Vartotojo tylenis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-08-22 19:47:25 | Nuoroda

Ne, aš tikrai ne apie dailės teoriją kalbėjau :) ji ten juokas :) bet va tą darbą kur reikia paruošti, rodytu eskizus, puse darbo, visą... tai prasideda prieš egzaminų sesiją, kai tas laikas tampa toks svarbus.

Žinutė parašyta: 2009-08-24 11:55:27 | Nuoroda
Zooma rašė:

Sveiki ;]

Žinau, gali nuskambėti beprotiškai, tačiau aš esu visiškoje nežinomybėje.. Net nenumanau kur galėčiau stoti.. Kvaila, bet neinau ko pati noriu... Planuoju laikyti lietuvių, anglų, istorijos ir matematikos valstybinius egzaminus, nežinau gal kam teko susidurti su panašia situacija ir galbūt jūs galėtumėte man patarti... Nes nuolatiniai klausimai ,,kur žadi stoti?" varo mane iš proto.. taigi, man skubiai reikia pagalbos.. ačiū :] 

 Sveika, galiu pasakyti, kad mano situacija buvo absoliuiai identiška. Į klausimą kur stosi suradau atsakymą - priklausys nuo egzaminų. O pati vis domėjausi tai viena tai kita specialybe, bet noras lyg atsirasdavo, bet ir tuoj praeidavo :) tik per pačius egzaminus jau apsisprendžiau į kokį universitetą ir kur stosiu, ir ką tu manai, įstojau kitur :) O daugelis mano bendraklasių kurie "žinojo" kur nori, vis tiek įstojo į visiškai kitokias specialybes nei žadėjo :) Todėl patariu nesikrimsti, nes tokia būsena būdinga didžiulei daliai abiturientų, kadangi bent aš dar nesijaučiu tiek susipratęs žmogus, kad tvirtai galėčiau pasakyti, ką noriu daryti ateityje. Todėl nusiramink, nuolat domėkis įvariais variantais, kad ir į kurį patrauktum tai tau nebūtų visiška naujiena.  O dabar svarbiausia susikoncentruoti į mokslus ir jiems skirti pagrindinį savo dėmesį, nes jeigu ir sugalvosi, kur nori, bet rezultatai bus prasti, tai situacija man atrodo tada dar blogesnė :) Sėkmės ;) ir jei dar turi konkrečių klausimų, gali klausti ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-24 12:09:58 | Nuoroda
Innuendo rašė:

Na, dauguma rašot, kad daug knygų parūpino mokytojai iš mokyklos bibliotekos. Deja, mano situacija, kiek kitokia, nes mūsų pagrindiniai vadovėliai 11-12 klasėj ir yra Krontos, kažkokiai papildomai medžiagai mokytoja tik per pamokas duoda pasiskaityti kitus vadovėlius (ir tie patys žemesnių klasių, seno leidimo), pamokos praeina į sąsiuvinius rašantis diktuojamus konspektus (iš tų pačių krontos vadovėlių) ir vėl iš naujo skaitom kažkada skaitytas temas ir darom kažkada darytas užduotis.. Toks grynas kartojimas bet ar to užtenka? Kur žinių gilinimas, taikymas? Man toks mokymo planas mažų mažiausiai nereikalingas laiko švaistymas, gal ir gerai tiem, kurie niekada nesimokė, bet aš galvoju apie egzamino maximumą, kas turbūt reiškia, kad viską turiu daryti ir mokytis pati. Todėl ir klausiu. Baisu pagalvoti, kad vadovėlius teks pirkti pačiai, bet tai ką daryti, jei turimi mokyklos manęs netenkina? Bibliotekose naujų rasti ar juos pasiimti ilgesniam laikui juk be šansų.. Ok, išsiliejau  Tada pabaigai klausimas, gal kas iš jūsų skaitė Šapokos "Lietuvos istoriją"? Leidinys senas, bet man atrodo naudingas visai.. Kokios nuomonės?

 Na mes per pamokas tiesą sakant išvis mažai ką darydavome, tik tiek, kad būdavo kontorliniai kas skyrių. Mokyotja tik trumpai papasakodavo temą ir jei kas turėdavo kokių klausimų, kurie iškildavo besimokant. tai jiems padėdavo. Aišku, labai blogai, kad neturite gerų vadovėlių, bet turėk vilties, gal šiemet jau nupirks ;) nes jie tik pernai pasirodė, tai ką žinosi :) o šiaip 11kl mes irgi ne iš šitų mokėmės o išvis iš kažkokių tragiškų, daug pamokų nebūdavo, tai viską sava iniciatyva reikėdavo daryti. Ir žinok viskas įmanoma. Labai gaila, kad negalima pas jus bibliotekoje gauti knygų egzaminams, bet kartu gal ir gerai, nes neapsikrausi nereikalinga literatūra. Dėl pirkimo, tai tų baltų lankų vadovėlių tikrai nemanau, kad reiktų pačiai pirkti, geriau pasidomėk, gal turi kokių vyresnių draugų, kurie mokėsi ir turi likusių istos vadovėlių, pasiskolintum ar gali pirkti buvusių 12okų pigiau praduodamas knygas, tokių skelbimų pilna.. dar lietuvos istorijai man super padėjo šis puslapis  mkp.emokykla.lt/idomioji/  pažiūri klipuką, paskui padarai testuką ir super super :) viskas daug geriau sulenda :) dar jei žadi pirkt letukienės konspektus, tai gali vietoj jų pirkti joniškio, ten minkštais viršeliais knyga, tai pigesnė, bet tokie patys konspektai yra, dar ten tokių fainų lentelių yra, žodžiu liuks ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-24 12:17:44 | Nuoroda

aš tai galiu pasidalinti nuorodomis, kurios paskutinį pusmetį buvo mano gelbėtojos :)

YPATINGAI www.matieka.lt Trumpai tariant būrys nemokamų korepetitoių, visada pasiruošusių padėti, paaiškinti ar tiesiog išpręsti ;)

www.pakalbėkim.lt  čia jau nemokamas lietuvių  k. korepetitorius :) Sveitainę administruojantis mokytojas atsako į visus rūpimus klausimus, ištaiso klaidas,o pati svetainė tai ištisas rašinių ir interpretacijų lobynas. SUPER

mkp.emokykla.lt/idomioji/  šią nuorodą jau dėjau kitoje temoje, bet tebūnie ir čia :) labai gerai padeda susiprasti lietuvių istorijoje, kuri, bent man, yra žymiai painesnė už pasaulio :) ir filmukus žiūrėti ir testus spręsti irgi patarčiau tada, kai jau būsite tas temas praėję, žinių užtvirtimui, spragų užpildymui ;)

Na aglų kalbai tai svetainių yra apstu, jei tik paieškosit :)

Žinutė parašyta: 2009-08-24 12:30:32 | Nuoroda

Dar buvau pamiršusi istorijai pati skaitinėjau vadovėlius, kur dabar 6-10okai mokosi, tai ten kelias ar laikas vadinasi, bet tokios spalvotos, su daug paveiksliukų, lengvai eina įsiminti, skyriaus gale yra tokių užduotėlių. Aišku čia ne pagrindinė literatūra turi būti :) bet jei turit brolių seserų, tai nespjaukit, pavarytikit, man tai labai padėjo. Vien jau tų karikatūrų ir kt.vaizdinės medžiagos gausa yra naudinga ;)

Žinutė parašyta: 2009-08-25 11:40:35 | Nuoroda
Zooma rašė:

Patylėki ;DD 

tu net nenumanai kaip mane nuraminai ;DD Nuo įvairiausių minčių man jau galva susisuko ;DD o kokius tu egzaminus laikei? :D Kur įstojai? :DD įdomu labai ;DD  

 Kadangi sakiau, kad mano situacija buvo identiška tavajai, tai ir egzaminus laikiau tuos, kuriuos tu žadi laikyti:) lt, anglų,matieka, istorija. o įstojau į teisę :)
dar galiu dėl to neapsiprendimo pasakyti, kad iš dalies tai net gerai, nes tai reikšia, kad neturi kažkokių konkrečių iliuzijų ir ten, kur atsidursi gebėsi gerai prisitaikyti, nekankins mintys, kad mano svajonė nuplaukė ir t.t. ir dar dažnai pasitaiko, kad tie,kurie turi tą svajonių specialybę, ją per daug idealizuoja ir įstoję tiesiog nusivilia, o tai taip pad skaudus dalykas. Todėl tu dabar nuolat po truputį, bet be panikos :) domėkis, skaityk, lygink įvairias specialybes, kad kai reikės padaryti lemiamą sprendimą, jau žinotum maždaug kas su kuo valgoma :)  Aišku, jei besidomėdama atrasi tai, kas tave tikrai traukia, tai tuomet pradėk sistemingai tam ruošits, tiems egzaminams, kurių reikia, bet visada reikia turėti kelis variantus B, nes planas A ne visada išdega :)

Žinutė parašyta: 2009-08-25 11:51:23 | Nuoroda

Tai istorija kas be ko turi būti įdomu :)))

Žinutė parašyta: 2009-08-25 12:15:03 | Nuoroda
newminde rašė:

jusu nuomone olimpiados ir ruosimasis joms duoda naudos egzaminu metu? 

 Olipmiada visada yra gerai, jau vien tuo, kad ten tas procesas panašus į egzamino ir tada egzaminas po jų atrodo tik kaip super lengva olimpiada :D TAČIAU jei tau puikiai sekasi olimpiadose, dar nereiškia, kad gausi egzamino maksimumą, nes dažnai būna taip, kad kai žinai gerokai daugiau nei reikia programai ir parašai per protingus atsakymus :) nors dažniausiai ten reikia laaabai paprastų :) o šiaip jei kalbant apie respublikines ir pretendavimą į prizines vietas, tai ŽINOMA, papidomi balai stojant juk niekam nepakenkė :)

Žinutė parašyta: 2009-08-26 09:41:56 | Nuoroda

Galėsiu, o kaip reikia atsiimti? :)

Žinutė parašyta: 2009-09-06 19:12:48 | Nuoroda
Zooma rašė:

Patylėki ;D

Šakės, tu nuramini geriau nei mano mama ;DD xa, tikrai pasinaudosiu tavo patarimais.. ;D Žinai, aš panašiai galvoju kaip tu, dėl to nusivylimo ir pan ;DD būtent todėl visiems sakiau, kad kai išlaikysiu egzaminus, tada ir žiūrėsim kur stoti ;DD didelis ačiū ;DD  

 Dziugu, kad padejau, sekmes tau ;)

Žinutė parašyta: 2009-10-25 16:16:09 | Nuoroda

Tikrai ne tobulai ir tikrai nebus sunkesnė istorija, ten tik kartojimas. Žiūrėk, kas tau labiau prie širdies - matematika ar istorija ;)

Žinutė parašyta: 2010-01-15 10:57:52 | Nuoroda

Mažiau apie tuos perspektyvumus kliedėti reikia, ir ačiū dievui, kad nėra tokių svetainių. o jei tau tikrai tai labai svarbu, tai šiaip birža kiekvienais metais padaro tokį barometrą specialybių, kokių didžiausias poreikis, kokių ne. bent pas mus kabėdavo toks.

Žinutė parašyta: 2010-03-22 13:12:59 | Nuoroda

Nežiūrėkit atmestinai į tą senovę, mes pernai visiškai jos nesitikėjom, o buvo visas šaltinių blokas ;) Aišku, kalbama ne apie tas mesopotamijas ir egiptus, bet romėnus ir graikus ;) sekmes visiem :)

Žinutė parašyta: 2010-03-24 17:45:10 | Nuoroda

Mažiau laiko skirkit tiems spėliojimams, o daugiau mokykikitės ;) ir nepalikit nieko programoj nežinomo, bent minimaliai turit apie kiekvieną punkčiuką žinoti ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-29 19:53:11 | Nuoroda

kada skelbia, kas gavo bendrabucius?

Žinutė parašyta: 2010-08-01 12:33:36 | Nuoroda
grečius rašė:

Aš tai žiauriai bijau eit į baraką ;/ bet bent kažkiek laiko tikrai ten pagyvensiu. o daug į jį einančių?

 Ko ten bijoti jei nesi kokia išlepusi fyfute? :)

Žinutė parašyta: 2010-08-05 18:01:38 | Nuoroda
Milda* rašė:

Norėčiau išgirsti nuomonių apie bendrabučius Vilniuje - kurie geriausi, į kuriuos geriau neiti? Prioritetai - saugumas, ramybė bei tvarka. Pati studijuosiu VU istoriją, tačiau nežinau ar gausiu bendrabutį, ir šiaip apie Saulėtekį visko teko girdėt... Pasidalinkit nuomonėm.

 Siaip kur paskiriama, ten gyveni, bet jei is anksto pasiprasai ar blogiausiu atveju metu begyje paprasai, tai gali gyventi daugiau maziau kur nori :))

o siaip Niujorke nzn, ten bendri tulikai, nera kambary ne kriaukles, beveik vien trivieciai, nu ne kazkas, nors lovos normalios ir bendros patalpos kai kur patvarytos, butetojai dar kai kur yra. Kamciatkoj budinciu nera, grizti kada nori, jei kas blogai paskambini ir ateina priziuretojas, tualestas ir kriaukle vienas dviem kambariam, dalgaly baraku dusai, tualetai, durys, koridoriai naujai sutvarkyti. Na o daugiausia viskas priklauso nuo kambarioku, jei nesugyveni, tai ir geriausios salygos nepades.

Žinutė parašyta: 2010-08-20 13:52:14 | Nuoroda
laddam rašė:

o gavusiems tai jau 27d reik vaziuot apsigyvent?;)

 O taip, dusit pora val su fizikais prie salcio duru, cha cha ;DDD

Žinutė parašyta: 2010-08-21 11:44:54 | Nuoroda
laddam rašė:
tylenis rašė:
laddam rašė:

o gavusiems tai jau 27d reik vaziuot apsigyvent?;)

 O taip, dusit pora val su fizikais prie salcio duru, cha cha ;DDD

kam taip pesimistiskai nuteiki?:D

 

 tai kaip tik realistiškai, kad nusiteiktumėt, niekas spec negasdina :(((

Žinutė parašyta: 2011-07-13 12:24:03 | Nuoroda

 Tikrai geriau teisė nei VA, pats vos tos klaidos nepadariau, galvojau čia VA universaliau ir pan. bet iš tikrųjų baigęs teisę tikrai sugebėsi dirbti viską, ką ir baigę VA, o dažnai ir būsi labiau vertinamas dabrdavio. o baigus VA daug kur durys tau bus uždarytos. Žodžiu teisė tikrai protingesnis pasirinkimas. Vien tai, kad teisininkai daugiau mokosi = daugiau žino yra pliusas. Taigi tiems, kas nori studijų metus išnaudoti efektyviai bei pasiimti maksimumą - imkit teisę, juk nemokamai gauti specialybę turim galimybę tik vieną kartą! ;) Juk jei labai norėsis, reikės dirbant ar pan, galima jau tada magistrą VA, turint jau teisinį pagrindą, o ne atvirkščiai ;) Sėkmės visiems ;)