Referatai, kursiniai, diplominiai
Išeivijos rašytojo patirtis yra unikali. Kai prarandamas ryšys su gimtąja žeme, istoriją turinčiais namais, pagaliau netgi su įprastu peizažu, lieka vienintelė tikrovė – žmogus. Pagrįskite šį teiginį, remdamiesi pasirinktų išeivijos poetų kūryba
Kita  2011 m. įskaitų kalbėjimo temos   (2 psl., 9,75 kB)
Tema: Literatūra
2011-04-15
Jau nuo 1992m. Lietuvoje kasmet vyksta populiariausių paauglių knygų penketuko rinkimai, inicijuojami Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyriaus. Vykdant juos, vaikai turi nurodytu adresu nusiūsti anketas su eilės tvarka surašytomis penkiomis, tais metais labiausiai patikusiomis knygomis.
Kita  2011 m. įskaitų kalbėjimo temos   (2 psl., 9,86 kB)
Kalbejimas 12kl tema "kaip kinta lietuviu kalba keiciantis komunikacinems rysio priemonems"
siek tiek informacijos ruosiantis lietuviu kalbos iskaitai
TEMA: Literatūra, 11 potemė. POTEMĖ: XX a. pradžios Lietuvos rašytojų moterų kūryboje vyrauja šeimos problematika. Pagrįskite šį teiginį konkrečiais pavyzdžiais.
Žmogus – tai sutvėrimas, kuris visada būna kažkuo užsiėmęs. Dažniausiai tai būna kažkokia privaloma veikla: profesinis darbas, namų ruoša, mokymasis. Tačiau visada atsiranda laiko, kai žmogus gali atsikvėpti nuo savo privalomos veiklos ir pasinerti į mėgstamą veiklą. Tas laikas vadinamas laisvalaikiu. Laisvalaikio praleidimo būdai gali būti dviejų rūšių: aktyvus laisvalaikis - siekiant kaip nors panaudoti savo energiją. Tai aktyvios atostogos, kelionės, aktyvūs žaidimai toki kaip orientavimasis, krepšinis, futbolas, tenisas, tinklinis, bei sportas savo malonumui. Pasyvus laisvalaikis - vengiant aktyvios veiklos. Tai gali būti knygų, laikraščių skaitymas, muzikos klausymas, kompiuterinių žaidimų žaidimas. Pasyvus laisvalaikis yra geras atsipalaidavimo būdas nuo aktyvios veiklos. Vienas iš laisvalaikio praleidimo būdas yra filmų žiūrėjimas.
Nėra konkrečių filmų išplėtojimo, jie tiesiog paminėti šiek tiek nupasakoti. Viskas kalbama apskritai apie filmus kaip gerus ir kaip abejotinos kokybės. Kodėl žmonės žiūri vienokius ar kitokius filmus.
Daug informacijos, kuri padės pasiruošti kalbėjimo temai: "kaip kinta lietuvių kalba keičiantis komunikacinėms reikšmėms?"
Kuo patraukli memuarinė literatūra?
Amatai
2011-04-08
Informacija apie Amatus. Galima panaudoti kalbėjimo įskaitai.
Kultura 12
2011-04-08
Informacija apie religiją nuo senų laikų iki dabar. Jos reikšmė. Tinka ruoštis kalbėjimo įskaitai "Ką manote apie religijos reikšmę Lietuvos kultūrai praeityje ir dabartyje?"
Tai nėra pilna kalba. Galima naudoti kaip pagalbinę medžiagą ruošiantis įskaitai.
lietuviu kalbos kalbejimas 10 klasei.tema literatura. poteme- sudarykite knygu paaugliams penketuka ir pagriskite savo pasirinkim1
Filmas – tai vaizdo ir garso kūrinys, kurį sudaro temos susieti vaizdai, užfiksuoti filmo juostoje ar kitoje laikmenoje. Kuo toliau, tuo dažniau ir daugiau žmonėms pateikiama šių įvairiai vertinamų kūrinių – gerų bei prastų. Todėl kyla klausimas – ar visi filmai yra verti dėmesio? Kokio žanro tokie kūriniai ne visada pasiteisina ir kur ieško įkvėpimo gerų filmų kūrėjų autoriai?
Muziejų paskirtis
2011-04-07
Muziejai užima dalelę mūsų gyvenimo. Tačiau kokia gi yra pagrindinė jų paskirtis? Kam ir dėl kokių priežasčių jų reikia? Kalba įskaitai!!!
Pagalbinė medžiaga 12 kl. kalbėjimo įskaitai. Tema: kalba, potemė NR. 4. Gana daug informacijos apie lietuviu kalbos iskaita: skoliniai, tarptautiniai žodžiai, svetimybės. Tekstas be lietuviškų raidžių!!!
Muziejuose kaupiami praeities kultūros turtai. Kodėl jaunimui naudinga juos pažinti? Argumentuokite. Gavau už šią kalbą aukščiausią balų skaičių. Rekomenduoju.
tai 12oku kalbejimo poteme ,,Kaip kinta lietuvių kalba, keičiantis visuomenės komunikacinėms reikmėms? Pagrįskite savo nuomonę konkrečiais pavyzdžiais."
Pavardžių kilmė
2011-04-05
Tai informacija apie pavardes. Tai nėra parašyta kalba. Ištrauka iš darbo: "Kiekvienas tiek Lietuvos, tiek kitos šalies pilietis privalo turėti pavardę. Tik tuomet jis yra įtraukiamas į visuomenę.Na , o pavardę vaikas tiesiog paveldi iš savo tėvo arba motinos. Ji rodo jo priklausomybę šeimai. . Galbūt nustebsite, bet Lietuvoje pavardėmis buvo pradėta vadinti tik XV amžiuje. Manoma, kad Vytauto laikais lietuviai buvo vadinami tik vardais. Iš pradžių pavardes turėjo tik didikai, o vėliau jos priskirtos ir visiems kitiems gyventojams : miestų gyventojams, valstiečiams ir beturčiams."
Sutartinės
2011-04-05
Čia pagalba ruošiantis egzaminams. Potemei apie sutartines pagalbinė informacija
Muzieju tema
2011-04-04
Apie muziejus
Internetinė kalba
2011-04-03
Čia yra 10-os klasės lietuvių kalbos egzamino kalbėjimo darbas, tema-kalba,potemė-2,internetinė kalba.
Į UNESCO kultūros paveldo sąrašą šiais metais įtrauktos lietuviškos sutartinės. 10 kl. kalbėjimo įskaitos tema "Kultūra", 1 potemė.
Muziejai suteikia galimybę nukeliauti į praeitį, pamatyti sukauptus kultūros turtus: namus, įrankius, paveikslus, keramiką. Tai ne tiesog daiktai, tai paveldas, kurį pažinęs, jaunimas suvoks ir tuometinių žmonių mąstymą, kasdieninio gyvenimo rūpesčius.
kalba
2011-04-02
Lietuviu poteme apie dvarus. Ar reikia issaugoti dvarus ir senamiescius.
Įvadas, planas kaip ir apie ką derėtų kalbėti pasirinkus temą "1. Kaip kinta lietuvių kalba, keičiantis visuomenės komunikacinėms reikmėms?" Nurodomi šaltiniai, kuriais derėtų remtis.
Lietuvių kalbos kalbėjimo įskaita tema: "Ar teisus poetas Donatas Petrošius sakydamas, kad „geriau 10 kartų žiūrėti gerą filmą negu 10 vidutiniškų.“ Atsakymą pagrįskite 2-3 kino filmų pavyzdžiais."
Kiekvienas tiek Lietuvos, tiek kitos šalies pilietis privalo turėti pavardę. Tik tuomet jis yra įtraukiamas į visuomenę.Na , o pavardę vaikas tiesiog paveldi iš savo tėvo arba motinos. Ji rodo jo priklausomybę šeimai. . Galbūt nustebsite, bet Lietuvoje pavardėmis buvo pradėta vadinti tik XV amžiuje. Manoma, kad Vytauto laikais lietuviai buvo vadinami tik vardais. Iš pradžių pavardes turėjo tik didikai, o vėliau jos priskirtos ir visiems kitiems gyventojams : miestų gyventojams, valstiečiams ir beturčiams. Lietuvoje didikų ir kilmingųjų pavardės įsitvirtino XVI – XVII amžiuje, nes turint turto, dvarų ir kuriant herbą reikėjo ir asmenvardžio, kuris nurodytų tą pačią šeimą ar giminę.
Tradiciniai amatai tampa gyva tautos kultūros dalimi
Pagalbinė informacija ruošiantis kalbėjimui apie tarmes. Lietuvių kalbos gyvybingumą ir savitumą per amžius bene tvirčiausiai palaikė lietuvių kalbos tarmės. Atsiradusios dėl įvairių istorinių, geografinių, socialinių, politinių, administracinių ir kalbos raidos priežasčių, jos garsų, žodžių ir formų įvairove byloja apie lietuvių, gyvenančių gana nedidelėje teritorijoje, aplinką, skirtingas tradicijas ar net savitą būdą. Kadangi kai kurios ypatybės atsispindi jau XVI a. senuosiuose lietuvių raštijos paminkluose, galima susidaryti bent apytikrį vaizdą apie tarmių raidą per paskutiniuosius keturis amžius, kaupti reikšmingus duomenis lietuvių kalbos, ir ne tik jos, istorijai.