Vartotojo jurgiz pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-06-11 18:19:44 | Nuoroda

 o kaip atsaket i IV dalies 8 klausima?

Žinutė parašyta: 2012-06-12 13:30:21 | Nuoroda
Andrius.... rašė:
Pride rašė:
Vidokkas rašė:

Tau tai is vis juk dzin egzamino nelaikei ;) Bet nu klysti, nesigincysiu su DNR tikrai gerai galbut varai, del tu polimeraziu tu teisus helikaze nepriklauso dnr polimerazems. Bet va del antikunu... Teigi kad jie nepraeina ir tu nesi teisus ;/ Netgi motina turedama rezus minusa yra pavojinga vaikui turinciam rezus teigiama, nes pas motina kraujyje susidarys antikunai pries rezus teigiama ir paklius vaisiui i krauja ir gali ivykti persileidimas.

 Del antikunu as esu teisus :P Antikunai nera vienintele imunines sistemos dalis, jie tikrai negali praeiti pro placenta. Eik geriau pasimokink apie imunine sistema ir jos komponentus. Uzuomina - B lasteles ir ju junkcijos :)

Antikūnai praeina pro placenta. Tai vienas iš pasyvaus imuniteto būdų. Dar labai gerai pamenu, kaip mokytoja man taip sakė. :)

 tai vat. pacituosiu dest. A. Vitku, kuris destys LSMU histologija: motinai vaisius istikruju yra kaip parazitas. bet esant placentai, issiskiria medziagos kurios i vaisiu nereguoja, jo nelaiko svetimkuniu...

Žinutė parašyta: 2012-06-12 23:13:51 | Nuoroda
MissBootee rašė:

www.delfi.lt/news/daily/education/busimuju-mediku-laukia-arsi-konkurencine-kova.d?id=58908181

ojei.. turbūt net ir po 90 egzus išlaikius nebeliks šansų įstoti :( košmaras

 stok i mokama. po metu bus rotacija. nepergyvenk jei ir tada nepavyks. antri  metai ziauriai sunkus, apie trecus is viso nera ka sakyti. kalbejau su viena ketvirtakurse, tai ji sake, kad po antro ir trecio kurso mazdaug 30proc. zmoniu iskrenta,  neislaiko egzu... taigi cia galima issikovoti nemokama vieta, bet reikes siek tiek pasistekti. pvz siais m. po puses metu viso kurso vidurkis buvo 8.4 ;D  

Žinutė parašyta: 2012-06-13 17:14:22 | Nuoroda
Akvarele92 rašė:
Deilei rašė:
Akvarele92 rašė:
Deilei rašė:
repliux rašė:
Deilei rašė:
asnezofilas rašė:
Deilei rašė:

Sveiki,noreciau Jusu pagalbos!! Jei egzaminius valstybinius islaikiau lietuviu:80 biologija: 80 chemija: 52 ir anglu:80,tai ar imanoma istot i VU odontologija arba LSMU vnf?

 neįstosi.

 O tai kur tada įstočiau?

 Kažkas išbridęs :D O tai kur tu nori dar? Įstotum į slaugą, visuomenės sveikatą, kineziterapiją, ergoterapiją.

 Tiesiog jau baisiai pasimečiau,nes didžiulė baimė atsirado :/ reiks gal į burnos higieną bandyt jei ką,o po to perstot į odontologiją. Kiek žinau ten ir metus tuos vėliau užskaito :)

 Tikrai neužskaito taip paprastai higienos metų kaip odontologijos metų, tenka daug skolų atsikaityt ir kreditų kiekius lygint, nes programos sunkiai sutampa :) 

O kokį matiekos pažymį ir kokiu lygiu turėjai? Gal ir būtų kažkoks šansas į mokamą papult lsmu.

 Turėjau 10,tačiau B lygiu. Tai aš tik į mokamą ir galvoju.

Nenoriu nuliūdint, bet gerokai per mažas tavo konkursinis net ir mokamam. Minimalus į nefinansuojamą buvo 18,8, o tavo tik 18,24 tėra. Tai belieka burnos higiena ;)

po pirmojo etapo i vnf paskutinis zmogus istojo su 18,8,  po to konkursinis balas nukrito tik neprisimenu iki keliu