Vartotojo Å altanosÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-29 18:20:54 | Nuoroda

Neblogi visai. Aišku, ne penkių žvaigžduÄių viešbutis, bet kai pasiskaitai, kas kitur dedasi, tai pas mus tikrai geros sÄ…lygos. Kambariai neapšnerkšti, apie jokius gyvius girdÄ—ti neteko. Kambariai yra dvivieÄiai ir keturvieÄiai (bent jau Didlaukio 57). Suskirstyta viskas blokais, viename aukšte keli blokai yra. Viename bloke yra vienas dvivietis ir vienas keturvietis kambarys (tiesa, dabar keturvieÄius darys trivieÄiais) bei sanitarinis mazgas, t.y. kriauklÄ— ir wc. Kambariuose yra atitinkamas skaiÄius lovų, spintos, lentyna, vienas stalas (Äia mažoka, jei kokie keturi gyvena), kÄ—dÄ—. Lovos tai ne tos tarybinių laikų spyruoklinÄ—s tokios :D NormalesnÄ—s biškį :D

Dušai yra bendri, aukšte jų yra gal viena ar dvi patalpos, tiksliai nežinau. Taip pat aukšte yra viena ar dvi virtuvÄ—s, darbo kambariai, kuriuose tiesiog stovi stalai ir ten žmogai eina ramiai sau dirbti, jeigu kambaryje per triukšminga :) Bendrabutyje veikia bevielis netas, kaip ir visam MRU. Tik šiemet, kiek žinau, MRU išsinuomavo Didlaukio 86 ar kokį ten bendrabutį, tai jame ir sÄ…lygos prastesnÄ—s, ir neto per visus metus nesugebÄ—jo įvesti.

Didlaukio 57-am pirmame aukšte yra kavinukÄ—, ten skaniai gamina ir ganÄ—tinai nebrangiai, gali pasiprašyti išsinešimui ir pan. Taip pat yra ir parduotuvÄ— vietinÄ— šalia, ten, girdÄ—jau, visÄ… pusmetį alų labai pigiai pardavinÄ—jo :D

PaÄiame bendrabutyje negyvenau kol kas dar, tik lankiausi, tai mažai kÄ… galiu pasakyti apie kaimynus ir triukšmÄ…, bet iš grupiokų teko girdÄ—ti, kad bent jau pirmam kurse pirmom dienom tai buvo baisu, nes aplinkui visi tÅ«sinasi ištisai, nÄ—ra ramybÄ—s ir pan :) Bet po to įpranti ir tiek. Nors Äia irgi nuo kaimynų iš tiesų priklauso. Dažniausiai merginos gyvena vienam aukšte, vaikinai kitam, tai manau, kad nuo to irgi gali priklausyti triukšmų lygis. Bet sako, kad triukšmingiausi yra tie aukštai, kur Erasmusai gyvena :D Nes jie absoliuÄiai nesimoko ir atvaro į LietuvÄ… tik linksmintis :D Tai jei pateksi į jų aukštÄ… - mokslus gali pamiršti :)

DÄ—l paties patekimo į bendrabutį - patekti iš tiesų yra nelengva, nes vietų nedaug. Tad jei neturi besimokanÄių brolių/seserų, jeigu nesi našlatis arba tÄ—vai nÄ—ra išsiskyrÄ™ - bendrabutyje vietÄ… gausi sunkiai (bent jau sąžiningu bÅ«du). Aišku, kartais bÅ«na tokių mįslių, kaip kai kurie asmenys prasisuka ir ten gauna vietÄ…, bet aš asmeniškai nelabai ir gilinuosi, kaip jiems tai pavyksta. Anyway, siÅ«lyÄiau nedÄ—ti visų vilÄių į bendrabutį, nes gali negauti, o jei gausi - gali neištverti gyvenimo jame, todÄ—l kartais pasidairyk ir buto ;)

Žinutė parašyta: 2011-06-30 08:10:20 | Nuoroda

Na, tada barake tikrai nepražūtum :D O tūsai tai ten tikrai smagūs ;)

Ne, jiems nÄ—ra skirtumo, iš kur tu. Aišku, jeigu gyveni Vilniuje, tai vargu, ar gausi vietÄ…. Bet kitais atvejais tai jiems neįdomu, ar tu iš ElektrÄ—nų, ar iš Mažeikių. Prioritetas eina našlaiÄiams, neįgaliems, socialiai remtinoms šeimoms, jeigu tÄ—vai išsiskyrÄ™ ir pan., nepilnameÄių besimokanÄių brolių/seserų turintiems asmenims, taipogi atsižvelgia į pajamas. Ir jeigu tarkim pasitaiko du asmenys su visiškai vienoda padÄ—timi, tada jau žiÅ«ri pagal pažymius, tipo kieno vidurkis stojant aukštesnis ir pan. Jeigu jau esi studentas, tai bendrabutis neskiriamas tiems, kas turi akademinių skolų. Kad ir kaip bebÅ«tų, atstumas jiems reikšmÄ—s neturi.

TaÄiau mokslo metų metu gali atsilaisvinti vietų, todÄ—l yra tikimybÄ—, kad bÅ«si pakviestas pagal eilÄ™ į barakÄ…. Arba gali šiaip vidury metų nunešti prašymÄ…, gal pasiseks. Nes šiemet tai pusÄ— vieno barako chebra gyveno po vienÄ… žmogų keturvieÄiam kambary :)

Nešdamas prašymÄ… dÄ—l barako, nepamiršk reikiamų dokumentų, t.y. pažymos iš seniÅ«nijos apie šeimos sudÄ—tį (ten taipogi bus nurodyta ir gyvenamoji vieta), tÄ—vų paskutinių trijų mÄ—nesių atlyginimų išrašo, visų kitų dokumentų, kurie galÄ—tų palengvinti tavo patekimÄ… į barakÄ…, t.y. jeigu tÄ—vai išsiskyrÄ™ - ištuokos liudijimo, jeigu esi našlaitis - irgi atitinkami dokumentai ir t.t.

Žinutė parašyta: 2011-06-30 21:37:01 | Nuoroda

Skaityk Äia: www.studijos.lt/busimiems_studentams/forumas/getTopic/32135/1/mru-bendrabuciai :)

Žinutė parašyta: 2011-07-12 15:16:20 | Nuoroda

Na, bent jau MRU tai kraustymasis į bendrabutį vyksta rugpjÅ«Äio pabaigoj, tada ir gauni pamatyt savo kambarį, kadangi vasarÄ… bendrabutyje ir taip yra gyventojų. Manau, kad panašiai ir kituose univeruose :) O jei nori tarkim sužinoti, kokios sÄ…lygos kambaryje, kÄ… reikia savo turÄ—ti, kÄ… vietoj duoda ir kitas buitines smulkmenas, tai Äia jau reikÄ—tų kreiptis į bendrabuÄio valdytojÄ… telefonu arba to univero studentus, jie tau suteiks daugiau informacijos ;)

Žinutė parašyta: 2011-07-26 22:26:59 | Nuoroda

Galiu garantuoti, kad yra :D

O jei rimtai, tai asmeniškai pažįstu, kas įstojo, ir manau, kad tuoj pasiÅ«lysim jiems apsireikšti šiame forume ;)

Žinutė parašyta: 2011-08-02 18:13:24 | Nuoroda
Nežinau rašÄ—:

Sveiki, norÄ—jau paklaust, ar sunku gaut mru bendrabutį? Gal yra kokia statistika ankstesnių metų, kiek duota prašymų ir kiek iš jų gavo bendrabuÄius? DÄ—kui iš anksto

 Labas ;)

Iš tikrųjų sunku. MRU puslapyje parašyta, kiek vietų yra MRU bendrabuÄiuose: "Mykolo Romerio universitetas turi tris Studentų namus: Vilniuje Didlaukio g. 57, kur yra 590 vietų, Didlaukio g. 86, kur yra 429 vietos ir Valakupių g. 5, kur 185 vietos.". Tai iš viso gaunasi 1204. Bet šiemet ketinama keturvieÄius kambarius pertvarkyti į trivieÄius, tai vietų dar sumažės. Tikslios bendros statistikos neturiu, bet galiu šÄ¯ bei tÄ… pasakyti apie verslo informatikams skiriamas vietas. Kiekvienai specialybei yra procentaliai skiriama vietų bendrabutyje. MÅ«sų, verslo informatikų, yra daugiau nei 200 (per visus keturis kursus). Daugiausiai vietų skiriama pirmakursiams, šiemet jie gaus 15, vyresni gauna dar mažiau, kokių 10 vietų gal (tiksliai nežinau). Tai sakykim, apie 40-50 vietų skiriama verslo informatikams, o tai yra ketvirtadalis ar netgi mažiau. Vadinasi, ne taip ir lengva gauti bendrabutyje vietÄ…, palyginus su kitais univerais :)

Žinutė parašyta: 2011-08-04 20:16:54 | Nuoroda

Aš taipogi ieškau, su kuo nuomotis. Irgi bÅ«tų geriau gyventi atskiruose kambariuose ir kuo arÄiau MRU :)

Žinutė parašyta: 2011-08-09 22:35:52 | Nuoroda

Skaityk Äia:

www.studijos.lt/busimiems_studentams/forumas/getTopic/32135

 

Žinutė parašyta: 2011-08-16 22:05:24 | Nuoroda

Dažniausiai bÅ«na prieš pat rugsÄ—jį, paskutinÄ™ ar priešpaskutinÄ™ rugpjÅ«Äio savaitÄ™. Apie bendrabuÄio gavimÄ…/negavimÄ… pranešama email arba galima bandyti skambintis į bendrabutį, bet ten žmonÄ—s gali ir nekelt ragelio :)