Vartotojo Entity pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2012-07-17 23:21:06 | Nuoroda
fainiulka rašė:

sveiki :) noriu stoti i taikomaja matematika, bet niekaip negaliu pasirinkti VU ar KTU.. Gyvenu Kauno raj, tdl KTU butu ekonomiskai geriau, o VU man visiskai neaiskus ir labai traukia bendrabucio gyvenimas, net neisivaizduoju, ka daryt.. is tikro, norisi, kad diplomas butu vertas ideto triuso, esu pasiruosusi daug kalt ir mokytis, tdl VDU atmetu, tad lieka sitie 2 univerai. Gal galetumete kokiu nors + ir - pasakyt apie siuos universitetus, kas galetu padeti apsisprest? perskaiciau nemazai forumu, bet taip nuomones tinkamos ir nesusidariau dar. reikia pagalbos!
 

 Manau, jog kiekvienais metais atsiranda skirtingai mąstančių studentų, bet vis dėlto, siūlyčiau pasiklausinėti studijuojančių šį dalyką. Pačiam pravertė, manau, jog atsakys ir į tavo klausimus:

- čia klausimai KTU apie Taikomąją matematiką. :)

Žinutė parašyta: 2012-07-19 14:09:19 | Nuoroda

Turėtum pati žinoti, kokios studijos ir kokia veikla labiausiai tave traukia. Juk negalime patarinėti tokiais klausimais, kai nė nežinome, ko pati norėtum. :)

Žinutė parašyta: 2012-07-22 23:12:42 | Nuoroda

Parašiau ir šitą - šeštu numeriu. :) 

Žinutė parašyta: 2012-07-28 18:11:27 | Nuoroda

KTU Taikomoji Matematika. :) 

Žinutė parašyta: 2012-07-28 18:18:32 | Nuoroda

Įstojau pirmu numeriu. :)  

Žinutė parašyta: 2012-07-29 12:23:38 | Nuoroda

Būsiu trečias, bet, tikiuosi, ne vidurinis. :D 

Žinutė parašyta: 2012-08-08 10:22:29 | Nuoroda

Randat dėl ko nerimaut. Viskas bus gerai, pamatysit. :D 

Žinutė parašyta: 2012-08-10 10:38:44 | Nuoroda

Rugsėjo pirmąją visi laukiami Kauno Sporto Halėje. O smulkmenas, jei tik tokių bus, manau, praneš fakultetų SA. :) 

Žinutė parašyta: 2012-08-13 17:23:33 | Nuoroda

Parduodu dvi knygeles, skirtas pasiruošti PUPP'ui:

1.Pakartokime pagrindinės mokyklos matematikos kursą (įvairūs uždaviniai, suskirstyti temomis - nuo algebrinių skaičiavimų iki stereometrijos) Algidė Jocaitė ir Vaidotas Mockus;

2.Rengiamės pagrindinio ugdymo matematikos pasiekimų patikrinimui: 40 pagrindinės mokyklos matematikos kurso kompleksinio kartojimo užduočių dviem panašiais variantais. Idealiai tinka pasiruošti PUPP'ui. Bendra kaina - 10 litų. Susidomėję rašykite privačią žinutę arba į e-mail'ą:  

Žinutė parašyta: 2012-09-28 18:47:56 | Nuoroda

Dėl PS galėtų pakonsultuoti koks informatikas. Šiaip ar taip žinau tiek, kad PS renkasi labiau norintys būti ne tik paprastais programuotojais. KTU Informatikos fakultetas tikrai yra niekuo nenusileidžiantis kitiems Lietuvos Universitetų IF'ams. Dar pridurčiau tai, kad viskas, kas susiję su informatika, mano manymu, geriausia yra KTU. Toliau... VU FDM - ganėtinai aukšti balai. Sako, kad karjeros perspekytvos plačios. Tik, deja, nepažįstu nei vieno FDM absolvento, priešingai nei KTU Taikomosios matematikos - yra keli pažįstami žmonės, kurie gavo darbą Kaune, nebuvo patenkinti, nes čia nėra labai didelių įmonių, tad persikelti į Vilnių ir ten gauti geriau apmokamą darbą, problemos nebuvo. Visos mano minties implikacija laikyčiau tai, kad VU FDM nelygu KTU Taikomajai matematikai, bet jokiais būdais nėra geriau, nors KTU lengviau įstoti, tačiau mokintis velniškai sunku, bent jau tokias specialybes. :) Beje, įstojusiems į studijų programą Taikomoji matematika yra galimybė pasirinkti gretutinę studijų kryptį, kurių yra trys: ekonomika, informatika, pedagogika. Pastebėjimas: baigę taikomąją matematiką ir pasirinkę gauna dvigubą bakalauro laipsnį - matematikos bei gretutinės studijų krypties. Beje, matematikai, pasirinkę gretutinę studijų kryptį informatika, vertinami labiau nei grynai informatikai.

Žinutė parašyta: 2013-01-23 13:22:18 | Nuoroda
Agnyte:) rašė:

 Hm, kiek girdejau VDU labiau teorikai, o KTU daugiau praktikos ar ne?

         Čia jau net nelabai verta lyginti tų dalykų. Visur tos teorijos yra daugiau nei praktikos, bent jau universitetuose, tačiau KTU fizinius ar technologinius mokslus lyginti su VDU, manyčiau, nelabai adekvatu. :D Žinoma, kad šių specialybių atžvilgiu KTU paruošia tikrai neblogai. Pats studijuoju matematiką ir vargo nematau. Manau, jog čia sunkiau, bet tuo pat metu ir geriau. :)

         Dėl to laikymo ir pats pagalvojau, kad geriau šiemet, bet nežinau, ar spėsiu išeiti visą kursą tos fizikos. :D Be to, nesiruošiu perstoti, mano stojimas tikriausiai bus vėlesnis, kai (jei) baigsiu matematiką, todėl tikrai sunku apsispręsti, ar nepadaryčiau klaidos nukeldamas tą laikymą kitiems metams. Na, dėl naujosios tvarkos ir vertinimų keitimosi pirmą kartą išgirdau, o iš tikrųjų, tai sužinojau skaitydamas šias diskusijas.

Žinutė parašyta: 2013-03-13 15:21:34 | Nuoroda

Dėl egzaminų laikymo galimybės, tvarkos ir t.t. visi rašėte adresu ?

Žinutė parašyta: 2013-03-14 10:13:48 | Nuoroda

Buvo gana aišku, tik norėjau iki galo pasitikslinti. O jie tikriausiai neatrašys, smm.lt sureagavo labai greitai ir aiškiai atsakė, tad jei kas ateityje turės klausimų dėl brandos egzaminų, verčiau tegu užduoda klausimą smm.lt. :D Ech, sugaišau, dabar turėsiu laikyti egzaminą per pakartotinę sesiją, bet gal nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. :D

Žinutė parašyta: 2013-03-25 17:08:14 | Nuoroda
pilkas rašė:
Entity rašė:

Buvo gana aišku, tik norėjau iki galo pasitikslinti. O jie tikriausiai neatrašys, smm.lt sureagavo labai greitai ir aiškiai atsakė, tad jei kas ateityje turės klausimų dėl brandos egzaminų, verčiau tegu užduoda klausimą smm.lt. :D Ech, sugaišau, dabar turėsiu laikyti egzaminą per pakartotinę sesiją, bet gal nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. :D

 O ką perlaikai ir kur perstoji? :D 

 Fiziką, į fiziką. Bet gal dar nereiks nei perstoti, nei laikyti, tikiuosi. :D

Žinutė parašyta: 2013-06-14 18:16:05 | Nuoroda

Tai į Romerį neabejotinai. :)