Vartotojo Vega~ pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-23 02:41:16 | Nuoroda
Viilius rašė:

Gal zinot kas mazdaug vertinimo komisijoj buna? :?

 Vaitiekūnas, Valiulis, Mildažytė, Čekuolis... kiek teko girdėti.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 02:46:52 | Nuoroda

O skaitant Stebukl-Ingos pranešimą tai mane net kažkaip juokas suėmė. Gal dėl to, kad jau tuoj švis, o aš dar prie kompo laiką švaistau, o gal ir todėl, kad stojamieji į žurnalistiką iš tiesų juokingas reikalas. Vienais metais siūlomoji rašinio tema buvo: "Išėjo tėvelis į mišką ir tapo žurnalistu." Argi ne linksma? :)

 

Prieš tai rašiusiu mergina jaudinosi dėl to, kad niekur nėra rašiusi, neturi jokių straipsnių, rekomendacijų... Įvairių nuomonių dėl to girdėjau. Visgi stipresnė yra ta, kad komisija palankiau žiūri į vadinamuosius 'žalius' žurnalistus. Jiems nereikia tokio studento, kuris jau rašo ir pats supranta, kad moka tą daryti. Jie nori 'užsiiauginti' savo žurnalistą, kuris rašytų ir dirbtų taip, kaip jiems patinka. Ir tai nėra mano išgalvoti žodžiai.

 

Pati rašiau į vieną leidinį, bet tos rašliavos komisijai ko gero nenešiu. Galėčiau gauti ir redaktorės rekomendaciją, bet... ai, velniai nematė, nieko ten labai įspūdingo. Juolab, kad žurnalistiką rašysiu viso labo antru numeriu. Fak, reik skubėt rašyt, o tai išvis galėsiu išbraukt :)) nemiegokit, chebra, ir jūs ;)

Žinutė parašyta: 2009-06-25 17:11:10 | Nuoroda

Na štai, jau ir užsiregistravau į kūrybinį konkursą. Leido rinktis, ėmiau pirmadienį... kas dar? :) 

Žinutė parašyta: 2009-06-25 22:54:50 | Nuoroda

Kadangi aš prašymą nešiau į centrą, o ne pildžiau internetu, tad tikriausiai todėl man ir leido rinktis toji moteriškaitė, kuri duomenis į kompą suvedinėjo ;) Viskas tvarkoj, nereikia tik parintis. Ir taip teks tą daryti prieš / per / po stojamojo. O nervų ląstelės neatsinaujina, todėl taupykim jas :) 

Žinutė parašyta: 2009-06-29 18:23:14 | Nuoroda

Temos buvo tokios:

1. Reportažas iš Davaso 2020 metais

2. Bibliotekininkas ėmė skaityti valstybės biudžeto įstatymą... 

 

Berods iš 31 rašiusio atrinko 12. (ar gerai suskaičiavau?) Na, išgyventi galima... Nėra ta komisija žvėrys, kaip kad daug kas pasakoja. Tiesiog tai TOKS iššūkis stojančiajam! Supratau jau tik pati išėjusi iš auditorijos, kur mane tardė 15 minučių. Maždaug taip buvo:

* Kas yra ūkio ministras ir ką jis baigė?

* Įsivaizduok, kad parduotuvėje perki prekę. Pasakyk, kokia jos kainos dalis atitenka valstybės biudžetui, kokia - sodrai, kokia gamintojui, tiekėjui, pardavėjui?

*Kas yra progresiniai mokesčiai?

*Kas yra Bendrasis Vidaus Produktas?

*Sakai, domiesi istorija. Kelintais metais Lietuva tapo ES ir NATO nare? Atsakau, kad 2004. Man pareiškia: "Ne." Sakau, kad TIKRAI TAIP. Man vėl sako: "Pirma pasiskaityk istorijos vadovėlį ar šiaip pasidomėk Lietuvos istorija, o jau tada mums aiškint ir savo protą rodyk".

Na, jei rytoj sužinosiu, kad visgi praėjau konkursą ir mane priima, tą pačią valandą bėgsiu ir išbrauksiu žurnalistiką. Nes iš kitų egzaminų surinkau tiek procentų, kad į bet kokią specialybę įstočiau. Ir valstybės finansuojamą, o mano sena svajonė - lietuvių filologija...

 

Sėkmės stojantiems... 

Žinutė parašyta: 2009-06-29 23:37:54 | Nuoroda

Mano 19,24, jau parašiau pirmu numeriu :) 

Žinutė parašyta: 2009-06-30 18:29:14 | Nuoroda
vytenis rašė:

kas gavo įskaitą :)?

 Na va, šįryt sužinojau, kad neįskaityta. Ir turbūt labiau nudžiugau nei nuliūdau. Kaip jau sakiau, žinau, kad yra žmonių, labiau svajojančių apie šią specialybę nei aš, tad džiaugiuosi kam nors užleidusi vietą :)

Žinutė parašyta: 2009-06-30 19:24:07 | Nuoroda

Neišlaikius stojamojo, jau jokių vilčių nelieka įstoti, ar ne?

Šiaip netikiu, kad nėra jokio numatyto skaičiaus, kaip kad sakė dekanas...

Žinutė parašyta: 2009-06-30 22:11:07 | Nuoroda
vytenis rašė:
Vega~ rašė:

Neišlaikius stojamojo, jau jokių vilčių nelieka įstoti, ar ne?

Šiaip netikiu, kad nėra jokio numatyto skaičiaus, kaip kad sakė dekanas...

 hm...o tu kuriame kabinete laikei pirmadienį? 609 ar tam kitam? liūdna, kad tau nepasisekė... :( ir dar...noriu paklausti, kas čia rašo. sakot, kad šiandien (antradienį) beveik visus pakvietė į pokalbį. tai kiek jūsų buvo šiandien :)?

 Na, aš buvau viena iš tų trijų merginų, kurioms iš pradžių buvo pranešta, kad pokalbyje jos nepageidaujamos :) rašinį rašiau 609 kab., pokalbio laukiam kitam koridoriaus gale, o kalbėjau vis dėlto vėl 609 kab. Ir galvoju dabar, kuris tas Vytenis :) ar tas šnekutis, kuris antrus metus stojo ir ekonomiką studijuoja, ar tas, kuris pokalbyj apie automobilius šnekėjo, ar tas mandagus vaikinas, kuris iš pradžių ne prie to kabineto laukė - kažkaip iš nuotraukos nepažįstu :)

Žinutė parašyta: 2009-07-02 21:04:32 | Nuoroda

Sveikos, kursiokės

Jei kaip tik šiuo metu parinatės (įsivaizduoju, kad būtent taip ir yra) dėl ezgų rezultatų ar manot, kad jie per prasti, tai tik aukščiau nosį! Pagal dabartinę statistiką 50% prašymų jau paduota į vadybas, ekonomikas, teises, 12%  į socialinius mokslus, o stojantieji į humanitarinius mokslus sudaro mažumą... ir šiaip... žinokit, mačiau visų savo mokyklos abiturientų VBE balus, tai pakraupau... patikėkit, jūsų visų, rašančių į šią temą, balai tiesiog nuostabūs!!! Svajonės pildosi, įstosit, paminėsit mano žodį  

Žinutė parašyta: 2009-07-17 22:45:33 | Nuoroda

 6 nr., 

KB - 19,24.

Bet nuoširdžiai tikiuosi įstoti į kurią nors iš penkių aukščiau išvardintų filologijų 

Žinutė parašyta: 2009-07-18 02:17:46 | Nuoroda
Katriu rašė:

vega, ką rašei pirmą? ir ar rašei mokamų? ;O

 Ai, aš visą savo sąrašiuką parodysiu :) mokamą rašiau tik vieną, kaip matai, ir tai tik 13-tu numeriu... Kažkaip visiškai ramiai jaučiuosi dėl stojimų, bet, kad tik neprisišnekėčiau 

1.Lietuvių filologija ir ispanų kalba
2.Lietuvių filologija ir turkų kalba
3.Lietuvių filologija ir naujoji graikų kalba
4.Lietuvių filologija
5.Politikos mokslai
6.Prancūzų filologija
7.Informologija
8.Istorija
9.Leidyba
10.Kultūros istorija ir antropologija
11.VPU Lietuvių filologija
12.VPU Istorija
13.Lietuvių filologija (mokama)

Kolegijose:

1.Turizmo ir viešbučių administravimas
2.Kultūrinės veiklos vadyba
3.Buhalterinė apskaita


 

Žinutė parašyta: 2009-07-19 16:18:46 | Nuoroda

Oi, žmonės, darot tragediją dėl nieko. Na taip, aš irgi norėčiau, kad skaičiuojant mano KB būtų paimtas lietuvių A lygio 10,  o ne rusų B lygio 8... Ir šįkart nederėtų kaltinti žmonių, kurie suvedinėjo jūsų balus. Dėl metinio pažymio. Kažkaip taip ten parašyta: "Antrosios užsienio kalbos arba gimtosios kalbos metinis pažymys."  Tai va, gimtosios kalbos pažymį ima tik rusams, lenkams ir visiems kitiems, kurių gimtoji kalba nėra lietuvių...

 

 

Žinutė parašyta: 2009-07-19 20:05:43 | Nuoroda

Labai rimtai :)
Dar per mokslo metus mūsų mokykloj lankėsi kažkokie konsultantai iš VU ir visą šitą tvarką paaiškino. Be to, kažkur net internete rašo... 

Žinutė parašyta: 2009-07-23 20:36:32 | Nuoroda

Lietuviu - ispanu rasiau pirmu numeriu, istojau i antra savo sarase. Dziaugiuosi :) tik truputi liudna, kad toki likima nuleme mazas skaiciukas.. paskutinio kvieciamojo i ispanu balas buvo 19.32, o manasis balas - 19.24... Nieko, studijuosiu turku :) susitiksim kokioj anglu ar kur nors galbut ;)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 20:41:59 | Nuoroda

I sia specialybe siemet buvo planuojama priimti vos 17 studentu, tad tikriausiai naivu butu tiketis atrasti siame forume busimu likimo draugu. Na, bet visgi... Rasiau antru numeriu - po ispanu. KB - 19.24, siaip LABAI DZIAUGIUOSi - kalba nera sunki, salis nuostabi, esu kelis kartus ten buvusi. Gal net ir pasitaikys galimybe isvykti pastudijuoti i Turkija. Gal dar kas?... :)

Žinutė parašyta: 2009-07-23 22:44:17 | Nuoroda

Nei nesitikėjau, kad taip greitai kas nors atsilieps :) šaunu! Gal greitai sulauksim ir daugiau besidžiaugiančių, o jau tada bursimės į skype konferencijas :) šiaip turi būti labai įdomu studijuoti, kadangi mokysimės ne tik turkų kalbos, bet ir pačios Turkijos istorijos. Panašios paskaitos pirmame semestre neturės kiti, įstoję į kalbas. Taip pat kalbos dėstytoja labai faina, kiek teko girdėti: ir žodyną lietuvių - turkų - lietuvių yra išleidusi, ir pati toj šaly mokėsi, ir su savo studentais stato spektaklius turkų kalba... Negaliu atsistebėti, kokia.. hmm.. egzotika! :)))

Žinutė parašyta: 2009-07-30 23:41:57 | Nuoroda

Betvarkydama dokumentus universitete susipažinau su dar viena panele, įstojusia į mūsų specialybę, tai jau būsim 3 :) šiaip įdomu, kiek iš galimų 17-os priėmė...  Facebook'as manęs kažkaip nekabina, nors ir turiu, rašyk į skype: kemerita.  

Žinutė parašyta: 2009-07-30 23:47:33 | Nuoroda

Lietuvių - turkų  

Žinutė parašyta: 2009-08-01 00:51:26 | Nuoroda

Labas, labas, būsimos kolegės ;) O sveikinasi su jumis tokia Rasa... galbūt teks bendrauti :)

Na, aš įstojau į lietuvių filologiją ir turkų kalbą, bet gal neišvysite manęs iš šio forumo? Juk vieną kitą paskaitėlę galbūt turėsime ir kartu :) Pirmu numeriu rašiau lietuvių - ispanų, konkursinis balas buvo 19.24 bet pasisekė įstoti į turkų. Tikrai PASISEKĖ! Nei kiek nesigailiu savo pasirinkimu. Kaip reaguoja kiti? Patikėkit manim, LABAI įdomiai... kai pasakau, kur įstojau, visi iškart pamiršta, kad tai LIETUVIŲ filologija, ir išpučia akis: "Turkų kalba??? Tai ar man tave sveikint, kad čia įstojai, ar ką? Bet gi čia baisu! Išvažiuosi į Turkiją, pagrobs tave koks juodukas, ir saulės šviesos tu nematysi!" Todėl labai džiaugiuosi tais, kurie supranta, jog ant kupranugarių ten jau nebejodinėja :)) Kas link perspektyvų baigus studijas, tai jau kažkur šiame forume buvau rašiusi visą 'ginamąją kalbą', kurią išsakau visiems, kurie užsipuola sakydami, kad darbo nerasiu. Neatkartosiu čia visko, ką manau, tačiau baigus filologijos studijas atsiveria itin plačios perspektyvos. Ir galų gale - koks man skirtumas, ką sako kiti? Kaip viena panelė sakė: "Užmėtykit mane akmenimis, nes nestoju į perspektyvią teisę ar ekonomiką ir gyvenime nieko nepasieksiu" :)) nerealiai! Jei kam įdomu, mano skype: kemerita.