Vartotojo tylenis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-21 21:08:01 | Nuoroda

Ir 150 vien į vu,o kur dar kitos progamos !

Žinutė parašyta: 2009-07-21 21:09:18 | Nuoroda
patyleki rašė:

Ir 150 vien į vu,o kur dar kitos progamos !

 kituose universitetuose turėjau galvoje

Žinutė parašyta: 2009-07-30 20:59:23 | Nuoroda

Ką tikiesi veikti kai baigsi?

Žinutė parašyta: 2009-07-30 21:05:18 | Nuoroda

Aš nepiktybiškai :) Bet kažkaip kiek žinau univiere baigus teię žiauriai sunku darbą gauti, o kaip kolegijoj tai išvis neįsivaizduoju

Žinutė parašyta: 2009-07-30 21:11:13 | Nuoroda

Tai papsakok,kuo ji tave žavi :)

Žinutė parašyta: 2009-07-30 21:31:28 | Nuoroda

Taip, bet ne čia ir manęs kažkodėl išvis nežavi :D o tu su kokiu  KB?

Žinutė parašyta: 2009-08-07 17:21:16 | Nuoroda

aš irgi gerai mokiausi, bet tikrai niekada nė drąsiausiose svajose nebuvau pagalvojusi, kad galėčiau gauti 100ą :) Tačiau mes labai dažnai pamištame, kad 100 gauti iš egzamino toli gražu nereikia padaryti visko idealiai, na nebent išskyrus matematiką, kur šiemet buvo nelogiškai lengva. Bet pvz iš lietuvių aš praradau 30 taškų ir gavau 90 proc :) taip kad protingiems vaikams geri rezultatai yra natūralu ir per daug dėl to sielotis nereikia. Ypač jeigu visą laiką mokeisi. Tarkim matematiką 11-12 klasėj tikrai silpnokai mus mokė, tai tą tai aną, kai nebežinai nė ko griebtis. Tokiu atveju geriausia jau nuo kokio kovo balandžio imti ir visus egzaminus senesnius spręstis, nes uždavinių tipai būna panašūs, todėl per egzaminą nesutriksi. Na matematikoje aš daug padėti ir patarinėti nenoriu, nes gavau tik 80+, o tu manau sieki gerokai didesnių rezultatų ;) Sėkmės ir esu tikra, kad tau pavyks.

Žinutė parašyta: 2009-08-12 20:20:13 | Nuoroda
bright_night rašė:

klausimas buvusiems dvyliktokams: ar jus samdetes korepetitorius?

 

Ne ne ne. Ir manau, kad tai tikrai pinigų švaistymas. Man su anglų buvo prastai ir mama rimtai siūlė eiti papildomai ir aš beveik susigundžiau, bet paskui susivokiau - eisiu pas korepetitorių tik tada, kai pati padarysiu viską, ką galiu ir vis tiek nieko nepasieksiu. Taigi tiesiog truputį rimčiau, atsakingiau pradėjau žiūrėti į tą dalyką ir tiek. Mano mokytojai tikrai nebuvo patys geriausi, tačiau yra puikus dalykas - vadovėlis. Ir tokį dalyką kaip istroiją mokytis pas korepetitorių tai man atrodo neprotinga. Aišku, naudos yra, bet mano akimis ta nauda neverta tos kainos, kurios reikalaujama :) Juk būsit abiturientai, esate suaugę žmonės, turite suvokti, kad patys atsakote už savo mokymąsi ir niekas už jus to nepadarys. Mokymosi planas bus geriausias tas ,kurį pats surasi, o ne koks mokytojas, nes kiekvienas yra individualus ir tas ,kad tinka man, nebūtinai tiks kitam.

Žinutė parašyta: 2009-08-12 20:26:50 | Nuoroda
ana918 rašė:

Sveiki! as noreciau paklausti kokiu vadoveliu ar papildomos literaturos jus galetumete parekomenduoti ruosiantis istorijos egzaminuj ? kas galetu padeti pasiruosti?

 ką naudojau aš - visas krontas, vadovėlį iš kurio mokėmės mokykloje bei konspektus. Geriausia mokytis kai praeini temą ar skyrių pvz iš vadovėlio su visa klase, tai tas pačias temas skaityti ir iš kito šaltinio, pvz krontų ar santraukos ir tada geriausiai suprasi, ar supratai temą, ar kitaip išdėstyta ji tau vis tiek aiški. Ir šiaip būtinai pasiimkit egzamono programą ir mokykitės pagal ją, nes antraip apikrausit su visokiais čingischanais ir viskas. ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-18 12:53:51 | Nuoroda

Aš svarbiausia patarčiau nepanikuoti tiems, kurie visada gerai mokėtės :) nesvarbu, kad nedalyvaudavote kažkokiose olimpiadose ar nesimokydavote papildomai. Tokie dalykai kaip istorija 11-12 kl.yra tiesiog pakartojami. Ir kaip pamenu kažkada seniai forume buvo minėta, kad Krontos knygas skaitė 3 kartus. 1.Kai iš jų mokėsi 7-10 kl. 2.Kai mokėsi 11-12kl. ir 3. savaitė prieš egzaminą. Aš būtent taip dariau ir tai pasitesino, nes informacija puikiai susigulėjo. Taip pat būtinai visų dalykų spręskit senesnius egzus, tai labai labai labai naudinga. Ir šiaip jei kas norėtų turiu istorijos knygų nemažai, galėčiau parduoti pigiau. Jei norėtumėte, rašykit asmeniškai,. Siūlau todėl, nes pati daug ieškojau, bet neradau nieko ir teko visas naujas pirkti :)

Žinutė parašyta: 2009-08-18 12:58:02 | Nuoroda

Aš galiu atsakyti į klausimus su istorija, lietuvių ir anglų. Jų gavau 90+, na dar matematikos, bet jos gavau 80+ :)

Žinutė parašyta: 2009-08-19 19:15:30 | Nuoroda

gavau max, mokiausi iš vadovėlių, krontos ir santraukų. Turėjau dar visokių, bet jas naudojau tik toms temoms,kurias prasčiau supratau ir šiaip patarčiau nuosekliai mokytis iš vadovėlio ir krontos, o tų temų, kur neaiškesnės ta ar internete labiau paskaitnėti ar taip kokią iš bibliotekos knygutę. Ai, dar pamiršau paminėti Kaselio žemėlapius. Aš kai rinkausi ką pirkti, čia pasiskaitinėjau ir taip nusprendžiau. Ir pirkau Letukienės istorija politologiją ir Kaselio Žemėlapius.

Žinutė parašyta: 2009-08-19 19:32:09 | Nuoroda

Na dėl to 4to matematikos egzamino tai nepasakyčiau taip tvirtai kaip EzoTao, man taip pat jis buvo tas 4tasis nereikalingas, bet dabar džiaugiuosi, kad neatsisakiau jo:) Iš tikrųjų atrodo, kad tą laiką, kurį skiri pvz matkei, galėtum skirti kitam dalykui, tačiau pripažinkim, retai taip būna :) Juk nesimoko niekas kiaurom dienom :) O jei visada tau neblogai ėjosi ta matematika, tai kažin ir ar reikia jos bijoti, EzoTao sakė, kad prieš galą ją apleido, tai matyt todėl ir išejo taip, o jei visada pastoviai sistemingai mokiniesi tai turėtų viskas ir būti gerai, nemanau tik kad reikia persistengti ir tie korepetitoriai kažkaip man atrodo nereikalingas dalykas. Juk turbūt visi žino, kad matematika lavina loginį mąstymą, o jis padeda ir lietuvių ir anglų k. ir tai pačiai istorijai :) Tad spjauti į ją patarčiau tik tada, kai būsi tvirtai apsisrendusi, kad tarp tavo pasirinkimų nebus ekonomikos ar psichologijos :) Suprantu, kad bus sunku apsipręsti, nes aš pati nuolat abejojau: prieš pasirinkdama egzaminus, prieš egzaminą, rimtai svarsčiau galimybę ir nebeiti išvi į matematikos egzą, bet džiaugiuosi, kad to nepadariau :) Matematikoje reikia labai daug atidumo, kad neprižioplintum uždavinyje, kurį gerai moki, kad rastum už ko užsikabinti tame, kurio nesupranti ir t.t. O visi šie dalykai labai padeda ir kituose egzaminuose ;) Sėkmės tau ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-19 19:56:27 | Nuoroda

Dėl anglų patarimo nekalti tai nesutinku visiškai :) Aišku atsidėti vien taisyklių kalimui būtų paskutinė nesąmonė, nes realiai jų mažai prireikia :) BET aš pvz niekaip neįsimenu ilgam tų wishes ar dar viskokiausių painių taisyklių, man jos tik vienam kartui lieka :D tai aš jas prieš egzą pakartojau ir valio, o šiandien nė vienos nepritaikyčiau :)

dėl skaitymo tai tikrai padės tik skaitymas :) na ir reikia išmokti pagauti kampą tuose egzamininiuose tekstuose, nes kai pirmą kartą skaitai tos antraštės atrodo tinka pusei pastraipų :D bet kai skaitai antrą kartą jau pagauni mintį ir viskas gerai, dar jeigu trūksta perskaitai nesuprastas pastraipas ir viskas, dar atmetimo būdu šį tą ir pan, bet jei norit gerai readingą daryti, tai tikrai patarčiau bent vieną anglišką knygą perskaityti tokio vidutinio lygio :)

Dėl listeningo tai tiems, kam nesiseka patarčiau testą bent bandyti daryti logiškai. Kad ir mūsų egzamine, pirmas ats apibrauktas, tai tau duoda kažkokią info ir žiūri toliau, kas duota, jei matai kad prieštarauja tam kur pvz pirmas duotas atmeti, paskui kokį vieną išgirsti :D ir pagal jį derini kitus. Nes ten kalba apie tą patį tai negali prieštarauti vienas kitam, o ir šiaip kitus galima nujausti neblogai :) na bent man per egzaminą pasiteisino, nes iš tikrųjų girdėjau tik vieną ats, o kai baigėsi įrašas dar nebuvau priėjusi paskutinio punkto, tai teko paspėlioti nemažai ir pasirodo sėkmingai :)

Dėl rašymo. Laišką jei norit būti garantuoti ir neprarasti lengvų taškų, tai tiesiog iškalti reikia tuos pasisveikinimus, opening  sakinius, pabaigą, iš jų vos ne pusę reikiamų žodžių surašai, paskui paragrafe padėstai ką nors į temą ir to per akis, nes čia ne lietuvių k, jūsų kūrybingumas ir išmonė čia nereikalingi :) Rašiniui tai irgi, žinokit tipus ir viskas, nėra ten nežmoniškai griežtai kaip aš maniau :) o ten jei klasėj visų tipų po vieną ar pora būsit pabandę, prieš egzą pakartosit ir bus puiku :) Šiaip rašyme tikrai lengviausia susrinkti balų, todėl reikia atidžiau jį pasižiūrėti ir bus puiku :)

Žinutė parašyta: 2009-08-20 22:28:08 | Nuoroda

Tai tu džiaukis, kad tau du metai, o ne dvi dienos iki egzo :)

Viskas yra gerai, nes nuo 11 kl mokysies viską nuo pradžių, todėl tiesiog atsakingai mokykis ir ne tik, ai, kažką prisimenu, bet gerai išmoksti kiekvieną temą, taip lyg kiekvieną dieną būtum pasiruošusi atsakinėti 10uikui. Taip pat kai praeini pvz skyrių, jo neištrink iš sąmonės, pvz kai praeisit jau viduramžius, atsiversk dar senovę, neskaityk visko iš eilės, bet praversk, prsimink, kaip mokesi, atgaminsi iškart kažką ir taip pastoviai, kad ta informacija būtų nuolat galvoje :) sėkmės ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-20 23:01:25 | Nuoroda
-juju rašė:
patyleki rašė:

Tai tu džiaukis, kad tau du metai, o ne dvi dienos iki egzo :)

Viskas yra gerai, nes nuo 11 kl mokysies viską nuo pradžių, todėl tiesiog atsakingai mokykis ir ne tik, ai, kažką prisimenu, bet gerai išmoksti kiekvieną temą, taip lyg kiekvieną dieną būtum pasiruošusi atsakinėti 10uikui. Taip pat kai praeini pvz skyrių, jo neištrink iš sąmonės, pvz kai praeisit jau viduramžius, atsiversk dar senovę, neskaityk visko iš eilės, bet praversk, prsimink, kaip mokesi, atgaminsi iškart kažką ir taip pastoviai, kad ta informacija būtų nuolat galvoje :) sėkmės ;)

Man vieneri metai liko iki egzamino, gal truputį ne taip supratai...

Ačiū labai ir tau, ir kitiems, kas čia parašėt, tikriausiai jūsų tiesa - reikės tvirtai mokytis, o ne per sukąstus dantis...

 

 Tikrai ne taip supratau :) Na bet gal apsilanko čia ir jaunesnių, kuriems patarimas pravers :)

Žinutė parašyta: 2009-08-21 20:39:25 | Nuoroda

Dailės tai neapsimoka laikyti, nes reikia daug laiko,pastangų, o stojant visur reikia stojamojo. ..

Žinutė parašyta: 2009-08-21 20:51:09 | Nuoroda

11 klasėje mokiausi iš labai blogų tokių, ir mokytoja buvo prasta, tai geriau apie 11kl išvis patyliu :) o 12 kl ėjom iš  šitų       www.baltoslankos.lt/index.php?productID=595 o Krontas irgi turėjom visi, bet tik namuose ir papidomai skaitėm, nes ten aiškiau, paprasčiau parašyta.

Tikrai pritariu ir aš, kad nereikia apsikrauti tomis knygomis, aš jų iš visur prisitempusi virš 10 turėjau, aišku gerai kartais, kai ko nesupranti tą temą pasigilinti keliuose šaltiniuose, bet ryžtis viską perskaityti, tai nereikalingas žygdarbis :)

Mano akimis reikalingas komplektas yra vadovėlis, krontos, kaselio žemėlapiai ir letukienės konspektai. Dar galima užduočių kokią knygą nuspirkti, jei klasėje  to nedarote.  Dėl Letukienės konspektų tai irgi, jei manote, kad nereikia tai nereikia, nes knyga brangi ir paskui jos neatsiversti jau finansinins nuostolis :DDD

Žinutė parašyta: 2009-08-21 21:00:24 | Nuoroda

O ervy, juk tu nelaikei istos? :)

Žinutė parašyta: 2009-08-22 19:35:15 | Nuoroda

Tik nepasitikėkit aklai viena kažkuria patirtimi, nes visiems yra skirtingai, aš gavau daug kaip ir virš manęs rašiusi mergina, bet testų, šaltinių dariau tikrai nedaug. Ir kaip ervy kartoja, kad geriau mokytis iš vieno šaltinio, tai aš manau priešingai, nes mokymasis iš vieno vadovėlio dažnai gali būti tik kalimas ir tik mokydamasis tą patį dalyką iš skirtingų pusių, sužinosi, ar supranti.