Vartotojo oniponi pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-25 21:56:07 | Nuoroda
AušraL rašė:
signatavicius rašė:

sveiki, norejau paklaust:

1) ar pirmus du metus studijuojami vien bendrauniversitetiniai dalykai ar ir šiek tiek profesiniu?

2) kai po 2 metu skaičiuojamas vidurkis, pagal kuri žiurima duoti krepseli ar atimti, jis skaičiuojamas paskutinio semestro ar visu keturiu?

3) kada vyksta anglų/informatikos testai ir iš ko jie susideda?

4) jeigu istočiau į aplinkotyra vf, kuri priskiriama fizinių mokslų sričiai, ar po metų ar dviejų galėčiau pereiti į biologija vf? juk mokomasi iš esmės tas pats

5)kada paskelbiama kas gavo bendrabučius?

6) baigus aplinkotyra ir ekologija + gretutines pedagogikos, kokių dalykų mokytoju galima dirbti? biologija/chemija/fizika?

 

daugoka klausimų pradėjo kilti :)

 1) yra ir profesinių

3) jei niekas nepasikeitė jie vyksta pirmąją rusėjo savaitę :)  anglų testas tai atsisėdi prie kompiuterio ir darai užduotis :) (teko jį jau laikyti - tikrai nėra sunkus :) ) Informatikos testas man pačiai įdomus, nes dar tik gal prieš pora savaičių sužinojau, kad jį reiks laikyti, o informacijos nelabai randu

apie kitus dalykus nežinau, teks laukti VDU :)

 5) rugpjūčio 14 d.

Žinutė parašyta: 2010-06-28 01:41:27 | Nuoroda

 Taip, paima visus stojančius, žiūri į jų KB ir priima tuos, kurių KB aukščiausias.

Į vieną vietą priima vieną žmogų. : )

Kiek žmonių priima į nemokamą, o kiek į mokamą, priklauso nuo universiteto ir specialybės.

Žinutė parašyta: 2010-06-28 01:48:35 | Nuoroda

 Aš turbūt dar palauksiu stojimų rezultatų, bo nežinau, kur draugų ieškot: Vilniuj ar Kaune. (( : Nors jei kas nors į (VU/VDU) psichologiją taikotės, nesislapstykit, pasigirkit -- galėsim kartu padūsaut.

Žinutė parašyta: 2010-06-28 08:44:51 | Nuoroda

 Ak, šitkaip. Tuomet atsiprašau dėl dezinformacijos. : )

Žinutė parašyta: 2010-06-28 08:47:31 | Nuoroda

 VDU, o kaip šįmet su informatikos testu?

Žinutė parašyta: 2010-06-28 08:52:17 | Nuoroda
orbis rašė:

Turiu klausimą. Jeigu tavo balai leidžia tau įstoti į kelias specialybes, tai ar tu automatiškai įstosi į pirmą ar kažkas pasikeitė dėl šios taisyklės?

 Niekas nepasikeitė -- įstosi į vieną VF specialybę, kuri pagal Tavo prioritetus stovi aukščiausiai ir į kurią Tavo KB tinkamas. Tas pats taikoma ir VNF.

Žinutė parašyta: 2010-06-28 09:55:37 | Nuoroda

Pagal tarptautinių žodžių žodyną, patriotizmas yra tėvynės meilė ir atsidavimas savo tautai. Natūralu, kad nuo gimimo gyvenant Lietuvoj, atsiranda ypatingas ryšys su šituo kraštu. Kad ir kaip čia būtų sunku kartais, kad ir kokios viliojančios atrodytų kitos šalys, aš vis dar tikiu šviesia Lietuvos ateitim ir norėčiau bent kiek prie tos ateities kūrimo prisidėti pati. Tikriausiai galiu vadinti save šiokia tokia patriote.

Sveikas, saikingas patriotizmas yra sveikintinas dalykas, nes jis vienija tautą. BET radikalus patriotizmas arba nacionalizmas man primena atsitiktinumo garbinimą. Juk ne kas kitas, kaip tik paprasčiausias atsitiktinumas, lėmė, kad gimėm čia, o ne kitur. 

Žinutė parašyta: 2010-06-28 15:07:26 | Nuoroda
Vytauto Didžiojo universitetas rašė:

Taip už kai kurias kalbas, kurios yra labai populiarios studentų tarpe reikia mokėti. Mokestis yra labai simbolinis ~250 lt. per pusmetį.

 O lotynų kalba skaitosi populiari studentų tarpe ar nelabai? 

Žinutė parašyta: 2010-06-28 23:04:19 | Nuoroda
JapaneseKoreanLover rašė:

Tai taip, tėvas dingęs be žinios kaip dažnai ir būna :DD O dar nesu tokia gabi,kad įstočiau į nemokamą, tai tik šiaip tikiuosi :) Jei neįstosiu,tada išvis nežinau ką reiks veikt :) 

 Viskas bus gerai, pamatysi. Net jei ir neįstosi, gal nuo to tik išloši (hint hint hint: kai kuriose šalyse studijos nemokamos). Žinai gi tą posakį, kad kai užsidaro vienos durys, atsidaro kitos, tik mes dažniausiai jų nematom, nes vis dar spoksom kvailai į tas, kurios užsidarė. 

Žinutė parašyta: 2010-06-30 09:42:59 | Nuoroda
vitae rašė:

Mano pirmas nr. sąraše - Sociologija VDU, gal yra bendraminčių? Antra Psichologija, bet pagal tai kiek žmonių stoja(beveik tiek pat kiek į ekonomiką ar teisę), tai nieko gero nesitikiu. O poto supyliau visus VDU socialinius mokslus. Noriu čia ir viskas :)

 Mano Nr. 2 VDU psichologija. Labai apsidžiaugsiu, jei įstosiu. : )

Žinutė parašyta: 2010-06-30 11:11:57 | Nuoroda

 Turėtų žinoti auklėtoja ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Žinutė parašyta: 2010-06-30 14:42:19 | Nuoroda

1. Prašymo pildymas internetu kol kas nemokamas.

2. Prašymas iškart išsiunčiamas jį užpildžius ar padarius kažkokius pakeitimus.

: )

Žinutė parašyta: 2010-07-01 11:27:00 | Nuoroda
Sandruti rašė:
Va va, ir aš panašiai. Bet, tiesą pasakius, pastaruoju metu pradėjau labai blaškytis, nebežinau, ar išvis noriu psichologijos (apie kurią galvoju jau, turbūt, nuo 9 klasės)........... P.S. sorry, jei ne į temą

 Aš nuo dar žemesnės klasės apie ją galvoju.. : )

Nieko čia keisto, kad blaškaisi -- turbūt ne tik būsimieji psichologai susimąsto, ar tikrai to nori, o gal ko nors kito, blah blah blah. : ) Juk žinai. Bet sunku dabar ką nors spręsti, kai net nesam prisilietę prie tų studijų.

Anyway, žmonės klysta, ir tai neišvengiama. Jei ir ne ten pataikysi, gyvenimas ties tuo nesibaigs, o ir psichologijos žinios niekur neprapuls. 

Aukštyn nosį, būsim kambariokės! : ))))

Žinutė parašyta: 2010-07-01 11:37:51 | Nuoroda
Sviatosa rašė:
Sandruti rašė:

O tai kokį universitetą patartumėte ir kodėl?

 VU , nes diplomas labiausiai vertinamas, taciau ten butina mokytis 6 metus.

 Visur būtina mokytis 6 metus (bakalauras + magistrantūra), jeigu nori pradėti individualią veiklą. 

Peržiūrėk visų universitetų studijų programas. Aš kai žiūrėjau, man labiausiai patiko VDU, o ten dar ir gretutinių studijų galimybė, liberalus tvarkaraštis, Kaunas... 

VU ir MRU studijų programos atrodo panašios, bet MRU jauni dėstytojai (nesakau, kad tai minusas) ir pats universitetas labai miglotas, mažai apie jį žinau, kai VU -- prestižas, patirtis. Tik kad į VU įstotum, reikia bais aukšto konkursinio balo.

 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 15:31:40 | Nuoroda

 100. O die, dar iki dabar drebu. Tokia rami nuėjau, buvau nusiteikus blogiausiam, o kai pasakė, nežinojau, į kurią pusę bėgt ir rėkt. 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 16:15:00 | Nuoroda
zirklūtes. rašė:

Nu ką- man sekas turbūt kartais. Kažkodėl šimtą gavau. Turėjo būti mažiau tikriausiai, bet apeliacijos neduosiu:D

 O, likimo sesuo apsireiškė. ( :

Aišku, sotus alkano tikriausiai neužjaus, bet tiems, kurie nepatenkinti savo rezultatais, ir tikrai nepervertina savo galimybių (pažymys šiuo atveju nėra rodiklis), siūlau kovoti net ir dėl vieno papildomo taškelio. Bent jau žinosit, kad bandėt, apeliavot ir kovojot. 

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:11:07 | Nuoroda

 Pasiskaičius komentarus kad ir po šiuo straipsniu ( www.lrytas.lt/-12144762961213949104-po-baigiamojo-gimtosios-lietuvi%C5%B3-kalbos-egzamino-kilo-viesulas-papildyta.htm ), ėmiau jaustis kaip nevykėlė, kuri per klaidą tą savo 100 gavo. Suprantu kai kurių pasipiktinimą, bet nereikia iškart kurti konspiracijos teorijų, kad kažkas buvo sumaišyta, idioto vertinta ir panašiai. Klaidų, aišku, pasitaiko, ir aš tikiu, jog jų šįmet taip pat nebuvo išvengta: žmones ir pervertina, ir nuvertina. Taip bus tol, kol abiturientai rašys interpretacijas ir rašinius, o darbus taisys... žmonės. Rašto darbų neįmanoma objektyviai įvertinti.

Bet kuriuo atveju, reikia nepamiršti, jog stresas ir pritempti kai kurių mokytojų pažymiai taip pat daro savo. Gal visgi ne visi buvo tokie stiprūs, kokie tikėjo esą, o kažkam gal paprasčiausiai nepasisekė. Gaila, bet taip būna ir gabiausiems mokiniams: vieni 'iš didelio rašto išeina iš krašto', kiti nepataiko į temą, tretiems tas pats jaudulys pakiša koją -- ar tikrai reikia dėl to ieškoti kaltų?

O kad prastai besimokantys džiaugiasi stebėtinai aukštais rezultatais, išties šokiruoja, bet kartais tikrai būna, jog žmogus būna nederamai nuvertinamas, arba nesutelpa į mokyklos rėmus, todėl ir pažymiai atitinkami. Aišku, keistoka, kai žmogus, komentare privėlęs 20 gramatinių klaidų, giriasi gavęs 89. :O

Faktas tas, kad egzaminai tikrai neparodo realių žmogaus gebėjimų. Tas ir yra didžiausia bėda.

Bet kuriuo atveju, aukštyn nosis, nes gyvenimas ties tuo nesibaigia (ech, bepigu man kalbėt, a?), bet jeigu tikrai jaučiat, kad kažkas ne taip, ieškokit teisybės -- turit tokią teisę.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:58:34 | Nuoroda

Oi, atsiprašau, rašant pirmąkart, forumas užlūžo, ir neišsisiuntė, todėl antrąkart pamiršau paminėti, jog straipsnis dviejų metų senumo, bet situacija analogiška. Ir taip kasmet -- forumai lūžta nuo desperatiškų abiturientų klyksmų. 

Žinutė parašyta: 2010-07-02 00:25:47 | Nuoroda

 Asus EEE PC. Mokslams -- pats tas. Mažas, lengvas, baterija ilgai tarnauja.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 14:26:39 | Nuoroda
exprontaz rašė:

skaiciau toki komentara : Kas iš tų apeliacijų, jei jas teištaisys kažkur liepos 22d? Man išleistuvės liepos 16. O dar pirmasis etapas dėl stojamųjų pildymų baigiasi liepos 19d, tai ką daryti? Rašyti apeliaciją ir atsisveikinti su galimybe įstoti į nemokamą??

*******

tai ar tiesa kad po apeliacijos negalima bus istoti i vf ?

 Ne, netiesa. Gali ramiausiai pretenduoti į vf tiek pirmam, tiek antram stojimo etape. : )