Vartotojo senas_von_krienas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-07 18:33:54 | Nuoroda

Faktas.  

Žinutė parašyta: 2012-06-09 17:34:50 | Nuoroda

Kas būtent domina? :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-10 14:59:31 | Nuoroda

Čia viskas priklauso nuo to, ar Tave domina praktinis kalbos vartojimas, ar jos struktūra ir ji pati, kaip tyrimo objektas. Pirmuoju atveju, be abejo, geriau rinktis tiesiog vertimą. Filologija nėra vaikų žaidimai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Anyway, užmečiau akį į preliminarų jūsų tvarkaraštį. Taigi, Anglijos istorija. Labai lengva. Dėstytojas kanadietios. Tyrėsit neprivalomas paskaitas (kurias vis dėlto apsimoka lankyt, nes galima gaut balų prie egzamino) ir privalomus seminarus, kurių pusė bus kaip paskaitos, kad spėtumėt išeiti kursą, o per likusius su grupe reiks pristatyti kokią nors Britanijos istorijos temą. Mid-termas ir egzaminas labai lengvi. Žodžiu, kurso sunkumas 2/10. 

Gramatika. Čia jau prasidės sudėtingi dalykai. Praktinė dalis visai įkandama, bet štai teorinė gramatika ištampys daug nervų. Ruoškis iš pažiūros nesuvokiamų apimčių namų darbams. Naujam tvarkarašty kažkodėl yra dvi dėstytojos, mums dėstė tik viena pirmam semestre, tad apie asistentę V. Vaskelaitę nieko negaliu pasakyt, nes ji mums nedėstė, bet pas Šolienę dirbsit, dirbsit ir dar kartą dirbsit. Šiaip ji nėra piktybiška moteris (čia turėjau paguost xD). Bent jau mums buvo tik seminarai, reiškia, lankyt būtina. Lankomumas sudaro atskirą dalį pažymio. Namų darbus atlikti taip pat reikia, nes kitaip kentės pažymys. Sunkumas: 6/10. 

Akademinis rašymas. Pas Stasiūnaitę bus lengvas. Rašysit įvairaus tipo essay, išmoksit keletą technikų. Šiaip labai sudėtinga tikrai nėra. Nebus atskiro pažymio, nes akademinis rašymas (kaip ir skaitymas bei prezentacijos) yra ŠAK mokdulio dalis. Sunkumas 4/10. 

Fonetika. Dalykas įdomus, dėstytoja - ne kažką. Geriau su ja nesiginčyti, kitaip (kaip man XD) bus blogai per kurį nors kolį. Liepia atlikti namų darbus ir per kolius juos tikrina. Gan nuobodžiai dėsto, nemoka pati normaliai ištart /r/. Žodžiu, VPU lektorė (nestumiu XD). Dar turėsit nusipirkt jos knygutę privalomai, nors ten nieko gero. Sunkumas 4/10. 

Prezentacijos. Įdomus, gyvas ir šiaip naudingas dalykas. Labai gera dėstytoja. Išmoksit padaryt geras prezentacijas su daugybe technikų. Tikrai pravers gyvenime. Vienos tų paskaitų, į kurias - kaip į šventę :D. 

Antikinė literatūra. Šiaip gan nykus dalykas, o ir dėstytoja nusimato nykesnė už nykumą :D pas ją mes turėjom tik seminarus, ir aš nuoširdžiai nenumanau, kaip ji ves paskaitas :D Paprtastai antikinės literatūros srautinės paskaitos pasižymi nedideliu studentų skaičiumi auditorijoje. Sunkumas 5/10, nes reikia skaityt begales nelabai įdomių tekstų. 

Akademinis skaitymas. Pas Šinkūnienę nelengvas. Skaitysit, moysitės žodžius, diskutuosit. Mid-termas ir egzaminas bent jau mūsų kursui buvo labai sudėtingi. Kitam semestre turėtumėt gaut dėstytoją, pas kurią žymiai lengviau. Sunkumas 7/10. 

Kalbotyros įvadas. Paskaitos: pas seną docentę lietuviškai. Nelabai įdomu. Situacija lankomumo kaip su antikine literatūra. Paskaitos neprivalomos, yra vadovėlis, galop gerų kursiokų konspektai. Egzaminas pusė velnio. Seminarai: anglų kalba pas labai gerą dėstytoją. Tie pagrindai, kuriuos įgausit per seminarus, bus būtini tolesniam mokymuisi. Šiaip nelabai lengva, bet įdomu. Bendras sunkumas 5/10. 

Tai ką aš žinau :D 

 

 

Žinutė parašyta: 2012-06-13 00:37:51 | Nuoroda

Aš galvoju, gal bandyt perstot. Mintys, daugybė minčių galvoj ne laiku sukasi :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-14 16:12:31 | Nuoroda

Ko reikia? :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-15 18:44:36 | Nuoroda

VU koridoriuose sklando gandai, kad kultūros istorija ir antropologija įdomesnė už "gryną" istoriją.  

Žinutė parašyta: 2012-06-15 19:44:57 | Nuoroda

Sasalinimas? čia mokyklinį ar valstybinį pasirinkai? :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-15 20:25:59 | Nuoroda

Aš turiu klausimą, nors studijuoju kaimyniniam fake :D Jums dėstė gal jau toks dr. Eugenijus Saviščevas? aš galvoju kai dar galėsim imt BUL'ių pasirinkt civilizacijų istoriją ir būtų pas jį. Jeigu dėstė, tai ką gero.blogo gali pasakyt? :) Jeigu ne, ignore this question :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-19 21:50:50 | Nuoroda

taip, šventa tiesa :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-20 23:08:11 | Nuoroda
funiefunie rašė:
Karolina0522 rašė:

Rašiau skandinavistiką, bet nelabai tikiuosi ten įstot. :D Na, ir kaip atsarginius variantus, labiau į galą, prancūzų filologiją ir anglų - ispanų.

 Skandinavų kalbą mokytis kaip vieną iš papildomų kalbų yra labai labai naudinga. Mokėdamas skandinavų kalbą gali ojojoj kaip gerai prasimušti tose šalyse :)

 Faktas. Bet VU taip lengvai dabar negausit ne tik gretutinių skandinavistikos, studijų, bet ir laisvojo dalyko, nes kažkas SC moteriškių smegenyse įsuko tokią betvarkę, kad jos sugalvojo motyvacinį pokalbį organizuot ir į laisvąjį dalyką. :D 

Žinutė parašyta: 2012-06-22 17:35:51 | Nuoroda

:D Niekas nenuteikinėja žmonių, tiesiog SC kaip labai įdomi išskirtinė įstaiga nusprendė niekur neviešinti motyvacinio pokalbio kriterijų. Kada kitos filologyno katedros tiesiai šviesiai paklausė, kokie MP sandai ir tikslai, atsakymas buvo toks: "Mes turim aiškius nuostatus". Kokius, išlieka paslaptis dar iki šių dienų.

Toliau, konkursinį balą sudarė trys atskiri sandai, kurių suma turėjo kažką reikšti: užsienio k. VBE/10 + sesijos vidurkis + MP. Jeigu neįstojo žmogus, kurio VBE buvo išlaikytas 98, sesijos vidurkis 9,6 + labai neaiškus MP (nes niekur niekas bendrų balų nesivargino paskelbt, kaip kad daro net mūsų taip nekenčiamos valdžios institucijos, etc.), bet įstojo kažkas su varganu vidurkiu (7 su kažkiek), 70+ VBE ir vėl labai neaiškiu MP, dalykai darosi įdomūs.

 

Motyvacijai "paskaičiuoti", SC, akivaizdu, yra sukūręs savo labai slaptą metodiką, kurią viešinti yra labai nepatogu. Na, bet koks man skirtumas. Aš pasakau žmonėms kaip daro, Jūs sakykit, kaip Jums atrodo, o dėl objektyvumo ir abiejų pusių argumentų išdėstymo dar niekas nenukentėjo :)  

Žinutė parašyta: 2012-06-24 18:51:38 | Nuoroda
ananasine rašė:

sveiki dar kartą:)

šiandien man kilo klausimas ar pirmame semestre galima rinktis laisvuosius ir pasirenkamuosius dalykus? nes, VU tiklapyje jau pasklelbti rudens tvarkaraščiai ir Lietuvių filologijoje suradau pasirenkamąjį Vokiečių k. pažengusiems, o jokio kito ten nėra, tai ir nelabai suprantu dabar, juk jei jau renksiesi tai bent iš poros dalykų:)

 Pasirenkamieji dalykai bus tik 2 semestre. Antra užsienio kalba nesiskaito kaip "pasirenkamasis dalykas", nes PD yra BUL'iai - bendrojo universitetinio lavinimo dalykai - psichologija, estetika, sociologija, Europos kultūra, etc. :) 

Žinutė parašyta: 2012-06-25 17:50:41 | Nuoroda
ananasine rašė:

man dar įdomu pagal ką reiks rinktis antrą užsienio kalbą. Pagal tai ko mokiausi mokykloje ar bus galima rinktis laisvai? o gal skirtys pagal stojamojo balo dydį? truputį pasimetusi aš šitoje vietoje:)

 Kalbą galėsi rinktis savo nuožiūra. Tarkim, mokeisi mokykloj vokiečių, tai pasirenki vokiečių pažengusiems. bet jeigu nenori, gali imt prancūzų pradedantiesiems ar kokią kitą, kur jums leis rinktis :)

Žinutė parašyta: 2012-06-25 17:51:32 | Nuoroda
aaagnė.k rašė:

sveiki, filologai, glaudžiuosi prie jūsų :))

pasiskaičiau jūsų žinutes apie skandinavistiką kaip gretutinę studijų programą. Aš pati apie šią alternatyvą esu daug galvojus ir jau atakavus skandinavistikos dekanės (tiksliai nežinau kaip ji vadinasi:)) el.paštą apie šį pasirinkimą- sakė, jog stojimo pagrindą sudaro motyvacinis pokalbis ir pan.

bet nejau tiek nedaug renkasi skandinavistiką kaip gretutinę,  nes danų specializacijos- 10 laisvų vietų, norvegų-3, o  švedų tik 2 ? O gal daugeliui tiesiog nepasiseka?

 Renkasi daug :D Danų per natrą turą daug kas rinkosi, tik kad niekam nedavė, nes trūko motyvacijos :D 

Žinutė parašyta: 2012-06-26 18:56:42 | Nuoroda
RugstYne rašė:

Ko gero, su 18,56 KB skandinavistikai galiu ašarą nubraukus pamojuot.. :D

 Nenoriu daužyt vilčių, bet taip :D 

Žinutė parašyta: 2012-06-27 18:02:07 | Nuoroda

Nepergyvenkit, vaikai, univere dar ne tokių pasakų vertinime pamatysit :D

Šiaip tai siūlyčiau rašyt apeliaciją to atveju, jeigu balas, kurį gavot, (labai) kliudo jums įstot ten, kur norit. Nes šiaip kai jau įstosit, visiems bus nuoširdžiai p*****i kaip jūs tuos egzus išlaikėt :D  

Žinutė parašyta: 2012-06-27 18:06:44 | Nuoroda

Kokio velnio į VDU, kai galima į VU? :D  

Žinutė parašyta: 2012-07-01 01:20:16 | Nuoroda
kornita rašė:

Netraukia tai netraukia, bet tie kas studijuos vertimą mokės daugiau negu paprasti filologai, kurių ir taip gausu :)

 Kad net ne :D Mokės daugiau, jeigu pabigsi vaertimo magistrą VU. O tiek vieni bakalurai, tiek kiti, gauna tuos pačius centus :D 

Žinutė parašyta: 2012-07-03 18:04:25 | Nuoroda

Bet tai kaip įdomiai čia :) Šiaip visai geras dalykas bus, atroldo. aišku,turėsit tas pačias pasakas, kaip ir mes: literatūros teorijos įvadą (baisu, bet išlaikoma :D), Europos kultūros istorija kažkodėl privaloma (jeigu pas K.D., tai arba labai patiks, arba labai nepatiks, tearpinio varianto nebūna :D), o va vertimo strategijos, pragmatika ir pan. dalykai turėtų būti visai įdomūs. Žinoma, manau į pirmą k. jums sukiš fonetiką, morfologiją, sintaksę ir pan. filologinius dalykus, literatūros teoriją būtinai. Ir, žinoma, kalbotyros įvadą :D

 

Manau, kad nenorintiems kamuotis su morfemom, jų rūšim ir savybėm bei panašiiais dalykais, ši studijų programa daug geresnis pasirinkimas, nei kad filologija. Stokit :)  

Žinutė parašyta: 2012-07-03 18:08:13 | Nuoroda
funiefunie rašė:

 Va o dabar man iškilo kitas klausimas. O bakalaurinis bus ginamas anglų kalba?

 Bakalaurinį visada gini ta kalba, kuria studijuoji. Jeigu studijų kalba bus anglų, tai ir bakalurą ginsiesi anglų k.