Vartotojo oniponi pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-21 22:55:23 | Nuoroda
Turka rašė:

dar nera paskelbta.

 paaiskinkit nesamone, rasoma lamoje - jei negausite jokiu pasiulymu, jus dalyvausite antrame etape, kuriame nebegalesite įrasyti nauju pageidavimu, taciau netgi galesite pakeisti buvusiu prasymu eiliskuma (ir vel pamatyti, kad jusu ir vel niekur neprieme, nes ir bandant 3iaji karta, dar syk pakeitus vietas, jusu ir vel nepriims :D aut.past. )

 Po pirmojo priėmimo etapo turėtų likti dar laisvų vietų (nes ne visus tenkins gauti pasiūlymai, todėl ne visi pristatys dokumentus), todėl lieka tikimybė, kad antrojo etapo metu visgi įstosi į kurią nors iš savo nurodytų specialybių. : )

Žinutė parašyta: 2010-07-22 00:25:31 | Nuoroda

 http://www.swedbank.lt/lt/pages/privatiems/kaip_uzsisakyti_lsp

Žinutė parašyta: 2010-07-22 10:53:09 | Nuoroda
7day rašė:

 Juk nereikia stojant, vežant dokumentus vežti ir medicininę pažymą? Ar reikia?

 Ne, nereikia. ( :

Žinutė parašyta: 2010-07-22 11:11:34 | Nuoroda
Deivizs rašė:
ievute18 rašė:
ievute18 rašė:
Deivizs rašė:

Ka butinai reikia atsinesti, atejus i universiteta, pasirasyti sutarties?

(foto tai turiu tik 3 nespalvotas pasui skirtas, tinka tokios?)

 na nežinau, bet manau, kad spalvota geriau. Tik kokio dydžio jų reikia? kaip ir paso?

 radau :D Reikia asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, sumokėto stojamojo mokesčio kvito, atestato ir jo priedo, 3x4 fotonuotraukos.

 O tai banke nueit ir sakyt noriu sumoket uz studijas ir 120Lt sumoki? :D

 Aha, tik prieš tai internete susirask savo aukštosios mokyklos banko sąskaitą

Žinutė parašyta: 2010-07-22 11:39:21 | Nuoroda
Inede rašė:

sveiki. prasau apasakykite ar tikrai pasikeite priemimo tvarka. kad jau nebeziures ka mes raseme pirmoje, antroje vietoje, o valstybe atrinks kas mums tinka?
 

 Aha. Tu ko gero įstosi į Konspiracijos teorijų kūrimą RKTČK.

O jei rimtai, nepanikuok -- įstosi ten, kur Tavo konkursinis balas bus tinkamas.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 11:46:26 | Nuoroda
bahira rašė:
Metal Face Doom rašė:

Sveiki, pirmu prioritetu parašiau ne tai ką noriu, dabar manau, kad noriu to, ką parašiau galima sakyt paskutiniu... Ir dabar sužinojau, kad, jei į pirmą priima, o taip ir bus, tai į kitus net nežiūrės. Aš galvojau, gal ten kur priims galėsiu išsirinkti ir ten stoti, nes nesu iki galo apsisprendus... Nieko negalima pakeisti?

 bus žiūrima į visus prioritetus ir į kurią nurodytą specialybę tavo balas bus pakankamas, į tą ir būsi kviečiamas. Čia praeitais metais buvo, kad jei į pirmą pageidavimą esi kviečiamas, į kitus likusius jau nebežiūri. Šiemet yra kitaip ir bus nagrinėjami visi tavo pageidavimai.

 Net jei ir bus peržiūrėti visi pageidavimai, vis tiek būsi pakviestas į tą specialybę, kurią parašei aukščiausiu prioritetu ir į kurią tavo KB pakankamas -- vadinasi, gaunasi praktiškai tas pats, kas ir prieš metus, nes jei įstoji į savo pirmą prioritetą, žemiau surašyti variantai paprasčiausiai ignoruojami.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 11:49:24 | Nuoroda

 Taip.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 11:57:55 | Nuoroda

 O die, jei Tu su 19.44 bijai, tai man su savo 18.80 išvis slėptis... :D Jau net nebetikiu, kad įmanoma įstoti į nemokamą -- mano mintys jau Kaune...

Žinutė parašyta: 2010-07-22 12:08:34 | Nuoroda

 Aš irgi nenuliūsčiau. : ) Apie VDU daugiau žinau, todėl jis ir mielesnis atrodo, o VU toks legendom apipintas, uuu, nors mano norimos klinikinės psi magistrantūros studijos siūlomos tik ten, tai žinai, paskui, jeigu kas, perstot, persikraustyt ir visa kita, kai per 4 metus jau lyg ir spėji įsitvirtinti... ( : 

MRU tai no no no, tik ne ten. Jau geriau niekur. :/ Ai, tiesa, kiek žiūrėjau, tai MRU pereinamasis balas prieš metus buvo vos ne toks pats, kaip VU.  Šiemet turėtų būti gerokai mažesnis nei VU.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 12:12:09 | Nuoroda
Anele rašė:

sveiki,aš gal nelabai čia į vietą pataikiau,bet turiu klausimą,gal kas padės...Aš skaičiavaus savo balą į VU filologiją ir užsienio kalbą arba šiaip filologiją , buvo virš 19,nes lietuvių ir istoriją neblogai išlaikiau, dar anglų...o va lamoj parašyta ,kad mano balas 17.94..Tai čia reiškia,kad dauguma stojančių beveik 100 gavo????

 Tavo konkursinis balas neturėtų priklausyti nuo kitų stojančiųjų egzaminų rezultatų. 

Žinutė parašyta: 2010-07-22 12:27:26 | Nuoroda

 Ne ta kryptis, ne tas universitetas -- aš tikriausiai per daug idealistiškai į būsimas studijas žiūriu ir noriu išspausti viską, kas įmanoma, todėl baisoka, ką čia baisoka -- šiurpoka, kai žinai, jog MRU tai dar labai jauna specialybė su jaunais dėstytojais priešaky. Aišku, sunku kažką kategoriškai spręsti apie universitetą, kai jame nestudijavai, bet pamačius, su kokiais rezultatais žmonės į jį sustoja, graudu, o ir apie patį universitetą tai pasako labai daug. Girdėjau aš, aišku, gerų atsiliepimų apie MRU psi studijas -- daug kas priklauso nuo pačio žmogaus lūkesčių, motyvų ir t. t. Gal ir man visai patiktų. Žinai gi tą posakį su dviem 'niekada'.

Kadaise kadaise (tos dienos negrįš, buvau aš jaunutis gražuolis arklys) svajojau tik apie VU: prestižas, Vilnius, studijų programa -- o-ooooi, bet dabar jau nebežinau, man VDU su savo liberaliu studijų planu, gretutinėmis studijomis ir galybe kalbų tapo kur kas mielesnis. O ir Kauną pamilti spėjau.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 12:31:40 | Nuoroda
berenys rašė:

Laba diena,norejau jusu paklausti del stojimo.Kai jau bus paskelbti stojimo rezultatai tai per kiek laiko galesiu apsisprest priimt ar nepriimt pasiulymo?ir jei priimsiu tai iki kokios datos turiu nuvykt pasirasyti sutarti?bei dar jei nepriimu pasiulymo tai kas tada?

 Pasiūlymas laikomas priimtu tuomet, kai pasirašai sutartį su kviečiančia kolegija/universitetu. Tai padaryti reikia iki 28 d. Jei nepriimi pasiūlymo, esi automatiškai perkeliamas į antrą priėmimo etapą ir stoji iš naujo į visas savo nurodytas specialybes, tik kad gali sukeisti jas vietomis, jeigu to nori.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 12:37:56 | Nuoroda

 http://www.lamabpo.lt/BP2010_tvarkos_aprasas.pdf

Žinutė parašyta: 2010-07-22 13:20:59 | Nuoroda

 Priklausomai nuo universiteto/kolegijos, pavyzdžiui, VDU ir VU tikrai dirbs savaitgalį.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 13:52:22 | Nuoroda
Efemera rašė:

Man taip pat nusimato studijos Kaune, VDU, tad taip pat būtų smagu susirasti žmogų, su kuriuo galima būtų nuomotis butuką kur nors netoli Laisvės alėjos, kad politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas nebūtų toli.:>

 Turėk mane omeny. ((( :

Žinutė parašyta: 2010-07-22 14:18:08 | Nuoroda
Ceres rašė:

aš irgi mažumėle nelabai kaiką suprantu. Tai jei aš tarkim pasilieku antram etapui tai kaip tada numanyt kur įstosiu. Jei buvau tarkim įstojus į 2 vieta tai jau šansu kad per antra įstosiu į 1 turbut nera ar taip?

 Šansų yra, tačiau taip pat yra šansų, kad niekur neįstosi -- net į tą vietą, kurią Tau siūlė pirmajame etape.

www.barake.lt/forum/viewtopic.php?f=9&t=1390 rašoma va kas:

Liepos 23 d. LAMA BPO informacijos sistemoje, į kurią stojantysis gali patekti su savo registracijos numeriu ir slaptažodžiu prisiregistravęs svetainėje www.lamabpo.lt , kiekvienam stojančiajam individualiai skirtose diagramose bus parodyta, su kokiu minimaliu konkursiniu balu pirmajame etape buvo kviečiama pagal kiekvieną stojančiojo prašyme nurodytą pageidavimą konkrečioje konkursinėje krypčių grupėje (jeigu tai valstybės finansuojamos vietos – vf) arba studijų programoje (jeigu tai valstybės nefinansuojamos vietos – vnf). Čia stojantysis pamatys ir savo laimėtas vietas.

Antrojo priėmimo etapo metu, liepos 24-28 dienomis, atskiroje diagramoje taip pat bus rodoma, kiek stojančiųjų, gavusių pakvietimą studijuoti atitinkamą studijų programą, sutiko priimti kvietimą ir pasirašyti studijų sutartį. Iš tos diagramos bus galima matyti, kiek vietų yra laisvų. Ši informacija padės stojančiajam apsispręsti, kaip antrajame etape koreguoti prašyme nurodytų pageidavimų seką. Dalyvaujantiems antrajame etape kvietimai studijuoti bus paskelbti liepos 29 d.

 

Žinutė parašyta: 2010-07-22 17:25:01 | Nuoroda

 Aš apie savanoriavimą galvoju, kad įgyčiau šiek tiek profesinės praktikos.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 21:25:14 | Nuoroda
jusste rašė:
Nepavyzdinga rašė:

pirmadieni reiks lekt i banka tada:D kopijas paso manau irgi reikia turet. :) 

 O čia su tuo pavedimu, tai paprastai? Susirandi universiteto banko sąskaitą ir pervedi bei pasiimi kvitą?

O paso kopijos notariškai patvirtint, tikiuosi, nereikia? :D

 Man atrodo, kad reikia -- aš pasitvirtinau dėl viso pikto. Bet tai nesijaudink -- jeigu ką, uždės štampą vietoj, tik sugaiši laiko daugiau. : )

Žinutė parašyta: 2010-07-22 21:28:24 | Nuoroda
Infinity rašė:

Buvau vakar pas notarą. Man pasakė, kad nespangčiau, nes nuo šių metų nieko nebereik pas notarus tvirtint, nes tipo švietimo ministras padarė pakeitimus ir dabar ten pasirašant sutartis iš karto viską sutvarkys. Nu reik tikėtis, kad taip ir bus.  

 Galėsi susitvarkyt ir vietoj, bet tikėtina, kad teks ilgokai palūkėti eilėj ir panašiai, tai dėl savo patogumo gali susitvarkyti viską ir anksčiau pas notarą.

Žinutė parašyta: 2010-07-22 21:45:00 | Nuoroda

 Nemanau, kad turėtume kištis į svetimus gyvenimus ir primetinėti kažkam savo šeimos sampratą -- užtektų, kad kiekvienas tvarkytumėmės taip, kaip mums atrodo teisingiausia, ir turėtume tam visas juridines galimybes. Pasaulis nesugrius nuo to, kad du vienas kitą mylintys vyrai ar moterys įteisins savo partnerystę beigi taip galės užsitikrinti sau tokias socialines garantijas kaip sutuoktinio turto paveldėjimas be papildomų mokesčių, galimybė neliudyti prieš sutuoktinį, sužinoti jo sveikatos būklę, gauti atostogas vienas kito slaugymui, gauti našlio pensiją, bendrai užgyventą turtą dalintis per pusę ir pan.

'Esą kol gyvename teisinėje valstybėje, šeima galime vadinti tik santuoka grįstą vyro ir moters sąjungą.' -- nereali logika... Konstitucijoje teigiama ne tik atitinkama šeimos samprata, be to, yra galimybė ją keisti. Ne realybę reikėtų pritempinėti prie teisės, o atvirkščiai -- teisę prie realybės. Nors jeigu kažkam nuo to ramiau -- puiku, šeima vadinkim vyro ir moters sąjungą, o vyro ir vyro ar moters ir moters sąjungą -- civiline partneryste, pavyzdžiui. Koks skirtumas.

Homoseksualūs žmonės bet kuriuo atveju nekurtų 'tradicinės' šeimos, nes nebe tie laikai jau, o jei ir kurtų, tai būtų kur kas žalingiau visuomenei nei paprasčiausios jų partnerystės. Teisinė jų diskriminacija vis vien niekaip neapsaugos visuomenės nuo sugriuvimo, jei toks jai išvis gresia.