Lietuviu filologija ir reklama
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-08-09 16:02:42 | Nuoroda

Sveiki :) as irgi cia istojau :P

Žinutė parašyta: 2010-08-09 18:06:47 | Nuoroda
Sunney rašė:

 dėkui labai už patarimus :) 

supranti, man mokyklos administracija pasakė, kad turi būti bent 5 vaikai, kad susidaryų grupė, o jų yra 2. taip kad jau niekaip nesudarys, jie net per daug dėmesio nekreipia.
 

o istorija gerai tau sekesi? as tai nzn.. man patinka ja mokytis, bet vos viena pradedu mokytis, kita uzmirstu, galiausiai viska maisau.. nzn kaip geriau isiminti..

 Užuojauta dėl grupės nesusidarymo.

O istorija man niekada nebuvo pats mėgstamiausias dalykas. Iki 10 kl. ėjau pas mokytoją, kuris neliepdavo jokių datų mokytis mintinai, tik suvokti priežastis, prielaidas ir pasekmes. Kadangi nemaniau, kad teks laikyti egzaminą, 11 klasėje pasirinkau istoriją eiti b lygiu. Tiesą pasakius, pakliuvau pas mokytoją, kuri mokė tarsi ž lygiu - nieko per jos pamokas taip ir neišmokdavau, net pradėjau užmiršti tai, ką anksčiau mokėdavau. 12 klasėje supratau, kad niekas kitas neišmoks istorijos už mane, kad reikia imti iniciatyvos pačiai. Mokinausi savarankiškai namuose. Naudodavausi sesės knygomis (2009 ji laikė istorijos vbe). Kadangi ne taip jau daug ir skyriau dėmesio tai istorijai, ne taip jau daug ir tegavau - 60 %. Tačiau vis tiek džiaugiausi, nes kiti, nors ir ėjo pas prestižines mokytojas, sugebėjo tik kelis procentus gauti.

Ką galiu patarti dėl istorijos? Nesistenk kelių temų ar asmenybių "išmokti" kone atmintinai, žinoti apie jas kone viską, o kitą medžiagą tarsi nustumti į šalį. Geriau jau žinoti apie visas epochas po truputį. Visų pirma persiskaityk kokį labai glaustą istorijos konspektą apie visus laikus, įsigilink į tai, kas kokiu metu vyko (kas viduramžiais, kas senovėje), koks įvykis ką paskatino ir t.t. O tada jau lieka gilintis į tas temas, kurias esi labiausiai primiršusi ar kurios atrodo nesuprantamiausios. Jei būčiau šitaip dariusi nuo pat mokslo metų pradžios, jokių problemų nebūčiau turėjusi. :)

Aišku, kiekvienas turi individualų mokymosi stilių ir manasis toli gražu neturi Tau ar kitiems tikti ir patikti. Svarbu rasti sau priimtiną sistemą (bet ne chaosą). :D

Žinutė parašyta: 2010-08-09 18:08:16 | Nuoroda
Justian rašė:

Sveiki :) as irgi cia istojau :P

 Malonu malonu. ;)

Žinutė parašyta: 2010-08-10 11:24:20 | Nuoroda
tik tiek kad man neleido pasiimti antros užsienio kalbos, nes nesusidarė grupė ir jaučiu tas man numuš balų. bet viskas bus matyt kitais metais :)

 Dėl antros užsienio kalbos labai nepergyvenk, aš pati jos nesimokiau, bet vis tiek čia įstojau.  Jei gerai egzus išlaikysi, didelių roblemų dėl to neturėsi :)

Žinutė parašyta: 2010-08-10 12:47:08 | Nuoroda

Dekui mergytes uz patarimus.. :)

kai isivaziuos mokslai brukstelkit kelis zodelius kaip sekasi mokytis ir ar patinka ten studijuoti :) 

Žinutė parašyta: 2010-08-16 10:51:07 | Nuoroda

Sveikutės.

Sveikinu įstojusias į LFR0 ratą :>

Esu antrakursė VUKHF, tad galva po pirmo kurso dar šviežia. Jei kuri turi kokių klausimų dar prieš rugsėjį (kadangi mokslo metais turėsit porą puikių kuratorių, tai būsit puikiai informuotos, o abi puikios mano draugės, tai greičiausiai vistiek pažindinsimės ir bendrausim) rašykit į skaipą (kristulia97). Ypač tos, kurios galvoja apie baraką, nes gyvensiu antrus metus, žinau, kad man kilo daug klausimų, tai tikiu, kad ir jums yra - laisvai galim paplepėt :>

Turėkit omeny, kad naudinga pažintis megzt, nes kuklūs mano konspektai sukrauti į krūvą, laukia pamainos :D

Tai va, rašykit ir pabendrausim :>

Žinutė parašyta: 2010-08-19 12:43:13 | Nuoroda

Sveikos būsimos filologės :) Aš irgi čia įstojau, tikiuosi nebūsiu tik  vienas vyras tarp jūsų.. :D

Žinutė parašyta: 2010-08-19 13:18:26 | Nuoroda

Na klausimas ar ne vienas ;D isvis cia musu mazoka, idomu kiek grupiu bus, kiek istojusiu isvis :) 

Žinutė parašyta: 2010-08-19 13:51:19 | Nuoroda

Tikrai įdomu. Manau fuxų stovykloj pasimatys kiek ten mūsų yra, spėju dauguma rytoj varys. :?

Žinutė parašyta: 2010-08-26 12:47:25 | Nuoroda

Sveiki dar karta :) kilo ideja dar pries rugsejo 1-aja, kur nors bent valandelei susibegti ir susipazinti (zinoma jei butu norinciu) . Gal tarkim tiktu kokia rugpjucio 30d, pirmadienis, nes manau, kad daugelis is kitu miestu jau busite atvyke i Kauna.  Jei si ideja tinka ir patinka, tai parasykite , kas noretu dalyvauti. Parasykite arba cia, arba man i skype : besisypsanti_saule

Žinutė parašyta: 2010-08-27 16:31:11 | Nuoroda
goldilocks rašė:

Sveiki dar karta :) kilo ideja dar pries rugsejo 1-aja, kur nors bent valandelei susibegti ir susipazinti (zinoma jei butu norinciu) . Gal tarkim tiktu kokia rugpjucio 30d, pirmadienis, nes manau, kad daugelis is kitu miestu jau busite atvyke i Kauna.  Jei si ideja tinka ir patinka, tai parasykite , kas noretu dalyvauti. Parasykite arba cia, arba man i skype : besisypsanti_saule

 Visomis keturiomis (oi, dvejomis) UŽ idėją. :)

Žinutė parašyta: 2010-10-01 17:02:17 | Nuoroda

būtų labai įdomu sužinoti, kaip sekasi Jums studijuoti :)) papasakokit, ką nors..

Žinutė parašyta: 2011-02-28 16:08:14 | Nuoroda

tikrai... būtų įdomu ir man :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą