Vartotojo grytÄ— pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-18 23:42:47 | Nuoroda
oniponi rašÄ—:

 Jei tik įmanoma apsieiti be šito -- apsieikit. PradÄ—ti savo savarankiškÄ… gyvenimÄ… didelÄ—j duobÄ—j -- ne pats geriausias sprendimas.

 pati galvojau tokiÄ… imti, nes buvau pasiskaiÄius apie tai kaip jas iki pernai suteikinÄ—davo ir kokios buvo sÄ…lygos, na ir viskas ten buvo tiesiog puikiai, imk ir norÄ—k, bet po šitos reformos reikalai su paskolimis radikaliai pasikeitÄ— ir paskolos imti tikrai neapsimoka. geriau jau jei yra galimybÄ—s, tai skolintis iš tetulių ir dÄ—dulių, na ne imti šitas valstybÄ—s garantuojamas, ar kaip jos Äia įvardijamos, na tai į tokias skolas gali įklimpti kad net nu.

Žinutė parašyta: 2010-07-19 20:41:15 | Nuoroda
Furiya rašÄ—:

 pati studijuoju mru ir taip pat tenka bendradarbiauti ir daznai susidurti su vu teises studentais,tad turiu keleta pastebejimu :) pernai pati rasiau vu pirmoje vietoje bet neistojau,bet jeigu reiktu is naujo rasyti prioritetus tai mru butu pirmoje vietoje :)

kas liecia zmones ir aplinka tai mru tikrai simta kartu geriau (na bent jau man) nes vu dvelkia antikvariatu :D o mru modernus ir jaukus kampelis.Zmones mru taip pat siltesni ir labiau linke bendrauti nei zmones is vu.vu'unai kazkokie per daug uzdari ir ganetinai keisti tik vienas kitas pasitaiko,kuris yra neuzguitas moksliukas!

Destytojai-visur yra kompetentingu,savo sriti ismananciu ir atsidavusiu savo darbui kaip ir nieko vertu.

o kas liecia vdu tai...na turiu pazistamu ir ten ir atsiliepimai tai ne kokie...vien blogis yra seminarai visus srautu...

 hm, man tik toks klausimÄ—lis kilo: tu daug vu teisÄ—s studentų pažįsti, kad gali teigti jog tik vienas kitas yra ne užguitas moksliukas? na nes iš tokio pasisakymo atrodo kad pažįsti kokius penkis šimtus vu studentų ir iš visų pažįstamų tik keli normalÅ«s. tad nekalbÄ—k stereotipais.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-20 11:36:41 | Nuoroda
mazuoji rašÄ—:

o kada mazdaug zinosim gavom ta bendrabuti ar ne? :)

 jei vu, tai apie rugpjÅ«Äio vidurį. pernai berods 14 ar kažkuriÄ… panašiai dienÄ… buvo nete sÄ…rašas gaunanÄių.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-20 11:40:08 | Nuoroda
ememdemz rašÄ—:

Tikrai soc. stipendijos išmokamos kartÄ… per mÄ—nesį. Ko gero kažkas sumaišÄ— su vienkartinÄ—m stipendijom, skiriamom už įvairius nuopelnus, kurios gali bÅ«ti išmokamos max kartÄ… į semestrÄ…, atrodo.

 yra tokių rÅ«šių stipendijos: socialinÄ—s - išmokamos kartÄ… į mÄ—nesį, vienkartinÄ—s socialinÄ—s - kartÄ… į pusmetį ar į metus gali gauti, skatinamosios (dažniausiai tik nuo antro semestro mokamos, kartÄ… į mÄ—nesį) ir vienkartinÄ—s, kurios kaip Äia kažkas sakÄ—, už kokius nors pasiekimus. va.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-20 13:04:55 | Nuoroda
oniponi rašÄ—:

Gal kažkur pretenduojant į bendrabutį prašo sveikatos pažymÄ—jimo -- mano brolis lyg per miglÄ… mena, jog kažkÄ… ten su sveikata susijusio turÄ—jo vežti... :D

 nu bet jis gal stojo kur nors kas susijÄ™ su sportu ar kokia policija ar kariuomene ar šiaip maždaug kažkur į šitÄ… pusÄ™, na nes nei pernai nei užpernai nieko panašaus nereikÄ—jo stojant ar prašant bendrabuÄio.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-20 16:35:21 | Nuoroda
Jelefant rašÄ—:

Sveikatos pazymos turbut reiks kai jau prasides mokslas, kaip ir mokykloje - kas metus rugseji

 nu tai kad nereikia tų sveikatos pažįmÄ—jimų ir jau įstojus ir pradÄ—jus mokintis. univere, ne kaip mokykloj - dzin kaip tu jautiesi.:D

Žinutė parašyta: 2010-07-20 16:39:47 | Nuoroda

 tai bÅ«na paskirtas universitetuose žmogus, kuris tvirtina atestatus, bet jei nori išvengt gaišaties, laukimo ir spÅ«sÄių priÄ—mimuose, nu tai pasitvirtini atestatÄ… savo mieste pas notarÄ… ir ramiai eini priduoti dokumentų.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-22 23:38:23 | Nuoroda
živilÄ— rašÄ—:
NerijaV rašÄ—:

tai turbut kaip ir visur seimos sudeti ir metines pajamas,siaip rasyk laska ar skambink i vpu ir ten pasakys :)

 Na, ne visur, tarkim, VU jokiu seimos sudeciu ir metiniu pajamu nereikalauja. Ar as klystu?

 neklįsti.: ) vu pernai pati jokių pažymų nenešiau. tiesiog prašymÄ… parašiau ir viskas.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-23 00:52:44 | Nuoroda
Vytis rašÄ—:
Cartman rašÄ—:
Vytis rašÄ—:

VU teisÄ™ VF pasirinko 1798 kandidatai. Priima 158.

VU teisÄ™ VNF pasirinko ~1150. Priima 232.

Praeitais metais i VU teisÄ™ VF prašÄ— 1683, o į VNF 1384.

Išvada: šiais metais stojanÄiųjų panašiai( keliom dešimtim mažiau nei praeitais metais). TaÄiau daugiau kandidatų bando laimÄ™ įstoti į valstybÄ—s finansuojamÄ… vietÄ… ir gauti krepšelį...

Cia rimtai priima 232 ? Nes praeitais tik 43 buvo...nebent mano duomenys netikslus.

 http://www.vu.lt/site_files/SD/Stojantiesiems/Vilniaus_universiteto_2010_m_vietos_I_pak._v03.pdf

 o jÅ«s nepastebÄ—jote jog tos 232 mokamos vietos yra ir per nuolatinÄ™ ir per ištÄ™stinÄ™ studijų formÄ…?: ) kiek žinau, vf ir vnf vietų vu teisÄ—s nuolatinÄ—se studijose išliko tiek pat kiek pernai: ~ 150 vf ir ~ 50 vnf.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-23 16:39:13 | Nuoroda
jusste rašÄ—:

Ar Äia tikrai viskas vyksta? Negaliu patikÄ—t :D 

 

1 VU 601M90001 0421 teisÄ— vf NL 19.26 19.26 kvietimas, NL

 tai reiškiasi nelabai skiriasi riba pernai ir šiemet.: ) gal net nukrito.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-24 16:58:55 | Nuoroda

mane tai juokina tas pasakymas, kad švietimo sistema kalta, kad neįstojau, nes per švietimo sistemÄ… siaubingai pakilo stojamasis balas. nu nejuokinkit. kas Äia per kaltinimas, kad 'jetus, kaip taip gali bÅ«t, kad žmonÄ—s įstoja tik į tokius dalykus kuriuos surašÄ— devintu dešimtu nr'. nu gali. jei turi visai vidutinį balÄ…, o surašai pirmais devyniais variantais tas studijas, kuriom reikia ne visai vidutinio o tikrai aukšto balo. tikrai neginu nei lamos nei šmm, nu bet negi ji galÄ—jo/turÄ—jo numatyti kad į tam tikras studijas balas stipriai kils, ir perspÄ—ti studentus 'va ten ir ten balas kils, bÅ«kit atsargÅ«s ir pasiieškokit atsarginių variantų'. ir baikit jÅ«s Äia isterikuot.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 00:15:01 | Nuoroda
Nesuprantu rašÄ—:

Sveiki, bÅ«simieji kursiokai :) KažkÄ… girdÄ—jau apie bendrÄ… skype chat'Ä… - pridÄ—kit ir mane kas, jei nesunku. Ieškokit tuo paÄiu nick'u, kaip ir Äia.

Beje, kada planuojama fuksų stovykla? Labai norÄ—Äiau sudalyvauti. Klasiokas įstojo į VU medicinos fakultetÄ… ir sakÄ—, kad ten fuksai jau rugpjÅ«Äio 2-4 dienomis.

 bus rugpjÅ«Äio 9 - 11 dienomis.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-26 00:27:44 | Nuoroda
Sanosuke rašÄ—:

Sveiki, visi, kurie liko nepatenkinti.

Tikriausiai dar daugelis nesuvokia kas šiais metais įvyko.Trumpai apibrÄ—šiu situacijÄ….

Švietimo ministras nurÄ—jo įvesti naujÄ… reformÄ…- krepšelių.Ä®vedÄ—.Dabar Ä—mÄ— juos mažinti.Buvo manoma, kad tai vyks palaipsniui.Bet pažiÅ«rÄ—kim atidžiau, aš stojau į KMU medicinÄ…, pernai  mokamų vietų buvo apie 30, šiais metais padarÄ— 150.Vadinasi, per tiek sumažino nemokamų, ar tai yra mažinimas palaipsniui? Mano balas yra 19,1 , aš neįstojau nei į medicinÄ…, farmacijÄ… ,kinezetarapijÄ…, ergoterapijÄ…,  liko tik mokama vieta, nors pagal pernai metus, pavyzdžiui farmacija, buvo tik 18,00 vf.Šiais metais daugiau nei 19,20.Ar tai yra normalu? SpÄ—ju, jog daugelis taip ir nesuprato, kaip Äia įvyko, jog net i kolegijas nebeįstoja vf vietas.

Dabar pažiÅ«rÄ—kime kÄ… darÄ— lamabpo.Kadangi įvyko toks drÄ…stiškas pokytis, jie turÄ—jo kaip nors psichologiškai paveikti abiturientus ir jų tÄ—vus.Pirmiausia išdalino vf vietas, dÄ—l to problemų nebuvo, o kitus ,,paliko ant ledo".Serveriai nebuvo užlūžę, visa tai vyko sÄ…moningai.KAd sukeltų įtampÄ…, jog niekur neįstojote.Ir kaip Dievo dovanos melstumÄ—te mokamos vietos.Bet jie pasielgÄ— dar niekšingiau, kad sukeltų visiškÄ… panikÄ… išsiuntÄ— žinutes, jog niekur neįstojote.O kitÄ… dienÄ… paskelbÄ—, jog įstojote, savaime suprantama, į mokamÄ… vietÄ…, bet kaip jÅ«s džiaugÄ—tes.juk galvojote kad viskas prarasta? O štai, lyg iš dangaus nukrinta galimybÄ— studijuoti, deja, tik mokamoje vietoje, bet ir akmuo nuo širdies nukrito- nepraeis metai tušÄiai, tÄ—vai džiaugsis, kad studijuosite.Bet atminkite, visa tai vyko sÄ…moningai.Švietimo ministerija speciliai sukÄ—lÄ— panikÄ…, specialiai nesklebÄ— rezultatų, kad jÅ«s tik džiaugtumÄ—tÄ—s gavÄ™ galimybÄ™ studijuoti, nors daugelis buvote verti kur kas daugiau,o  jums liko tik mokama vieta.O ar jÅ«s pagalvojote, kad jus apgavo? Ne, jÅ«s džiaugÄ—tÄ—s, kad įstojote.Bet tai buvo sÄ…moningai suplanuota, kad nebÅ«tų šoko, jog jie mokamas vietas padidino ne palaipsniui, bet  kai kur daugiau nei 80 procentų, reiškia, tiek pat sumažino valstybÄ—s finansuojamų.

Äia visÄ… sÄ…mokslo teorijÄ… išvedei. nemanai, kad kiek perdedi su tuo 'jie tyÄia nesklebÄ— laiku, kad džiaugtumÄ—mÄ—s mokamom vietom'? taip, tu piktas/pikta, kad neįstojai, taip, lama gerokai sufailino šiemet, taip, krepšelių skaiÄius sumažintas, nu bet gal apsieikim be sÄ…mokslo teorijų, nes kiek absurdiškai skamba.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 00:32:20 | Nuoroda
Nesuprantu rašÄ—:
grytÄ— rašÄ—:
Nesuprantu rašÄ—:

Sveiki, bÅ«simieji kursiokai :) KažkÄ… girdÄ—jau apie bendrÄ… skype chat'Ä… - pridÄ—kit ir mane kas, jei nesunku. Ieškokit tuo paÄiu nick'u, kaip ir Äia.

Beje, kada planuojama fuksų stovykla? Labai norÄ—Äiau sudalyvauti. Klasiokas įstojo į VU medicinos fakultetÄ… ir sakÄ—, kad ten fuksai jau rugpjÅ«Äio 2-4 dienomis.

 bus rugpjÅ«Äio 9 - 11 dienomis.: )

 O kaip dÄ—l registracijos, mokesÄio ir kitų formalumų? :)

 kai ateisi pasirašyt sutarties su universitetu, tau viskÄ… išsamiai ir maloniai paaiškins, papasakos ir atsakys į visus rÅ«pimus klausimus.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-26 22:45:04 | Nuoroda
YourStarGirl rašÄ—:

Kiek dienų truks, ar visi ten fakultetai vienoj vietoj renkasi ;o Girdėjau,kad bus Pailgy

 visi fakultetai daro atskirai, trunka maždaug tris dienas, bus Pailgyje, o daugiau ir tikslesnÄ—s informacijos išsiklausinÄ—k per priÄ—mimus pas savo fakulteto studentų atstovybÄ—s žmones arba fakulteto studentų atstovybÄ—s internetinÄ—j svetainÄ—j pažiÅ«rÄ—k.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-26 22:47:04 | Nuoroda
Thotu rašÄ—:
~ImaGinatiOOn~ rašÄ—:
aviator rašÄ—:
Cartman rašÄ—:

Gal yra įmanoma sužinoti paskaitų tvarkarašÄius pirmam kursui ? Ä®domu, kas dÄ—stys ir pnš. 

 Pirmas pusmetis (jei niekas nesikeis ir bus kaip mums):

1. TeisÄ—s teorija - E. KÅ«ris.

2. Politikos teorijos. H. ŠinkÅ«nas ir NamaviÄius.

3. Teisės istorija (į ją dauguma tikrai neisit) - J. Machovenko.

4. Kalbos (pasirinktinai)

5. Lotynų k. - ŠtikonaitÄ—, Veteikis, man atrodo, ir dar kažkas.

www.tf.vu.lt/lt/studijos/dienines-studijos/tvarkarasciai

ÄŒia bus tvarkaraštis, Pirmakursiam jis atsiranda vÄ—liau.

O va Äia programa studijų:

www.tf.vu.lt/images/stories/Daiva_Stumbryte/Studiju_programos/Dieninio_sk._studij_programa_2009_m._srautas.pdf

 o pirmas pusmetis tai cia iki kada? :)

 tu tikrai į teisÄ™ įstojei?

 kodÄ—l taip klausi?: )

Žinutė parašyta: 2010-07-26 22:49:12 | Nuoroda
as rašÄ—:

gal kas jau registravos ir zino. Kaip ten su ta atestato kopija? girdejau VU patvirtina ar ne?

 vu yra rektoriaus paskirtas asmuo tvirtinantis kopijas, bet prie eilÄ— tai kosminÄ— bÅ«na, tai jei norit išvengti laukimo eilÄ—je, patarÄiau atvykti arba paÄioj priÄ—mimų darbo pradžioj arba paÄioj pabaigoj, kai mažiau žmonių, arba iš anksto prieš atvykstant užsukti pas notarÄ… ir pasitvirtinti.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-30 22:53:18 | Nuoroda
aviator rašÄ—:
Thotu rašÄ—:
The Jew rašÄ—:

390 prieme, buvo 1800

 Å½odžiu teisininkų fabrikas, tiek mru , tiek vu. Lievai :(

 390 priÄ—mÄ— į nuolatines? Iš kur Äia ištraukÄ—t?

 nu fuxiukai apsiriko.: ) apie 200 į dienines (nuolatines) ir apie 200 į neakivaizdines (ištestines).

Žinutė parašyta: 2010-07-30 23:18:52 | Nuoroda
aviator rašÄ—:
grytÄ— rašÄ—:
aviator rašÄ—:
Thotu rašÄ—:
The Jew rašÄ—:

390 prieme, buvo 1800

 Å½odžiu teisininkų fabrikas, tiek mru , tiek vu. Lievai :(

 390 priÄ—mÄ— į nuolatines? Iš kur Äia ištraukÄ—t?

 nu fuxiukai apsiriko.: ) apie 200 į dienines (nuolatines) ir apie 200 į neakivaizdines (ištestines).

 Sakau, kad nesÄ…monÄ—, kur jÅ«s ten visi tilpsit, jei 400 susirinksit.

 na jei tiksliais skaiÄiais tai į nemokamÄ… priimta 150 (dieninį) ir į mokamÄ… 238, o tai yra 50 į dieninį ir 188 į neakivaizdinį. Äia jum ne romeris kad keturi šimtai dieninio pirmakursių bÅ«tų.: )

Žinutė parašyta: 2010-07-30 23:21:03 | Nuoroda
Rulle121 rašÄ—:
Bedievis rašÄ—:
ememdemz rašÄ—:

Tai visgi kaip su tuo skanavimu - dokumentinÄ— foto 3x4cm tinka? Ä®manoma kažkaip kokybÄ™ sutvarkyt? Galima plaÄiau apie tai?;)

 nemanau kad dokumentines tiks su atskanavimu, turi buti ne mažiau nei 354x430 (px) foto. Man atrodo reiktu paÄiam nusifotkinti ir ikelti ;DD

 p kam jus tas foto skanuojat, kaip patvirtins nueisit i banka ten sumokesit ir nuotrauka paduosit :)

 pagal naujÄ… tvarkÄ… turi pats užsiregistravÄ™s www.lsp.lt įkelti savo nuotraukÄ…, o ne nešti į bankÄ…. pasiskaityk šių metų informacijÄ… o ne praeitų.: )