Vartotojo jacikaas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-14 00:39:10 | Nuoroda
SuperHP rašė:
jacikaas rašė:

Kažką buvau girdėjes, kad testų tvarka nebuvo visiems vienoda, o sumaišyta. Ištikrųjų čia taip buvo? :)

 Taip. Gal bandei nusirasyti nuo ko nors? :D

 Ne, tikrai ne, nieko nežinau, viso gero, trinu vartotoją... :D

Žinutė parašyta: 2010-06-14 00:49:14 | Nuoroda

Sveikinu ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-14 16:50:16 | Nuoroda
Sviatosa rašė:

Jeigu as zmogui i klausima atsakiau, pasakiau, kokia yra situacija, vadinasi, cia mano asmenine nuomone jau? :)
bet vistiek. kolegijose verta studijuoti tik ta, ko nera universitetuose. Nes pvz man siurpu klausytis buvusiu klasiokiu, kurios db studijuoja biomedicininius mokslus kolegijose, apie tai, kokius jiems kelia reikalavimus. Is musu univere reikalauja zymiai daugiau. Visi ta praktika kisa kaip irodyma, jog kolegijoj geriau... Aisku, gal ir gerai jei kineziterapeutas po kolegijos islankstyma bus padares 10 kartu, o po univero - 2, taciau univera baiges bent zinos, kokius raumenis tempia ir kas juose vyksta.

 Jokio čia skirtumo kokia dabar pasauly padėtis. Darbo ir tie ir mažiau turi. Kolegiją ar univierą baigęs, abu turi savų pliusų ir savų minusų. Ir tavo nuomonė, kad kolegijose reikia studijuoti tik tuos dalykus kurių nėra universitetuose - visiškai klaidinga. Kai kurie mokomi dalykai universitetuose yra blogiau nei kolegijose. Tau univiere paveiksliuke parodyta kokius laidus sujunginėt, o kolegijoj pats junginėji ir eksperimentuoji...

Žinutė parašyta: 2010-06-14 19:22:23 | Nuoroda
Melija rašė:

Man atidaro mano uzpildyta prasyma, nesuprantu..

 Spausk, virš tų laukelių, tokia nuoroda yra.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 01:35:35 | Nuoroda

Kaip atrodo kažkas jau minėjo, kai kurias specialybes geriau univiere, kai kurias kolegijoj. Bet mano nuomone, šių dienų Lietuvoje, universitetai savo lygiu labai kritę, nes dabar dauguma tik i universitetus ir puola. Reikėtų mažint vietas universitetuose, tada pradėtų daugiau į kolegijas eit žmonės. Vien su "mokslininkais" savo brangios Lietuvėlės neišlaikysim :)


Žinutė parašyta: 2010-06-15 20:07:57 | Nuoroda
Saulute6 rašė:

Gal galit man papasakot placiau apie tas islyginamasias? nieko nesuprantu...
Maniau, kad dabar stosiu i kolegija, baigsiu ja, ir tada stosiu i universiteta magistra, bet negalima taip? Apsvieskit :))  

 Išlyginamosios studijos reikalingos tada, kai tu baigi kolegiją ir nori gauti universitetinį išsilavinimą. Jos trunka dažniausiai nuo 1,5 metų iki 2,5 metų (jei neklystu). Bet ne visos išlyginamųjų studijų programos būna universitetuose. Kaip pavyzdį parodyt, tai štai:

www.vu.lt/lt/studijos/neformalus_svietimas/islyginamosios/

www.vgtu.lt/lt/priemimas/kolegiju-absolventams/

www.ktu.lt/lt/informacija_stojantiesiems/papildomos_studijos/papildomosios_studijos.asp

Žinutė parašyta: 2010-06-15 21:10:00 | Nuoroda

Ištikrųjų, tai jo. Viskas priklauso nuo noro. Kad ir galvos neturi, mokykloj nemokėjai uždavinių spręst, gali daug ką pasiekt vient tik su noru.

Žinutė parašyta: 2010-06-15 21:27:35 | Nuoroda

Yra daug nuomonių ar kolegija ar univieras :) Jei netingi gali paskaityt: www.studijos.lt/busimiems_studentams/forumas/getTopic/29454

Žinutė parašyta: 2010-06-16 00:34:16 | Nuoroda

Nu va... Baigęs universitetą tu tampi išsilavinęs, o baigęs kolegiją, matyt, tik kažkokiu dunduku :)

Žinutė parašyta: 2010-06-16 15:31:27 | Nuoroda
nogood rašė:
witiulka rašė:

Aš šiek tiek pasimečiau... gal jūs galite atsakyti :) nec.lt rašė, kad lietuvių kalbos rezultatus sužinosime liepos 1 d. tačiau mokytoja sakė, kad jie darbus taisyti baigia 16d. ir geriausiu atveju rezultatus sužinosime iki Joninių. Tai kaip čia ištikrųjų? Kada tie rezultatai?

 as irgi girdejau tokias kalbas... :)

 Teksto suvokimus tikriausiai baigė taisyt, bet tikrai ne visą egzaminą, negalėjo taip greitai :)

Žinutė parašyta: 2010-06-16 20:37:38 | Nuoroda

Po fizikos galės pradėt vasarot ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-16 21:07:07 | Nuoroda
Ragutis rašė:

Teoriškai nesu nusistatęs prieš kolegijas, bet šiaip dauguma ten stoja, kai nesugeba kitur...

 Todėl ir turi lietuvių požiūris keistis dėl kolegijų ir universitetų. Kolegija paruošia ne ką blogiau, o tie kurie sustoja žemais balais, iškraičioja...

Žinutė parašyta: 2010-06-17 21:33:16 | Nuoroda
Absurdus rašė:
pauliuz23 rašė:

bliamba , tikiuosi daug profkiniu laikys ... :D bo kitaip ... :D

 Žiū, kad tie "profkiniai" malkų nepakrautų

 Na fiziką laiko lygiai 4000, taip kad labai daug tų "prifkinių" ištikrųjų nesitikėk :)

Žinutė parašyta: 2010-06-17 21:50:29 | Nuoroda
edgariuk rašė:

mokytoja :)

 Ištikrųjų, ką ta tavo mokytoja sakė yra tiesiog gandai. Viskas paaiškės tik po visų darbų ištaisymo ir diagramos sudarymo: kokį taškų skaičių mokiniai gavo daugiausia, ten bus ~50 procentų.

Žinutė parašyta: 2010-06-18 19:43:11 | Nuoroda
Chille rašė:

Kokio noro.. pazintys ir nieko daugiau :D noret gali daug, bet... vienas is 1000 jei ne daugiau ilenda kur vien atkaklumo deka :)

 O tai atkaklumas ne nuo noro tepriklauso? Jei norėsi, prasisuksi bet kur, kad tik pragyventum ir pinigų užsidirbtum.

Žinutė parašyta: 2010-06-20 20:48:22 | Nuoroda

Specialybė atrodo perspektyvi, technologijų sričių studentų gi reikia dabar. Tik aš žadu stoti, nei į VGTU, nei į KTU, o i VK :)

Žinutė parašyta: 2010-06-24 11:58:28 | Nuoroda

Mano nuomone, kokybiškas mokslas visų pirma remiasi tuo, ar tu baigęs studijas gauni darbą pagal baigtą specialybę. Nors... Pagalvojus, vėlgi. Jei darbindamasis nepatiksi darbdaviui, tai ir nespėsi parodyt to savo mokslo ir įgytų žinių.

Žinutė parašyta: 2010-06-24 12:16:10 | Nuoroda
PsicLt rašė:

 Lietuvoj kolegijos tikrai labai silpnos, palyginus su užsieniu :) Užburtas ratas gaunasi - požiūris negali keistis, jei prasta kokybė. Dėl prasto požiūrio studentai nestoja. Dėl to, kad studentai nestoja, kolegijos nesusirenka pinigų. Pinigų nėra - nėra kokybės. Taip ir sukasi...

 Lietuvoje ne tik kolegijos silpnos su užsieniu palyginus, bet ir universitetai. Užsienio kolegijos (kitaip vadinami koledžais) yra daug geresnės už tą patį VU. Kadangi paruošimas geresnis, žmonės tolerantiškesni.  O Lietuvoje labai didelį minusą uždeda esantys dėstytojai. Kiek yra daug tokių, kuriems nusispjaut į tuos studentus, jų visai negerbia, darbus taiso labai atmestinai arba jų išvis netaiso, o sumėto pažymius kam koks paklius ir viskas.

O jei ir toliau bus daug tokių požiūrių kaip tavo, tada ištikrūjų, kad mes iš tos duobės neišlipsim. Esam jauna valstybė, su laiku viskas turėtų ateiti, pasikeisti požiūris. Lietuvoje daug durnių, reikia jų sumažint ir padėtis pagerėtų. Jei tie likę protingieji nesugalvotų emigruot :D

Žinutė parašyta: 2010-06-24 12:29:56 | Nuoroda
lintu13 rašė:
jacikaas rašė:
Chille rašė:

Kokio noro.. pazintys ir nieko daugiau :D noret gali daug, bet... vienas is 1000 jei ne daugiau ilenda kur vien atkaklumo deka :)

 O tai atkaklumas ne nuo noro tepriklauso? Jei norėsi, prasisuksi bet kur, kad tik pragyventum ir pinigų užsidirbtum.

 Nusiimk rožinius akinius. Jei taip kiekvienas pagal norus prasisukinėtų, tai visi būtumėm milijonieriais. Taip, reikia turėti noro dėti pastangas ir tt, bet visgi reikia gerai pagalvoti, į kur tą norą nukreipti.

Na pavyzdžiui koks nors žmogus, kuris visiškai nemoka spręsti matiekos uždavinių, fizikos ir panašiai. Jis aukštojoje mokykloje nepasimokys, kris lauk ir tas aišku kaip dieną. Bet jis galvą turi ne ant uždavinių sprendimo, o ant protingų sprendimų ir svarbiausia turi loginį mastymą gerą. Jis sugebės atsirinkti ką jis moka ko ne. Ir tikrai, garantuoju, kad jis vieną dalyką gerai mokėdamas, gali laisvai prasisukti pro gyvenimą, o kitas dar ir iš to pačio ir biznį įkurti, ir milijonus užsidirbti.

Žinutė parašyta: 2010-06-25 21:40:27 | Nuoroda

Kas tiksliai žinot, gal galit paaiškinti. Jei aš dabar įstoju į aukštają mokykla, į vf vietą ir tarkim esu 2 kurso studentas. Antrojo kurso viduryje neišlaikau egzų ir mane meta lauk. Metinė tų studijų kaina 8000 Lt.

Ir kai mane išmeta, ar aš turiu sumokėti visą tą sumą (už praeitus mokslo metus, ir dar tą pusmetį - išviso išeina 12000 Lt) už kurią prasimokiau?