiek teko per paskaitas lankytis ligoninese, ant slaugos studenciu (nepriklausomai nuo mokymosi istaigos, kalbant apie Vilniu), ten dirbancios slaugytojos sumeta visa purviniausia darba.

Žinutė parašyta: 2010-06-04 16:28:37 | Nuoroda

Mano manymu, VU ir tik VU :) kolegijos jau nebeaktualios, o renkantis is universitetu, sios mokslo istaigos diplomas kol kas vertinamas labiausiai :) be to, jau nuo pat pirmojo semestro yra ne tik bendro isprusimo disciplinos, bet ir tiesiogiai su specialybe susijusiu, tad mokytis idomu :) ir dar - cia faini destytojai :D

Žinutė parašyta: 2010-06-04 16:40:21 | Nuoroda
Smeterling rašė:

Išgazdinai tu čia mane.. tai "mano" profesija, nebijau aš to juodo darbo (esu dirbus), bet papraščiausiai slauga netaip įsivaizdavau..juk ten yra  kelios kryptys : vaikų slauga, anesteziologija, onkologinė..ne jau pasirinkus tarkim anesteziologija, mane taip pat pristatys prie patalynės keitimo? Bet juk čia tikrai padėjejų darbas..o kas vaistus leidžia? žaizdas perišinėja? galų gale slaugo? Įdomiai čia..

 

Niekas juk nesako, kad visa gyvenima teks ta daryt =>  cia yra mano asmeniniai pastebejimai, ka pati esu macius Vilniaus ligoninej.
Bet dar kiek kalbejau su slaugos studentem is VU, jos sako, kad zaizdu perrisinjimas - cia bus ju darbas, atseit kolegijos studentems iki to toli.
taciau viskas vistiek priklauso tik nuo praktikos ar darbo vietos  - gali ir vu baigiusia grazuole nusiust palakstyt su naktipuodziu.

Žinutė parašyta: 2010-06-05 12:19:35 | Nuoroda
inf.a rašė:

Aš kaip tik girdėjau, kad VU kai kurie dėstytojai labai skeptiškai žiūri į šią specialybę, na nuvertina ją. Kas dėl mokymosi, tai mokytis daug reiks :) , keik žinau KMU mokomasi ciklais todėl truputį lengviau dėl to. Kalbu ne iš savo patirties, todėl detaliai ir konkrečiai nelabai ką galiu pasakyt. O stoti tai patarčiau į universitetą ne kolegiją, baigus universitetą būsi aukštesnio lygio specialistas. Lai neįsižeidžia kolegijose besimokantys, bet universitetuose reikalauja daugiau.

 Medicinos fakulteto destytojai i visas specialybes ziuri kreivokai, jei tai ne bendrosios medicinos studijos... Nors kartais ir praslysta toks poziuris, kad i kineziterapija sustojo tie, kam nepasiseke su medicina ( o tai yra absoliuti netiesa - bent puse cia besimokanciu butu ten istoje), bet vistiek poziuris i studentus gan draugiskas - per dauguma paskaitu informacija neberiama tiesiog sienoms, bandoma besimokancius dar labiau sudominti. Dalis paskaitu vyksta pas reabilitacijos specialistus, tai kas jau kas, o jie i savo studentus ziuri su pagarba, nes supranta, kad tai toli grazu ne antraruse specialybe.
KMU ciklu sistema labai idomi, mokytis ten aisku butu lengviau, taciau mokantis keleta dalyku per pusmeti informacija geriau susiguli (o kadangi kazkur kas menesi rasomi koliokviumai, tai ir egzaminams daug ruostis nereikia).
 

P.S.-VIKO ir VU anatomijos dalyko palyginimui - kolegijoje reikalavo ismokti virsutinio sluoksnio raumenu pavadinimus lietuviskai; VU - 176 raumenu pavadinimus lietuviskai ir lotyniskai +funkcija+prisitvirtinimo vieta+parodyti ant muliazu. Todel tie, kas sako, jog geriau kolegija+islyginamosios studijos, nei paprastas universitetinis bakalauro diplomas,is tikruju labai klysta.

Žinutė parašyta: 2010-06-05 13:41:41 | Nuoroda
Dovile123 rašė:

Ar yra galimybė įstojus i valstybės nefinansuojamas madicinos studijas, pereiti i valstybes finansuojamas?

Jei kas nors, istojes i nemokama vieta, nuspres studijas mesti ar del kokiu nors priezasciu bus pasalintas is universiteto, i jo vieta pereis tas, kas besimokydamas mokamoje vietoje turejo auksciausia vidurki. (bet tai imanoma tik jau po pirmos sesijos, anksciau niekaip)

Žinutė parašyta: 2010-06-05 13:45:37 | Nuoroda

isvis, univera geriau rinktis ta, kuris arciau namu.