VU orientalistika
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 22:19:56 | Nuoroda
elchingen >> zinai, tu man patinki Tokius aukštus balus gavus, bet ramiai sėdi, renkiesi specialybe bene paskutinę dieną kažkokiam forumiukšty. Kaip ir aš panašiai. Patinka man tokie žmonės. Aš nežinau. Susigundžiau irgi į kokią egzotišką kalbą stot.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 23:11:48 | Nuoroda
>>zzz17 Hehe, ačiū . Tai kad natūraliai taip išeina, ką čia dar draskytis? Taip yra dėl to, kad tiksliai nežinau, ko noriu. Kas turi tikslią svajonę, tas gali ir purkšt į kelnes, nes jam/jai tai labai svarbu ir labai norisi ir t.t. Suprantu aš, bet pati taip negaliu . Bet va, gi žada peržiūrėt LT VBE kodus, tai būtų "juoko", jei sumažintų man ką nors . Vat tada tai būtų...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-06-30 23:14:11 | Nuoroda
O ką dar galvoji rašyt? Aš tai kiekvieną dieną vis kažką kitką sugalvoju. Net pačiai juokinga. Beje, gal į užsienį planuoji važiuot studijuot po kokių metų?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 08:52:35 | Nuoroda
Šiaip aš kone visas keturias OC studijas rašau prieky (sinologija pirma), o toliau dar galvoju. Jaučiu, rašysiu leidybą kokią, dar pažiūrėsiu kūrybines industrijas ar ką nors tokio. Šiaip tai jo, galvoju, jei neįstočiau į OC arba jei jau visai nepatiktų studijos ar pan., tai užsienio varianto neatmetu. Tik blin, kaip ir kur sužinoti, kiek mokėti reikia už studijas (jei jos mokamos)? O tai kai duos iškart už 40 štukelių!
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 11:45:16 | Nuoroda
Aš pirmose vietose rašysiu komunikacijos fakulteto VU specialybes, o apie šitas egzotiškas kalbas dar galvoju. Beje, niekur nerandu jų stojamųjų balų. Gal kas turit? O jei kalbi apie mokamas studijas Lietuvoj VU, jų kainas galima susirasti universitetų puslapiuose. Nėra itin brangu, bet per keletą metų susidaro. Aišku, dar priklauso nuo specialybės. O užsieny galima visaip suktis. Dažnai ES studentam taikomos įvairios nuolaidos, galima pasiimt paskolą, šiaip užsienio universitetai remia tokius studentus iš mažiau išsivysčiusių šalių. Nebent kokiam Oksforde arba Kembridže gali teks pamokėt iš pradžių. Bet į bakalaurą į juos įstot nėra lengva, nebent į magistrą daugiau šancų. O pinigų visada iš kažkur atsiranda: kas nors paskolins, parems, duos paskolą. Nereikia dėl to jaudintis. Pirmiausia reikia įstot.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 16:18:47 | Nuoroda
Sveiki Noreciau stot i indologija, na bet... mano egzamino rezultatai gerokai mazesni Liudnoka, teks apsiejti literatura apie indija laisvalaikiu Arba mesiu viska velniop, vrysiu i Goa ir busiu hipiu
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 17:09:33 | Nuoroda
Sveiki visi Norejau paklausti, ar įmanoma magistrantūroje gauti ne etnologijos diplomą?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 23:05:40 | Nuoroda
>>Pyragėli, pagal mane, tai negalima, bet nesu tikra . Skaičiau OC puslapyje apie tas magistrantūros studijas, tai tokį vaizdą susidariau, bet gal kas nors iš čia apsireiškiančių yra giliau pasidomėjęs ir galės tiksliau atsakyti. >>Sadhu, gaila, kad rezultatai prastoki, bet bandyti niekas nedraudžia . Beje, pažiūrėk OC puslapy, kokiomis temomis indologai rašė bakalaurus, hehe... Aišku, nieks tų temų iš dangaus nenuleidžia ir pasimokęs žinai, apie ką šnekama ir t.t., bet dabar atrodo laaaabai sudėtingai . Man asmeniškai iš visų artimiausi arabistų darbai (tiksliau, jų pavadinimai ), kažkaip ir šiandieniniame kontekste labai aktualiai atrodo (įtampa tarp musulmonų kraštų ir Vakarų ir pan.), ir šiaip... tiesiog traukia. Jaučiu, kažkuriam iš praeitų gyvenimų buvau arabė .
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-01 23:34:58 | Nuoroda
jei aš gerai atsimenu (kažkur skaičiau), tai magistrą galima tęsti humanitarinių ir socialinių mokslų fakultetuose
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 07:26:54 | Nuoroda
Rašo, kad į magistrantūrą gali eiti turintys socialinių ar humanitarinių mokslų bakalaurą.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 07:31:40 | Nuoroda
Va, radau: Tolimesnių studijų galimybės: Lyginamųjų Azijos studijų absolventai gali tęsti studijas OC šiuolaikinių Azijos studijų magistrantūros programoje arba kitose antrosios pakopos humanitarinių ir socialinių studijų srities programoje. Čia iš OC puslapio .
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 10:35:56 | Nuoroda
Na arabistikos bakalauru darbai man atrodo gan nobuodziai, sios temos yra hyperaktualios ir todel nuvalkiotos Tolimesnieji rytai yra paslaptingesni, todel labiau traukia "Gydomieji uzkeikmai ir vaistazoles Atharvavedoje" cia geras
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 11:58:51 | Nuoroda
Na gal ir taip, bet kiekvienam savo . Man tos temos ir atrodo įdomesnės būtent todėl, kad yra labai aktualios, o tų bakalauro darbų problematika šiek tiek praktiškesnio pobūdžio. Dėl to ir perspektyvų, mano manymu, yra daugiau. Na bet ką padarysi, nėr arabisitkos šiemet, nėr...
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 12:40:38 | Nuoroda
Kai buvau jaunesnė, buvau užsisvajojusi apie šias studijas, dar mano tėtė pažįsta tą dėdę,kur orientalistikos lektorių ar kaip jo ten ta specialybė vadinasi nepamenu Tai jis pamenu ateidavo į mūsų namus ir pasakodavo man, kaip yra įdomu ir perspektyvu studijuoti kokią kalbą šiame orientalistikos centre. Papasakodavo ir kuo aš galėčiau būti baigusi ir su kokiu užsidegimu studentai mokosi naujų kalbų, įdomu klausytis būdavo man Bet kai buvau jaunesnė nesupratau, koks iš tiesų yra didelis konkursas ir su kokiais gerais balais pretenduoja jaunimas Sėkmės jums Žinokite, jog tai yra labai geras pasirinkimas-orientalistika Gerbiu jus už tai, kad nesirenkate teisių, verslų ir pan
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 14:07:53 | Nuoroda
Sveiki! kaip smagu matyt, kad yra norinčių stoti į oc aš tai vat baigiau antrą kursą sinologijos ir vis dar džiaugiuos kasdien, kad įstojau ten kur man ir vieta.. šiaip tai iš tikrųjų bais smagu čia studijuot, smagūs dėstytojai, atmosfera šiaip nereali..bet mokytis tikrai reikia, nusiteikit tam (negąsdinu) šaunuoliai žodž, stokit, gal susimatysim.. o jei turit kokių klausimų, tai aš jūsų paslaugoms.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-02 20:54:54 | Nuoroda
Ačiū už palaikymą!!! Šiom dienom tai labai svarbu, nes blem, gal kas 15 minučių landžioju į LAMA BPO svetainę ir spoksau į tą savo pageidavimų sąrašą, bene apsišives staiga protelis ir sugalvosiu, kur TIKRAI mano vieta, bet kur tau . >>Nakte, klausimų konkrečių kaip ir nėr, norisi išgirsti kuo daugiau įspūdžių, kad susidaryčiau maždaug realų vaizdą . Nors kiek čia jau studijuojančių pasisakė, tai visi panašiai: aplinka ir mikroklimatas superinis, dėstytojai smagūs, paskaitos įdomios ir... sunku mokytis . Įdomu, kaip tenai "įsivažiuojama"' į studijas? Ta prasme, juk imi mokytis naujos kalbos, kurios net rašmenų nemoki... O vienas kitas grupiokas gal jau prakutęs, savarankiškai pasimokęs. Tai va, kaip ten viskas vyksta, kokie maždaug buvo pojūčiai tom pirmom savaitėm (ar mėnesniais)?
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 14:31:12 | Nuoroda
Na šiaip iš pradžių tai tikrai sunkoka buvo įsivažiuot.. bet visa laimė, kad visos įstojusios nesimokė anksčiau kalbos..tai kaip ir visos nuo nulio pradėjom. jeigu ir nervinomės pradžioj, tai visos kartu, o taip smagiau ir ramiau dėstytoją labai labai gerą turėjom, nuramindavo labai, taip iš lėto pradžioj mokėmės, po truputį..gera jo strategija buvo, kad neišsigąstume turbūt..bet pradžioj tikrai rodės, kad neįmanoma nei tonų išgirst nei tuo labiau hieroglifų nekreivai parašyt bet kažkaip ateina tokie dalykai su praktika ir tikrai gera pasidaro, kai jau supranti kažką. Bet pasimokyt tikrai reiks, na kaip su visom kalbom- kad išmoktum reikia mokytis ir dar paskui nuolat kartoti ir kalbėti, kad neužmirštum
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 19:06:50 | Nuoroda
Na, su dabartiniais skype'ais ir pan. problemų dėl kalbėjimo, manau, nekiltų . Nieko, esmi pakankamai imli kalboms, tai gal kaip nors (jei išvis ten įstosiu, hehe ). Dar norėjau paklausti dėl perspektyvų... Ką ten oficialiai rašo, jau perskaičiau, įdomu būtų sužinot, ką sako dėstytojai, kokia kitų žmonių, jau baigusių, dabartis? Gal kokių konkrečių pavyzdžių galėtum pasakyti, kas kur įsidarbino po baigimo? Nes labai jau neramu... ir šiaip smalsu .
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:27:27 | Nuoroda
Hm..perspektyvos..šiaip, mano manymu, į sinologiją iš visų keturių mūsų oc siūlomų specialybių stoti yra tikrai perspektyviausia.. Kinija ohoho kokia galinga ir bus dar galingesnė turbūt. Tad perspektyvos mums susirasti darbą irgi tokios pačios didelės, kaip ir pati Kinija visų pirma, tai, kas be ko, vertėjavimas labai aiškus būsimo darbo variantas, visoks vertėjavimas- ir šiaip raštu ir su visokiom verslo įmonėm bendradarbiaujant žodžiu. Dar visada yra galimybė pabaigus dėstyt ką nors. Kad ir oc. Arba bet kur kitur, nes su tokiais tempais kaip dabar, nenustebčiau jei po kelių metų jau ir mokyklose kinų kalbą pradėtų dėstyt. Dabar, kiek žinau, american english school jau dėsto ir netgi vaikų vasaros stovyklose siūloma išmokt kinų kalbos:) Tai va, dar galima kokiose valstybinėse institucijose dirbt, kur santykius su Rytais palaiko. Iš esmės tai darbo belenkiek galima prisigalvot. Aš pabaigus dvejus metelius visa dar manau, kad tikrai perspektyvu. Ir kuo toliau tuo labiau.
Seniai matytas
Žinutė parašyta: 2008-07-03 23:35:54 | Nuoroda
oi, o dėl konkrečių pavyzdžių, tai šiaip nemažai baigusių yra Kinijoje. Arba toliau mokos arba kažką kito veikia Žinau, kad viena mergina baigusi organizuoja keliones į Kiniją. Dar va vieną iš pirmosios laidos sinologę sutikau per Kino Pavasarį, tai ji ten šiaip festivalio direktorės asistentė ir dar verčia filmų subtitrus į lietuvių kalbą. O daugiau tai nepažįstu..
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą