Vartotojo Driukas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-19 23:16:46 | Nuoroda
Gabrielle* rašė:

surado vietč panoms kybint ;D moksliukų forume 8))

 Ir moksliukai gi žmonės :D Be to, jie geriau už kokias fyfas ir forsus dvejetukininkus :D

Žinutė parašyta: 2010-07-20 21:55:59 | Nuoroda

Pasakysiu tik tiek, kad ir ką pasirinkot ar ruošiatės rinktis, nesiparinkite, tiesiog imkite tai, kas arčiau širdies - tai nėra galutinis sprendimas, viską galima pakeisti ir pan. ir aš net neabejoju, kad daugelis iš jūsų tikrai pasikeis kai kuriuos dalykus, kuriuos rinkosi prieš 11 klasę. Pvz aš prieš pat vasarą besibaigiant 11 klasei užsimaniau mokytis biologiją ir chemiją, tad teko mest anksčiau pasirinktus dalykus - istoriją, fiziką ir tuo pačiu atsisakyti savo pagrindinės vaikystės svajonės - tapti teisininku :) Tiesa, apsisprendžiau ir pasikeičiau dalykus pačią paskutinę akimirką - pasibaigus mokslo metams ir atėjus 12 klasei ką nors keisti būtų tiesiog per vėlu, tad apsispręsti laiko turite iki 11 klasės galo.

Žinutė parašyta: 2010-09-25 14:53:55 | Nuoroda

biologiją tai manau visi tradičiškai iš Mader knygų? :) 

Žinutė parašyta: 2010-09-25 23:04:05 | Nuoroda

Tas VU ir KMU supriešinimas tikrai yra kvailas, kaip sakė R.V.U, dauguma stokoja žinių apie mokymosi sąlygas viename ar kitame universitete, remiasi gandais, ar pačių miestų "reputacija". Tačiau kiek man yra žinoma, tiek Vu tiek KMU baigę žmonės būna puikiais gydytojais ir apie savo universitetą būna pačios geriausios nuomonės. Tad siūlyčiau rinktis tą universitetą, kuris jums ekonomiškai labiau apsimoketų, arba tiesiog dalyvaukite stojamąjame konkurse į abu universitetus. Aš pats esu Vilnietis, tad pirmenybę teiksiu VU, tačiau neįstojus į valstybės finansuojamą vietą, tikiuosi nemokamai studijuot KMU - bet kuriuo atveju būsiu labai patenkintas :)

Žinutė parašyta: 2010-09-29 17:51:01 | Nuoroda
sanemis rašė:
Prajuokinai. Mokiausi KMU ir apie jį nesu pačios geriausios nuomonės ( mano grupiokai - taip pat :D ). KMU yra viskas įtempta, griežta ir šalta. Jis save laiko elitiniu universitetu, nors toks tikrai nėra. Mokslo kokybė galbūt nėra bloga, tačiau ta atmosfera, nėra labai maloni.

Kiek žmonių, tiek ir nuomonių... Tačiau, akivaizdu, kad tokiame universitete negali būti negriežta ar neįtempta, tuo labiau, kai visi su visais konkuruoja dėl rezultatų, atsiskaitymai sunkūs, o medžiagos gana daug. Bet ar VU ne tas pats?

Žinutė parašyta: 2010-10-03 15:32:41 | Nuoroda

Pritariu Gintai, ypač svarbu, koks mokytojas dėsto ir kaip jis pateikia medžiagą. Dažniausiai būtent mokytojai ir užkrečia mokynius domėjimuosi viena ar kita sritimi.

O šiaip, visad maniau, kad istorija yra mano pašaukimas, tačiau, pasirodo, klydau. Kai tik šiemet, 12toj klasėj pradėjau mokytis biologiją A lygiu, supratau, kad įdomesnio dalyko už šį, mokykloje jau nebeįmanoma rast. Tikėkimės, kad šis egzaminas praeis puikiai, nors visiškai neturiu 11kl biologijos įdirbio. Visiems būsimiems medikams linkiu didžiausios sėkmės !

Žinutė parašyta: 2010-10-03 15:58:34 | Nuoroda

na, klausimas, kokie biologai ir kuo jie užsiima. Egzistuoja begalės biologijos krypčių pradedant nuo mokslininkų mikrologų iki ekosistemų ar net visos biosferos tyrinėtojų, astrobiologų. Bendrai žiūrint, jie visi yra mokslininkai užsiimantys tam tikrais tyrimais - tai nėra kažkoks pastovus nuolatinsi darbas, už kurį kas mėnesį gauni pinigus (nebent dirbi pedagogu, o tokiu atveju ir uždirbsi, kiek paprastas mokytojas). O kaip žinome, mokslininkai per daugiausiai tikrai neuždirba, ne tik kalbant apie Lietuvos mokslininkus, bet taip pat ir apie Vakarų Europos mokslininkus. Kad galėtų deramai pragyventi, jie dažnai užsiima ne tik moksliniais tyrimais, bet ir dėsto aukštosiose mokyklose. Dar labai priklauso nuo to, ką tu sugebėsi nuveikti. Jeigu nieko deramai neatrasi, mokslui nenusipelnysi, tai nieko už tą biologo vardą ir negausi. Apibendrinant galima sakyti, kad biologo(kaip ir bet kurio kito mokslininko) specialybė tikrai nėra ta, kurios reiktų siekti iš ekonominių paskatų. Tai turi būti tam tikras pašaukimas, didelis domėjimasis, entuziazmas, noras atrasti kažką naujo.

Žinutė parašyta: 2010-10-04 20:10:46 | Nuoroda

Tikrai gera pastaroji knyga, naujo leidimo, papildyta - gana patogi kartotis medžiagai, o Mader tai net nereikia ir minėti :) 

Žinutė parašyta: 2010-10-04 20:26:10 | Nuoroda

Na, jei neklystu, tuo užsiima agronomai, tačiau konkrečios sumos tikrai negalėčiau įvardinti. Bendrai žiūrint, tai agronomija populiariausia maisto pramonėje, ypač užsiimant augalų genų inžinerija, kurią valdo gana stambios kompanijos ir investuoja milžiniškus pinigus į naujų, tobulesnių augalų rūšių kūrima, taigi, mokslininkai, dirbantys šioje srityje, turėtų gauti išties nemažai, priklauso nuo kompanijos, kuriai dirbi, ir valstybės. Manau, kad bent keletą tūkstančių dolerių per mėnesį už tokį darbą gautum.

Žinutė parašyta: 2010-10-17 14:25:41 | Nuoroda
Light Arus rašė:

Stojant i medicina ( VU arba SMU) gali buti pridedami balai uz sokiu respublikinius konkursus? (pwz : uz 1 vieta) 

 Stojant i SMU , jei neklystu, balų duoda tik už visokias respublikines ar tarptautines olimpiadas, o stojant į VU balų suteikia taip pat ir už olimpinių sporto šakų srityje laimėtas prizines vietas respublikiniuose konkursuose/varžybose. Jeigu tavieji šokiai yra oliminė sporto šaka, tuomet stodamas į VU gausi papildomų balų.

Žinutė parašyta: 2010-10-24 12:27:09 | Nuoroda

Net neįsivaizduoju, kokia šios studijų krypties prasmė? Kam ji reikalinga? :/

Žinutė parašyta: 2010-10-25 14:06:10 | Nuoroda

Gal kas galėtų parekomenduoti gerų, didelę profesinę patirtį turinčių biologijos ar chemijos korepetitorių, kurie specializuojasi ruošiant abiturientus brandos egzaminams? Vilnius

Žinutė parašyta: 2010-10-25 14:34:31 | Nuoroda

Gal kas galėtų parekomenduoti gerų, didelę profesinę patirtį turinčių biologijos ar chemijos korepetitorių, kurie specializuojasi ruošiant abiturientus brandos egzaminams? Dėkui ;)

Žinutė parašyta: 2011-02-17 17:37:28 | Nuoroda

Čia vis minimas probleminis mokymasis, kaip LSMU privalumas, bet vasario pradžioje vykusioje LITEXPO universitetų, studijų programų parodoje man vienas LSMU atstovas pasakė, kad nuo kitų metų probleminis mokymasis bus panaikintas, kaip nepasiteisinęs... Grįžtama prie klasikinio modelio.

Žinutė parašyta: 2011-02-17 17:38:16 | Nuoroda

Čia vis minimas probleminis mokymasis, kaip LSMU privalumas, bet vasario pradžioje vykusioje LITEXPO universitetų, studijų programų parodoje man vienas LSMU atstovas pasakė, kad nuo kitų metų probleminis mokymasis bus panaikintas, kaip nepasiteisinęs... Grįžtama prie klasikinio modelio.

Žinutė parašyta: 2011-03-02 17:12:04 | Nuoroda

Na ką, liko vos 3 mėnesiukai iki egzaminų - greitai išauš maksimalių išbandymų metas. Net kūnas suvirpa, kai apgalvoji, kaip greit eina laikas - atrodo, dar vakar mėgavomės paskutinėmis nerūpestingos vasaros akimirkomis, šiandien jau skaitinėjam šį forumą su neramiomis laukimo nuotaikomis, o kas rytoj? Ko gero, jau laimingi skubėsime į Čiurlionio gatvę (arba į LSMU kiemelį) pasimatyti su naujais draugais, su kuriais taip linksmai pasibuvom Fux`ų stovykloje. Bet prieš tai... didžiausios stiprybės jums! Atminkit - ne egzamnai lems mūsų ateitį... mūsų ateitį lems šie 3 akimirksniu pralėksiantys mėnesiai ir mūsų pasiryžimas, nusiteikimas juos išnaudoti kuo produktyviau. Linkiu jums nepalūžti ir sėkmės kovoje dėl svajonės ! Ainu mokytis :D

Žinutė parašyta: 2011-03-08 16:12:59 | Nuoroda
Povilas.V rašė:

Tokios studijų kryptys reikalingos tam, kad tokie kaip Tamsta ten nestotūmėt.

 Na taip, studijų kryptys matyt tam ir kuriamos, kad ten nieks nestotų ;)

Žinutė parašyta: 2011-03-11 23:15:45 | Nuoroda
Instrukcija. rašė:

 Jei rimtai, tai pasaulis yra labai įvairus ir be gydytojų, ekonomistų, mokytojų, vertėjų, informatikų ir kitų gana konkrečiai skambančių profesijų, yra reikalingi ir orientalistai - Rytų kultūrų žinovai, mokantys tam tikrų regionų kalbas.

1. Kaip žinia, Lietuvoje visko nepasigaminam, kaip ir Europoje, todėl bendradarbiauti su Azijos milžinėmis, kurios veržiasi į stipriausias pasaulio ekonomikas septynmyliais žingsniais, - be galo reikalinga. Orientalistas, mokantis, tarkim, japoniškai ir galintis vykti tiesiai pas partnerius tartis, bus reikalingesnis nei anglų ar vokiečių įvaldęs vadybininkas.

2. Diplomatinės atstovybės. Politikos mokslai ne ką tepagelbės, jei nemokėsi kiniškai, norėdamas gauti darbą KLR diplomatinėje atstovybėje.

3. Lietuviai mėgsta pakeliauti, todėl puiku keliauti su gidu, kuris ne tik lietuviškai, bet ir, esant reikalui, su vietiniais hindi kalba paporina.

4. Orientalistika, nors atrodo keistai, padeda priartėti prie mūsų pačių šaknų. Kai koks indas dėsto, kad yra induistas, ką reiškia Holi ir Divali, kokia šeimos sistema, koks seniausiojo šeimoje vaidmuo, kokie pagarbos ritualai atliekami, pradedi savęs klaust: o kas mano aplinkoje yra unikalaus, mane išskiriančio iš šio pasaulio? Bet čia jau romantiškoji dalis.

Jei atvirai, tai išėjus iš savo kiemo ir pamačius, kad gali būti ir visiškai kitaip, galbūt net nesuprantamai, ne tik praplatini akiratį, bet ir nusiimi teisėjo skeptrą įprastose kasdienybės situacijose.

Visiems linkiu išeiti iš savo kiemo ;)

 Puikiai supažindinta su šios studijų krypties perspektyvom. Kaip sakoma, šiais laikais visokių reikia, ir viskas yra reikalinga, o Lietuvai gyvybiškai svarbu megzti ryšius su Rytais. Sėkmės pažįstant Pietryčių Aziją ;)

Žinutė parašyta: 2011-04-04 22:43:56 | Nuoroda

Biologija A; Chemija A; Lietuvių A (nors nebūtų blogai ir B :D); Matematika A; taip pat rekomenduoju fiziką B lygiu. o visa kita (moduliai, papildomos pamokos ir pan.)  -  kaip širdis geidžia :) 

Žinutė parašyta: 2011-04-18 22:24:40 | Nuoroda

Sakai, vadinasi žinai :) Beje, kas ketina atvykti į LSMU atvirų durų dienas šį trečiadienį? :)