Vartotojo krokodilas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-23 09:22:46 | Nuoroda
krokodilas rašė:

Jei tau ten nepatiks, visada galėsi išeiti į butą.

Aš suprantu, kad ir žmones, ir butus renkatės atsakingai, bet jau minėjau - visi negerumai išlenda jau gyvenant. Pirmais metais šeimininkai (kartu jie negyveno) ir bulvių atveždavo, kaldrą žiemai šiltesnę, ir vos ne vinies paveikslui įkalti atvažiuodavo iš kito Lietuvos galo, su mokesčiais neskriaudė, bet kitam kambary gyvenantis žmogus užkniso taip, kad likti ten ūpo nebebuvo - bendrų reikalų vis tiek neišvengsi.

Šiaip suprantu tave, aš lygiai taip pat kalbėjau ir galvojau, kai mane bandė į baraką grūsti. Labai kategoriškai kalbėti, aišku, negaliu. Sakiau jau - ne visur barakai vienodai normalūs, o ir su nuoma kartais gali pasisekti, bet savo laiku ir aš gyvenimą bute idealizavau taip kaip tu. Galima galbūt pasidomėti būsimo fakulteto baraku, nuvažiuoti pažiūrėti, jei yra galimybė. Gal tas barakas labai nevykęs, tada jau prasčiau. Bet kuriuo atveju, po dviejų nelinksmų patirčių ir kelių girdėtų istorijų neberizikuočiau dalintis buto su nepažįstamais žmonėmis.

Kaip bebūtų, sėkmės renkantis.

 

Žinutė parašyta: 2010-07-23 09:28:24 | Nuoroda

 Ir dar pridursiu: jeigu ieškot kambariokų, tai geriau jau ieškokitės pažįstamų rate. Su nepažįstamais nepasiseka dažnai: man nepasisekė, nors iš pradžių žmogus labai patiko, kolegoms nepasisekė dar labiau, nors irgi pirmas žvilgsnis nieko blogo nesakė. Kambarį bendrabutyje pasikeisti lengviau nei butą.

Žinutė parašyta: 2010-07-23 17:42:58 | Nuoroda
Fidėja rašė:

sveiki :) gal galit padėt apsispręsti kas geriau : nuomoti butą ar gyventi bendrabutyje?

 www.studijos.lt/busimiems_studentams/forumas/getTopic/29547/9#post_652705

Žinutė parašyta: 2010-07-24 18:40:05 | Nuoroda

 Kaune MegaNet reikia turėti - puikus. Kainos nuo plano priklauso, turėtų internete būti.

Žinutė parašyta: 2010-07-28 18:29:00 | Nuoroda

 O ką blogo žmonės apie MegaNetą sako? Niekad negirdėjau. Du metus džiaugiausi už nedidelę kainą tokiu žvėrimi. O čia dar apie belaidiškumą kažkas kalbėjo, nelabai gerai išmanau, bet ne per laidukus į mano kompą ir MegaNetas ateidavo, tik kažkokia dėžutė bute stovėjo - ji paskirstydavo internetą keliems kompams.

Žinutė parašyta: 2010-07-30 09:52:12 | Nuoroda

 Ką čia, tiesiog, kliedi? Nieko ten TOKIO sunkaus. Aišku, ne mokyklos lygis ir kartais reikia net panemiegot, bet apskritai tai ne taip baisu, kaip tikėjausi, kai stojau.

Dėl kompo galingumo kažkam - antram semestre autocadą padraskyt truputį reikės, tai gal patogiau būtų, jei ir namie jis veiktų.

Žinutė parašyta: 2010-07-30 12:29:21 | Nuoroda
Tiesiog rašė:

 Sekmes tavo broliui trecio kurso antrame semestre pas Tvarijona :D.

Taip taip, jus visi zinot, ka snekat. Kai praeisit, va tada galesit kazka sakyti. Aisku, jei puse darbu pirksite ir kolius nusirasinesite, kaip dauguma mano kolegu, tada gal ir jums bus ten viskas paprasta, taciau jei mokysites, gal pasirodys ne taip jau viskas lengva. Kai reikes koliui ismokti 30 A4 formato lapu ir kazkur pamirsite uzdeti koki bruksneli ir uz tai negausite balu uz visa klausima, va tada paziuresim.

 Praėjau, niekad nepirkau ir nenusirašiau, paprasta ir lengva nebuvo, bet viską išmokti ir suvokti tikrai yra įmanoma. Kartais paskaudės, bet nieko baisaus - taip turi būti. Joks čia ne pragaras, savo gyvenimo nesėkmes kitur pasakok, ne būsimus pirmakursius melagingai gąsdink.

Žinutė parašyta: 2010-07-30 20:18:24 | Nuoroda
Tiesiog rašė:

 Ir ka gi as pamelavau, tavo nuomone? :)

Tikrai nera imanoma VISKA ismokti ir VISKA suvokti. As irgi viska praejau irgi nieko nepirkau, dar ir stipke gavau praktiskai visus semestrus. Bet zinai ka, tikrai buvo sunku.

 Apie tai, kad bus ŽIAURIAI sunku, mano nuomone.

Jeigu VISKAS yra VISKAS, o ne viskas, ko reikalaujama, tada reikia sutikti - visko niekas išmokti negali : ) Nesakau, kad visada viską, kiek buvo reikalaujama, nepriekaištingai išmokdavau - toli gražu, bet dažnai buvo, kad tingėdavau.

Gaudavau ir aš tą stipkę ir irgi pakartosiu - ne visuomet lengva buvo, kažkada buvo ir labai sunku, BET įmanoma. Ir yra daug specialybių, kur studijuoti žymiai sunkiau. O kad kažkada nelengva buvo, tai tų kelių naktų man nelabai gaila, manau, buvo verta.

Žinutė parašyta: 2010-07-30 20:39:56 | Nuoroda
Tiesiog rašė:

To krokodilas,

kazkur forume perskaiciau tavo pasisakyma, kad daug vargai su fizika ir, kad mokykliniai pagrindai neturi reiksmes. Su situ visiskai nesutinku.

As su mokykline fizika puikiai prasisukau univere. Per tuos du semestrus, kai desto fizika, buvau turbut 3 teorinese fizikos paskaitose ir su fizika visiskai nevargau. Taip, ten teko ismokt papildomai visokiu isvedimu, informacijos kiekis buvo didelis ir lengva nebuvo, taciau esami pagrindai tikrai labai padejo :).

 

  OK. Čia jau nuomonę gerbiu. Vadinasi, gali mokykliniai pagrindai padėti, jeigu tau padėjo : )

Bet turbūt sutiksi, kad su tiek, kiek išmokstama mokykloje, per teorijos atsiskaitymus teigiamo pažymio negausi ir kad net ir tuo atveju, jeigu fizikos mokykloje nesimokei, ją išmokti galima univere.

Ir dar nuomonės pasiteirausiu: ar tau atrodo normalu, kad univere fizikos įrodymus, kurie remiasi paviršiniais integralais arba diferencialinėmis lygtimis, mokytis reikia dar tada, kai per matematiką šitas kursas nebūna nagrinėtas? Tuos įrodymus kai mokeisi, vargti kalant nereikėjo? Ar vietoj kalimo į priekį mokeisi matematiką? Čia nesikabinėju, tik šiaip smalsu : ) Tikiu, kad kitiems fizika gali neatrodyti tokia nemiela, kokia atrodė man.

Žinutė parašyta: 2010-08-17 12:35:47 | Nuoroda
inarauze rašė:

 Na va apie 10 zinot uztenka ir tiek :D pridursiu tik tai, kad bendrabucio ukvede norisi pritrenkt, nes ji ziauriai nemalonus zmogus. tik is pradziu kai ateisit pasirodys geras  :D

3bendrabutis yra informatiku. jis yra 5 aukstu, visi kambariai dvivieciai, kiekviename aukste yra po 2 dusus ir 2 virrtuves. siaip yra suremontuotas ir tikrai geros bukles. jis yra viemnas is geresniu bendrabuciu. taio va, kas papulsit tikrai nesigailesit, nes bendrabucio ukvede yra nerealus zmogus :)

 Tikrai ne po du dušus aukštuose. Po šešis.

Žinutė parašyta: 2010-08-17 12:39:07 | Nuoroda
Indrulskia rašė:

Sveiki, gal zinot kaip reiketu apsigyvent kartu su drauge, ji gavo 13 o as 14 bendrabuti, bet wa norim kartu gyvent. Ar kai nuvaziuosim pildyti dokumentu ten kalbeti su ukvede ar su kuo kitu? O gal uzkart tuo paciu pinigu bandyt duot, kad perkeltu:)?

 Jokių pinigų duoti nereikia, jeigu bus laisvų vietų kuriam nors barake, tai parašysit prašymą ir galėsit eiti gyventi. Į apgyvendinimo centrą užsikit ir pasikalbėkit.

Žinutė parašyta: 2011-02-20 15:47:49 | Nuoroda
Aurimas Šimkus (SuperHP) rašė:

<...> sios veiklos taip pat suteikia papildomu ziniu ir parodo sugebejimus ne ka maziau nei olimpiadu laimejimai.

 Kurgi ne. Savarankiškai sprendžiančių yra labai mažai, todėl nesąžininga būdavo, kai pridėdavo. Nusipirkdavo tuos papildomus balus žmonės ir viskas. 

Žinutė parašyta: 2011-04-28 09:40:00 | Nuoroda
Joncee rašė:

Labas. Esu pirmakursis KTU taikomoji matematika. Galiu pasakyti tiek, kad jeigu mokykloj gerai sekasi matematika ir jos nereikia mokytis, tai čia taip nebus. Tačiau gyventi galima.  Pirmam kurse daug ką išgąsdina programavimas (c++), tačiau vėlgi, jeigu stengiesi ir giliniesi, tai tikrai įveikiama. Šiaip tikrai rekomenduoju studijuot KTU taikomąją matematiką. Nėra pats lengviausias kelias, tačiau bent man tai patinka. 
Šiaip rekomenduoju bendram suvokimui pažiūrėti filmuką:
www.youtube.com/watch?v=n-YU8gsA-5U&feature=related
Jeigu turit daugiau klausimų - klauskit. :)

 Atsargiai :)

Pirmam kurse dar labai mažai visko pažinti teko, vėliau viskas gali nebeatrodyti taip nuostabu ir nepakartojama. Jeigu iš anksto būtų tekę žinoti, kaip visos studijos atrodys, kokie bus dėstytojai ir ką mes čia veiksim, pasirinkimas tikrai nebūtų buvęs studijuoti čia.

Kad mokytis nėra neįmanoma - sutinku (bet vis tiek - vėliau bus ir sunkesnių dalykų nei pirmam semestre turėjai). Kad užklasinės veiklos pakanka - irgi tiesa, bet rimtų studijų, gerų dėstytojų, motyvuojančios aplinkos čia ne taip jau ir daug. O pirmam kurse aš irgi aikčiojau, kaip man čia patinka, kaip viskas rimta, gera ir gražu... :)

Žinutė parašyta: 2011-06-03 21:21:24 | Nuoroda
Xneox rašė:
Kodėl taip pesimistiškai? Beje, kokiais balais išlaikei egzaminus?

 Nes pesimizmą yra kuo pagrįsti.

O kaip mano egzaminų balai pakeistų požiūrį į mano pesimizmą? : )

Žinutė parašyta: 2011-06-03 22:31:45 | Nuoroda

 Joncee, dezinformuojate : )

FDM tikrai nėra lengvesnis mokslas už taikomąją matematiką. Studijų lygių skirtumus objektyviai įvertinti nėra lengva, bet aš manau, kad tie skirtumai turėtų būti dideli, nes kaip jau žmogus ir pastebėjo, vienas dalykas yra tai, kad į VU stoja žmonės, mokantys matematiką ir norintys ją studijuoti, KTU bent pusė yra tokių, kurie matematiką studijuoja todėl, kad kitur jų niekas nepriėmė. Pirmu atveju studijų organizavimas orientuojamas į gabų žmogų, antru - į vidutinį. Kitas dalykas - KTU turi labai mažai gerų dėstytojų. Iš tų mažai gerų yra daug tokių, kurie jau tuoj baigs savo dėstytojavimą. VU gerų dėstytojų turi.

Apie tuos procentus - tiesa, yra žmonių, kurie matematiką moka nelabai puikiai, bet mokosi gerai, ir tikrai yra žmonių, kurie gabesni, bet gerai nesimoko. Taip yra todėl, kad čia išmokimas svarbesnis už suvokimą: išmokti nesuvokiant galima, suvokti nesimokant - sunkiai. Išmokti gali beveik kiekvienas, suvokimas retam dėstytojui vertybė. Galų gale nusirašinėjimas - mokykloje per matematiką paruoštukės turbūt nelabai padėtų, universitete yra kitaip, nes matematika yra kitokia ir reikalavimai kitokie. Per visus studijų metus man labai trūko erdvės kūrybai, uždavinių, kuriuos sprendžiant reikia galvoti, o ne tik mechaniškai atkartoti pagal ant lentos išspręstą šabloną, todėl buvo nuobodu. Yra, aišku, keletas Dėstytojų - Išimčių, bet jau minėjau - per mažai.

Jau turbūt anksčiau rašiau - antrą kartą į KTU nestočiau, bet mano akivaizdi simpatija VU yra labai subjektyvi, nes nežinau nieko apie ten egzistuojančias problemas. Galima KTU įžvelgti ir sąlyginių pranašumų prieš VU: gabesnis motyvuotas žmogus labiau pastebimas bus tarp tų, kurie yra silpnesni, todėl gaus daugiau dėmesio, lengviau pelnys stipendiją. Dar kitas dalykas yra tas, kad niekada negali žinoti, kur savo laimę rasi - gali nutikti taip, kad ten, kur šiaip studijos yra nelabai kokios, netikėtai pavyks susibičiuliauti su kolegomis, kurie kažką šaunaus mokslininkiško veikia, tuomet įstraukti į jų veiklą ir taip kažką didelio nuveikti; gali būti, kad iš tų mažai gerų dėstytojų kuris nors kaip nors įtrauks į savo mokslinę veiklą ir tuomet pagrindinis darbas ir erudicijos levelio kėlimas vyks su juo ir dar daug visokių netikėtumų nutikti gali - pagrindinės studijos ne visada yra tas dalykas, kuris užtikrina tavo ateitį ir ugdo kompetencijas, aplinkybės būna svarbesnės, todėl čia jau neįmanoma žinoti, kokį universitetą geriau pasirinkti - reikia rizikuoti.

Žinutė parašyta: 2011-06-07 11:09:57 | Nuoroda

Būkit draugiški, įmeskit internetan egzamino užduotis, kai grįšit. Nekantru labai, o necas vėlai turbūt įkels.

Žinutė parašyta: 2011-06-16 14:09:14 | Nuoroda
Aistučiukas rašė:

 Atsiprasau, bet gal i VU stoja zmones ir del mados. :D Nes tai teisybe yra. :D Tad nereikia cia mineti kur daugiau stoja ir kokie stoja. KTU as su Jonu studijuoju ir tikrai nera lengva ir as KTU rasiau pirmu numeriu. Nesijauciu nei vidutine, nei ka ir mano konkursinis balas buvo aukstas. Ir destytoju viskokiu yra tiek ten, tiek ten. Bet siaip ne veltui KTU yra pirmoj vietoj pasauliniuose standartuose, o VU- tik tarp Lietuvos reitingu. KTU didelis finansavimas, o naujiems studentams palinkeciau rinktis ten, kur jiems patogiau, nes ir ten, ir ten yra ismokoma ir gerai ismokoma. KTU taikomoji matematika ir VU FDM studiju programos yra labai panasios. :)

 Atsiprašau, jeigu nelabai aiškiai išdėsčiau mintis, tačiau mano pasisakymas iš tiesų nebuvo apie tave, garbės ir orumo įžeisti nenorėjau. Aš netgi nesakiau, kad KTU nėra stiprių studentų. Yra, tik nelabai daug. Dar vertėtų pasidomėti, kiek tarp tų nedaug yra tokių, kuriems čia patinka (kelis visgi žinau).

Argumentai tavo įdomūs. Iš oro tokie. Pažiūrim skaičiukus:


Finansų ir draudimo matematika NL VU 19.4

Statistika NL VU 15.28

Matematika (ekonominė matematika. ekologinė matematika) NL ŠU 13.46

Matematika ir jos taikymas NL VDU 13.1

Matematika NL KU 12.28

Matematika ir matematikos taikymai NL VU 12.12

Technomatematika NL VGTU 11.46

Taikomoji matematika NL KTU 11.28

Net priimant keistą prielaidą, kad į VU stojama tik iš mados, akivaizdu, kad mada stipriausius sukoncentruoja ten. Forumas turbūt nėra tinkamiausia vieta studijų programų ir dėstytojų analizei, todėl nesiplėsiu, bet teigti, kad VU FDM ir KTU taikomoji yra labai panašu... Šyptelsiu tik. Tebūnie. Tik iš kur po pirmo kurso jau toks išgrynintas žinojimas apie visą studijų programą ir organizavimą?

Žinutė parašyta: 2011-06-20 15:07:03 | Nuoroda

[quote] Aistė B. rašė:
Mano 19 buvo, tad tik jau negirk saves. :D as tiesiog nesirinkau VU ir taskas, jis buvo semesniuose mano pasirinkimuose. :D O is kur zinojimas tai jau nesiruosiu pasakoti, jei sakau, tai turbut zinau, ar nemanai? Tu manai, kad stipriausias tas, kuris egzaminus islaiko geriausiai? :D nejuokink. :D universitete pasirodo, kad net ir 50% surinkes zmogus gali lygintis su aukstus balus turinciais zmonemis. priklauso kaip tu ziuri i savo ateiti ir i specialybe. ir gincas beprasmis ir tu manes neizeidi, as taves irgi neizeidineju. bet negirk savo fdm, kaip ir as savo taikomosios. specialybes vienodos, tad neklaidinkime zmoniu iskeldami viena ar kita. ir tam ne vieta. jei kazka turi pasakyti, i privata parasyk. cia zmones klausia kaip kas yra, o ne ruosiasi skaityti kvailas zinutes. vistiek tu ginsi savo spec, o as savo. tad sekmes tau, o jei kam idomu taikomoji matematika KTU, visada pasiruosus papasakoti. :)  [/quote]

Negirti savęs? O kur aš save gyriau? Jei jau sakai, nemanau, kad būtinai žinai, nes ir stojamuosius balus "žinojai". Bet nelabai turbūt verta į tai gilintis. Fumsa turbūt sakė. Na, bet tiek to. Ne apie tai čia susirinkom kalbėtis.

Aš nemanau, kad geriausias būtinai yra tas, kuris gerai išlaikė egzaminus. Toli gražu. Bet vis tiek nepatikėsiu, kad grupė žmonių, kurių matematikos egzamino vidurkis yra, pavyzdžiui, 97, po kiek laiko bus silpnesnė už grupę, kurios vidurkis 65. Atskirų atvejų, kai labai gerai išlaikęs bus labai blogas studentas ir nelabai gerai išlaikęs - labai geras, tikrai pasitaikys, bet tokie atvejai nesudaro didžiosios dalies.

Savo FDM aš negiriu, nes FDM netgi nėra mano. Anksčiau jau rašiau, kad nelabai džiaugiuosi, jog kažkada stojau į KTU ir kad man atrodo, jog VU geriau, bet jei jau konkrečiai apie FDM kalbėsime, ten nestočiau ir dabar, nes finansai ir draudimas manęs visai nedomina. Netgi džiaugiuosi, kad FDM specialybės populiarumas ir prestižas tada neapsuko galvos. Kalbu tik apie tai, jog ten mokslas turėtų būti tūkstantį kartų rimtesnis.

Specialybės vienodos? WTF? Jos skiriasi netgi formaliai - studijų programos yra skirtingos!

[quote] Programavimas c++ irgi nesunku, netgi idomu. [/quote]

Būtent, kad nesunku, bet daugumai KTU studentų vis tiek kyla problemų.

[quote]

Xneox rašė:

Šiaip jau pernai metų minimalus buvo 19.58 ir dar karta galiu pasakyti, nė vienas iš įstojųsių į taikomąja matematiką KTU nepajėgtų įstoti į FDM, o jei ir įstotų būtų tarp prasčiausių. [/quote]

Ne visai tiesa. Ten žmonės apie tuos pirmus numerius nelabai aiškiai supasakojo. Būna ir KTU labai stiprių žmonių ir kadangi šitoj diskusijoj su tokiais terminais reikia atsargiai elgtis, tai ir kitaip dar pasakysiu - būna net ir labai aukštus konkursinius balus (garantuojančius ne paskutines vietas FDM'e) turinčių, tiesiog jų nėra daug.

Žinutė parašyta: 2011-06-20 15:17:50 | Nuoroda
Aistė B. rašė:
 Mano 19 buvo, tad tik jau negirk saves. :D as tiesiog nesirinkau VU ir taskas, jis buvo semesniuose mano pasirinkimuose. :D O is kur zinojimas tai jau nesiruosiu pasakoti, jei sakau, tai turbut zinau, ar nemanai? Tu manai, kad stipriausias tas, kuris egzaminus islaiko geriausiai? :D nejuokink. :D universitete pasirodo, kad net ir 50% surinkes zmogus gali lygintis su aukstus balus turinciais zmonemis. priklauso kaip tu ziuri i savo ateiti ir i specialybe. ir gincas beprasmis ir tu manes neizeidi, as taves irgi neizeidineju. bet negirk savo fdm, kaip ir as savo taikomosios. specialybes vienodos, tad neklaidinkime zmoniu iskeldami viena ar kita. ir tam ne vieta. jei kazka turi pasakyti, i privata parasyk. cia zmones klausia kaip kas yra, o ne ruosiasi skaityti kvailas zinutes. vistiek tu ginsi savo spec, o as savo. tad sekmes tau, o jei kam idomu taikomoji matematika KTU, visada pasiruosus papasakoti. :)  
<...>
Programavimas c++ irgi nesunku, netgi idomu.

 Negirti savęs? O kur aš save gyriau? Jei jau sakai, nemanau, kad būtinai žinai, nes ir stojamuosius balus "žinojai". Bet nelabai turbūt verta į tai gilintis. Fumsa turbūt sakė. Na, bet tiek to. Ne apie tai čia susirinkom kalbėtis.

Aš nemanau, kad geriausias būtinai yra tas, kuris gerai išlaikė egzaminus. Toli gražu. Bet vis tiek nepatikėsiu, kad grupė žmonių, kurių matematikos egzamino vidurkis yra, pavyzdžiui, 97, po kiek laiko bus silpnesnė už grupę, kurios vidurkis 65. Atskirų atvejų, kai labai gerai išlaikęs bus labai blogas studentas ir nelabai gerai išlaikęs - labai geras, tikrai pasitaikys, bet tokie atvejai nesudaro didžiosios dalies.

Savo FDM aš negiriu, nes FDM netgi nėra mano. Anksčiau jau rašiau, kad nelabai džiaugiuosi, jog kažkada stojau į KTU ir kad man atrodo, jog VU geriau, bet jei jau konkrečiai apie FDM kalbėsime, ten nestočiau ir dabar, nes finansai ir draudimas manęs visai nedomina. Netgi džiaugiuosi, kad FDM specialybės populiarumas ir prestižas tada neapsuko galvos. Kalbu tik apie tai, jog ten mokslas turėtų būti tūkstantį kartų rimtesnis.

Specialybės vienodos? WTF? Jos skiriasi netgi formaliai - studijų programos yra skirtingos!

Dėl C++: būtent, kad nesunku, bet daugumai KTU studentų vis tiek kyla problemų.

Žinutė parašyta: 2011-06-20 15:20:02 | Nuoroda
Xneox rašė:

 Šiaip jau pernai metų minimalus buvo  19.58 ir dar karta galiu pasakyti, nė vienas iš įstojųsių į taikomąja matematiką KTU nepajėgtų įstoti į FDM, o jei ir įstotų būtų tarp prasčiausių. <...>

 Ne visai tiesa. Ten žmonės apie tuos pirmus numerius nelabai aiškiai supasakojo. Būna ir KTU labai stiprių žmonių ir kadangi šitoj diskusijoj su tokiais terminais reikia atsargiai elgtis, tai ir kitaip dar pasakysiu - būna net ir labai aukštus konkursinius balus (garantuojančius ne paskutines vietas FDM'e) turinčių, tiesiog jų nėra daug.