Vartotojo Å altanosÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-08-26 16:48:04 | Nuoroda

Tai gerai. Vadinasi, teisingai galvojau :)

Žinutė parašyta: 2009-08-26 16:52:23 | Nuoroda

Aš taip jau bent tikiuosi. Nors velnias žino, kiek laiko jie dar tampys gumas :)

Žinutė parašyta: 2009-08-26 20:22:27 | Nuoroda

Soc. informatikos fako psl buvo parašyta, kad pagal MRU nuostatus tvarkarašÄiai bus sudaryti ne vÄ—liau kaip dvi savaitÄ—s iki pirmo semestro pradžios. Tai aš dabar nebesuprantu, kada tas pirmas semestras prasideda. Taip išeina, kad ir ne antrÄ… rugsÄ—jo savaitÄ™ :?

Žinutė parašyta: 2009-08-27 23:02:20 | Nuoroda

O pas mane nÄ—ra nors tu kÄ…. PasityÄiojimas. Bet tikiuos, kad rytoj jau bus...

Žinutė parašyta: 2009-08-28 13:22:27 | Nuoroda

GruoÄ™ sužinoti galit prisijungÄ™ prie savo elektroninÄ—s pažymių knygelÄ—s. Štai Äia suvedat savo duomenis stud.mruni.lt/ Studento ID rasit LSP puslapyje. Meniu pasirinkite "DabartinÄ— bÅ«sena" ir žiÅ«rÄ—kite ties LSP numeriu (ne ties brÅ«kšniniu kodu). Pas kai kuriuos jau surašytos grupÄ—s. MaÄiau, kad teisininkai jau žino. Bet pvz pas mane dar nÄ—ra :)

Žinutė parašyta: 2009-08-28 18:05:52 | Nuoroda

Sry, ten aš blogai parašiau. Ne dabartinÄ— bÅ«sena, o lsp duomenys :) Na, gal nieko tokio, svarbu, radai :)

Žinutė parašyta: 2009-08-29 12:23:43 | Nuoroda

Bent jau mano supratimu, tai pirma savaitÄ— bus įžanginÄ—, eisim visi atklausyt paskaitų apie univero tvarkÄ… ir t.t., o po to, jau antrÄ… rugsÄ—jo savaitÄ™, prasidÄ—s rimtos paskaitos. Ir kiek man yra tekÄ™ girdÄ—ti, ten kažkaip tvarkarašÄiai keiÄiasi kas antrÄ… savaitÄ™. Tipo vienÄ… savaitÄ™ eini pagal dabartinį tvarkaraštį, kitÄ… savaitÄ™ bus duotas kitas. TreÄiÄ… savaitÄ™ vÄ—l eisi pagal pirmos savaitÄ—s, o ketvirtÄ… - pagal antros. Ir taip kartojasi tas ratas. Bent jau man taip mama aiškino, kad kai jinai studino, tokie dalykai vyko. Bet negarantuoju, kad aš Äia teisybÄ™ pasakiau. ÄŒia tik spÄ—jimai :) Vis tiek daugiau info gausim rugsÄ—jo pirmÄ…. Tikrai paaiškins, manau... :)

Žinutė parašyta: 2009-08-29 16:17:12 | Nuoroda

Nesuprantu. NÄ—r pas mane :/ Ar Äia mano fakultetas kvailioja, ar yra ir daugiau tokių žmonių iš kitų fakultetų, kurie dar negavo jokių laiškų? 

Žinutė parašyta: 2009-08-29 21:44:25 | Nuoroda

Pas mane metodininkÄ— dar iš po atostogų neįsivažiavo į darbus turbÅ«t, nes net grupÄ—s nesuvestos :) Anyway, lauksiu ir aš laiškelio, gal pas mus vis tik kitaip, kaip ladyX ir sakÄ— :)

Žinutė parašyta: 2009-09-06 16:25:51 | Nuoroda

Sry, bet dabar jau nieko nebereikia. KambariokÄ— yra :)

Žinutė parašyta: 2010-07-17 21:20:24 | Nuoroda
Dainius rašÄ—:

Sveiki, ar kas nors planuojate stotį į MRU Verslo InformatikÄ…? Gal kas iš besimokanÄių papasakotų kokios ten sÄ…lygos, ar sunku įstoti, mokytis? Kokie įspÅ«džiai? 

 Sveiki, bÅ«simi pirmakursiai ;)


Pati pernai įstojau į šiÄ… specialybÄ™, todÄ—l turiu, kÄ… jums papasakoti. NesidrovÄ—kit ir klauskit, mielai atsakysiu į jÅ«sų klausimus :)


SÄ…lygos Äia mokytis asmeniškai man labai patinka. Auditorijos labai patogios, jaukios, per paskaitas informacija pateikiama naudojantis projektoriumi ir rodant skaidres. VÄ—liau tas paÄias skaidres galima gauti iš dÄ—stytojų, jie jas persiunÄia emailu. Žodžiu, dažniausiai informacija dalinasi su mumis be problemų :)

Ä®stoti Äia nÄ—ra sunku, o su tavo balais tai tiesiai į finansuojamÄ… vietÄ…. Tie, kurių balai žemesni, irgi labai nepergyvenkit. Informatika tokia jau specialybÄ—, kad į jÄ… nereikia tokių aukštų balų kaip stojant į visokias teises ir panašiai. ÄŒia mažesnis konkursas, todÄ—l galima bandyt ir su vidutiniškais balais stoti į vf vietÄ…, o į vnf galima ir su ganÄ—tinai žemais balais sustoti, tikrai dar ne viskas prarasta :) MaÄiau, kad Äia kažkas pergyvena ir dÄ—l do, kad be IT egzo neįstosit. Nepergyvenkit, tikrai yra galimybių įstoti. Pati be šio egzo įstojau ir dar į vf. O dauguma mano grupiokų laikÄ— informatikos mokyklinį egzÄ…. Valstybinį grupÄ—je gal 2-3 telaikÄ—. Taigi, informatikos egzas dar ne pagrindinis rodiklis, ar įstosi, ar ne :)

Mokytis labai sunku nÄ—ra. Kai kurie neesminiai dalykai didesnių pastangų tikrai nereikalauja. Bet nebus taip, kad galÄ—sit tinginiauti kiaurus metus. Pirmas pusmetis bent jau mums buvo pakankamai lengvas, tie, kurie dirbo bent minimaliai, apsisuko be skolų. Praktiškai visÄ… pusmetį galÄ—jom gyventi visai lengvai, tik prieš sesijÄ… teko padirbÄ—t. Bet Äia ne naujiena, visi studentai šitaip :) Antras semestras buvo kur kas sudÄ—tingesnis, tikrai kai kurie mokomieji dalykai glumino, kÄ—lÄ— daug klausimų, skatino patiems daugiau pasigilinti. Didžiausia mÅ«sų klaida buvo ta, kad vÄ—l tikÄ—jomÄ—s lengvai praslysti per sesijÄ… pasimokius tik savaitÄ™ prieš jÄ…. Deja, dÄ—l šios klaidos buvo labai nemažai skolų. Bet kita vertus, nÄ—ra viskas taip ir blogai. Jei dirbi kiaurÄ… pusmetį, turi galimybių, kad tave atleis nuo egzo. Taip kad Äia kurį keliÄ… pasirinksi, taip ir bus :)

O įspÅ«džiai tai patys geriausi. Tikrai žinau, kad nenorÄ—Äiau dabar studijuoti niekur kitur. Patinka tiek pats univeras, tiek studijos, tiek kolegos. Ir ne aš viena esu tokia patenkinta. Žinau, kad daugelis grupiokų pasakytų tÄ… patį :)

TodÄ—l tie, kurie ketinate Äia stoti, galbÅ«t susitiksim kitÄ…met. JÅ«s - kaip mÅ«sų pirmakursiai, aš - kaip jÅ«sų kuratorÄ—. I'm looking forward ;)

More questions? :)

Žinutė parašyta: 2010-07-18 21:07:42 | Nuoroda

Labas ;)

 

Na, kiekvienais metais turbÅ«t priima skirtingai. Mano kurse iš viso buvo 75 studentai. Manau, kad vyresnių priÄ—mÄ— irgi panašiai. Kaip šiemet bus - negaliu tiksliai pasakyti, bet manau, kad skaiÄius turÄ—tų išlikti panašus :)

KonkreÄiai mano grupÄ—je iš 26 studentų 11 mokÄ—jo už mokslÄ…, likusieji - studijuoja nemokamose vietose. Kitose grupÄ—se situacija turÄ—tų bÅ«ti panaši.

GrupÄ—s skirstomos pagal sÄ…rašÄ…. Tarkim pirmi 25 studentai - į pirmÄ… grupÄ™, kiti 25 - į antrÄ… ir t.t. Bet galima susitarti ir pereiti į kitÄ… grupÄ™, jeigu tavo draugas/draugÄ— yra kitoje ir jÅ«s norit bÅ«ti vienoje grupÄ—je.

Su bendrabuÄiais situacija nÄ—ra labai lengva. Bet pirmakursiai turi tikrai daugiau šansų gauti bendrabuÄius nei mes, vyresni. Šiemet bendrabutyje mÅ«sų fakulteto studentams yra skirta apie 40 vietų. Jums, pirmakursiams, rezervuotos 25 vietos maždaug. Likusios 15 dalijamos antrakursiams ir treÄiakursiams. Bent jau mano turimais duomenimis :)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 15:52:44 | Nuoroda
allsecrets rašÄ—:

Vnf, I . Dabar gailiuosi, kad ne NL.. Yra tokių? :)

 Don't worry. GalbÅ«t atsiras galimybÄ— pereiti į NL. Mano grupiokas pernai taip ir padarÄ—: įstojo į I, bet perÄ—jo į VNF. Bet Äia jau gal tik rugsÄ—jį galÄ—si tÄ… reikalÄ… susitvarkyt :)

P.S.: Sveikinu visus įstojusius! ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 15:53:18 | Nuoroda

T.y., į NL.

Sorry už double post :)

Žinutė parašyta: 2010-07-25 21:46:40 | Nuoroda

Na, kad išsilaikysi, tai tikrai. PirmÄ… pusmetį labai pravartu išmanyti Pascalio sintaksÄ™, paÄius pagrindus, kadangi tai reikalinga suprasti algoritmų teorijai. ÄŒIa Pascalio nuo pagrindų jau niekas nebemokys, todÄ—l jeigu jauti, kad tavo žinios šiek tiek skurdokos, tada per likusį laikÄ… iki mokslo metų užmesk akį į Pascalį šiek tiek. Smarkiai nesakau mokytis, tiesiog bendram supratimui ;) Asmeniškai mes naudojomÄ—s šita knyga www.ipc.lt/21z/mokymas/mokymopr/el/ek/knyga1.htm . Beje, jeigu išmanai Python arba PHP pagrindus, tada išsisuksi ir su jais. Mums leido rinktis vienÄ… iš šių trijų kalbų (Pascal, Python, PHP), taÄiau daugiausiai teko susidurti su Pascaliu.

Antrame pusmetyje prasidÄ—jo programavimo pagrindai, kurių metu mus mokÄ— JAVA programavimo kalbos. Kadangi viskÄ… mokÄ— nuo pagrindų, tai netinginiaujant ir aiškinantis buvo galima visai normaliai viskÄ… išmokti. Žinoma, buvo tokių, kurie nÄ— truputÄ—lio nieko nesuprato ir slydo per visus atsiskaitymus, bet taip buvo todÄ—l, kad nelabai jie ten ir gilinos. Anyway, ir tie nieko neišmokÄ™ egzus išsilaikÄ— teigiamam pažymiui tai tikrai, gal net aukštesniems, kadangi mÅ«sų dÄ—stytojai buvo supratingi ir įvertino tai, kad ne visi sugeba programuoti. O šiaip tai bÅ«dama jÅ«sų vietoj, labiausiai pergyvenÄiau dÄ—l matematikos. Su ja tikrai nebus lengva. Nežinau, kaip pirmame pusmetyje, bet antrame tai tikrai bus didelių problemų. TodÄ—l prie matematikos padirbÄ—kit, iš anksto sakau :)

Beje, jeigu kas, bet kada galėsite kreiptis pagalbos į mus, antrakursius, padėsim kuo galėsim :)

O dÄ—l bendros statistikos galiu pasakyti, kad per pirmus metus iš mano grupÄ—s nebuvo išmestas nÄ— vienas studentas. TodÄ—l labai nepergyvenk, turÄ—tum išsilaikyti :)

Žinutė parašyta: 2010-07-27 18:13:00 | Nuoroda

Šiaip per seminarus bÅ«na apie 15 kompų. Bet kadangi atsiranda tokių, kurie su laptopais, tai vos ne visiems ir užtenka univero kompų. O jei neužtenka - tik geriau. Dviese dirbant pasitarti galima ir šiaip smagiau ;) Tad jei klausi, ar bÅ«tina - ne, nebÅ«tina. Bet šiaip naudinga paskaitų metu, jei reikia ko nors greitai pagooglinti, jei paskaitos nuobodžios - galima pageimint, youtubÄ—j pasÄ—dÄ—t ir pan. :D Ir šiaip visada turi visÄ… bÅ«tinÄ… informacijÄ… su savimi, savo kompe, visus savo darbus ir panašiai. Bet aš pirmus metus be laptopo išsisukau visai be problemų. Jei ko reikia, tai ir grupiokai paskolina arba varai iki skaityklos. Beje, didžiausias laptopo pliusas univere - galimybÄ— naudotis nemokamu bevieliu internetu :D

Žinutė parašyta: 2010-08-09 20:07:22 | Nuoroda

Labas ;)

 Apie perÄ—jimÄ… iš kolegijos į universitetÄ… teko girdÄ—ti tik tada, kai baigi studijas kolegijoje, tada eini į išlyginamÄ…sias ir tada jau stoji į aukštesnÄ™ pakopÄ… univere. Bet daugiau info negaliu suteikt, nelabai domÄ—jaus. Mano asmenine nuomone, perÄ—jimas vidury mokslų (nebaigus studijų kolegijoje) skaitytųsi kaip studijų metimas kolegijoje ir stojimas iš naujo į universitetÄ…. Bet nesu tuo įsitikinus.

Užtat į antrÄ… klausimÄ… galiu atsakyti konkreÄiau. Jeigu nori nutraukti nemokamas studijas ir nemokÄ—ti baudos, tai turi padaryti tada, kai pabaigi semestrÄ… be skolų išsilaikÄ™s visus egzaminus ir kai dar neprasidÄ—jo kitas semestras.

Žinutė parašyta: 2011-06-20 20:46:12 | Nuoroda
Neapsisprendyla rašÄ—:

 Sveiki, norÄ—ciau sužinoti, kuo daugiau apie šiÄ… specialybÄ™. Ar ši specialybi nÄ—ra sunki?Ar ji įdomi?Kokias pamokas reikÄ—tu pasirinkti 11 ir 12 klasei?Kokius egzaminus reikÄ—tu laikyti?Ar ji yra perspektyvi?Ar joje nÄ—ra daug programavimo?Aš nelabai mÄ—gstu programavimo ir tikiuosi, kad šioje specialybeje jo nÄ—ra daug.

 

 Labas ;)

Ką tik baigiau antrą kursą, todėl gal galėsiu kažkiek pagelbėti.

SpecialybÄ— tikrai nÄ—ra sunki, jeigu bent truputį gaudaisi šitoje srityje, seki naujienas ir jei neketini visiškai nieko neveikt studijų metu. Kažkiek pasimokyt, žinoma, reikia, bet krÅ«vis nÄ—ra labai didelis (na, bent jau ne ištisus metus, padidÄ—ja tik per sesijÄ… ir semestro vidury, kai bÅ«na tarpiniai atsiskaitymai). Aišku, yra ir keletas sunkesnių dalykų, ten matematikos visokios ir pan., bet kur jų nÄ—ra? Bet bendrai paÄ—mus mokytis tikrai nÄ—ra sunku.

DÄ—l įdomumo - man asmeniškai tikrai įdomi. Ir kuo toliau - tuo įdomiau. PaÄioj pradžioj įstojus dar gal kažkiek abejojau, bet vÄ—lesniuose semestruose prasideda konkretesni dalykai, labiau susijÄ™ su informatika (ir verslu), todÄ—l tikrai nesiskundžiu, kad studijos neįdomios ar neturiningos.

11-12 klasei siÅ«lau pasirinkti anglų kalbÄ… A lygiu, nes nemažai papildomos literatÅ«ros bus tik anglų kalba, jei kartais norÄ—tum pagilinti žinias. Kartais net ir pagrindinÄ— literatÅ«ra bÅ«na anglų k., todÄ—l jei tavo užsienio kalba yra vokieÄių ir su anglų nedraugauji - gali turÄ—ti problemų. Dar siÅ«lyÄiau informatikÄ…, nes įstojus į universitetÄ… iš tikrųjų neblogai turÄ—ti šiokius tokius pagrindus (kad ir minimalius), be to, stojant reikia informatikos egzamino. Ir fizika bÅ«tų neblogai, kadangi šiemet pati pajutau padariusi klaidÄ… ir jos atsisakiusi :) Fizikos žinių reikia bent minimalių.

Egzaminus turbūt reikės laikyti informatikos, lietuvių, anglų ir matematikos. Čia jau reikėtų pasigilinti stojant, kadangi tvarka gali keistis kasmet.

DÄ—l perspektyvumo - sunku kalbÄ—t apie perspektyvÄ… po kelių metų. Na, bet galiu pasakyt tiek: nemažai mano grupiokų jau antram kurse susirado su specialybe susijusį darbÄ…. Dar vienas privalumas, padedantis užmegzti darbines pažintis - antro kurso pabaigoj mes atlikinÄ—jame praktikÄ…. Po jos nemažai studentų irgi turi galimybÄ™ įsidarbinti. Aš pati šiuo metu turiu tokiÄ… galimybÄ™ ir ketinu jÄ… išnaudoti, be to, netyÄia gavau dar vienÄ… pasiÅ«lymÄ…. Tad perspektyva šiuo metu gan nebloga ;) Aplamai informatika yra gan perspektyvi specialybÄ—, o verslo informatika tau leis dirbti dviejose specialybÄ—se: labiau informatikos arba labiau verslo. It's your call :)

Programavimo, mano akimis, galÄ—tų bÅ«ti ir daugiau :D Aš jį kaip tik mÄ—gstu, bet kol kas turÄ—jom jo gan nedaug (na, bent jau teko girdÄ—ti, kad kituose universitetuose chebra programina kaip turi bÅ«t). Galų gale, turbÅ«t nÄ—ra informatikos be jokio programavimo. Lengviausias bÅ«das susivokti, kur tau geriausia stoti - pasižiÅ«rÄ—ti tos specialybÄ—s studijų programÄ…. MRU Verslo informatikos studijų programa iki šiol keitÄ—si kone kasmet, kadangi pas mus tai gan nauja specialybÄ—, bet naujausiÄ… gali rasti Äia: www.mruni.eu/mru_lt_dokumentai/fakultetai/socialines_informatikos_fakultetas/Studiju_programos_2011/VI_nuolat_2011.pdf

TikÄ—kimÄ—s, kad ji daugiau ir nesikeis. Taipogi yra numatomos kelios naujos studijų programos/specializacijos ir galbÅ«t iki tavo stojimo jos jau bus patvirtintos. Numatomas programas gali rasti Äia:

Vėliau turėtų atsirasti ir programos.

Palygink šitas programas su kitom, pažiÅ«rÄ—k, kur dÄ—stomi mielesni širdžiai dalykai, pasiklausinÄ—k forumuose arba realybÄ—j vyresnių pažįstamų studentų apie tuos studijų dalykus ir pan. Tai turÄ—tų padÄ—ti apsisprÄ™sti :)

SÄ—kmÄ—s! Tikiuosi, kad padÄ—jau.

Žinutė parašyta: 2011-06-27 13:29:46 | Nuoroda
Neapsisprendyla rašÄ—:

 DÄ—kui labai, tik dar norÄ—jau paklausti.  Kokiu lygiu reiktų pasiimti fizka A ar B? Jeigu stosiu į Verslo informatikÄ… ar verta pasiimti vienÄ… iš šių pamokų: KompiuterinÄ— braižyba, kompiuterinis grafinis dizainas, multimedija, kompiuterinÄ— leidyba, ekonomika?

 Fizikos, manau, užtektų ir B lygiu. A lygiu reikÄ—tų turbÅ«t jau stojant į kokį VU/VGTU/KTU, ten labiau techninÄ—s specialybÄ—s.

Jeigu stosi tiesiog į paprastÄ… verslo informatikÄ…, nesirinksi jokios konkreÄios specializacijos, tai nebÅ«tina imti tavo paminÄ—tų pamokų, kadangi šitų dalykų nelabai reikia, nebent šiaip įdomu. Jeigu stosi į verslo informatikÄ… ir pasirinksi medijų programų sistemų grupÄ™, kuri planuojama nuo 2012 metų (nors aš dar pati nesuprantu, kaip jie planuoja tai įgyvendinti), tai tada gali pasiimti kompiuterinÄ™ braižybÄ… arba kompiuterinį grafinį dizainÄ… arba multimedijÄ….

Kad ir kaip bebÅ«tų, šitas pamokas gali imti ne tik dÄ—l to, kad jų reikÄ—s arba nereikÄ—s studijuojant. SiÅ«lyÄiau paimti vien dÄ—l išprusimo, nes kÄ… gali žinoti, gal bus visai įdomu ir atrasi sau dar vienÄ… nišÄ…. Informatika - plati specialybÄ— ir kuo daugiau jos sriÄių išmanai, tuo geriau. Geresnis specialistas bÅ«si, be to, daugelis dalykų yra tarpusavyje smarkiai susijÄ™ ir vieno išmanymas padeda geriau suprasti kitÄ…. TodÄ—l rekomenduoÄiau pasiimti kokiÄ… multimedijÄ… arba grafinį dizainÄ…, kadangi su tuo tikrai teks susidurti ateityje. Bet Äia tik mano nuomonÄ— :)

Ir dar dÄ—l ekonomikos. Ekonomikos tikrai gali neimti ir negaišti savo laiko mokykloje ties šituo dalyku, nes bent jau verslo informatikoje kiekvienÄ… semestrÄ… bÅ«na daugiau ar mažiau su ekonomika, verslu susijusių dalykų, todÄ—l dar spÄ—si tÄ… ekonomikÄ… išmokti, trust me ;)

Žinutė parašyta: 2011-06-29 18:01:02 | Nuoroda

Nėra už ką ;)

BÅ«tinai, jeigu aš dar nebÅ«siu baigus :D