Vartotojo Volucris pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-15 14:12:03 | Nuoroda
 
Jei ka, ten raso,jog i kurybines industrijas gali vel reiketi informatikos,o ne istorijos egzamino.
 
Didziausia makalyne toje mokslo sistemoje, tiek enrvu isgadine jie jau persigalvot spejo. Kvailiai negaliu.
 
 
Žinutė parašyta: 2009-06-29 10:04:20 | Nuoroda

Logiškai mąstant, į informologiją įstoti lengviau, tai gal kas nors ką tiksliai  žinot apie galimybę iš vienos specialtybės pereiti į kitą? Visgi rodos,kad jos a la 'giminingos'.

Žinutė parašyta: 2009-06-29 22:39:11 | Nuoroda

Sveiki visi, man iškilo toks vienas kalusimas stojantiesiems..o jūs žinojot,kad VU yra labai panaši specialybė- Verslo informacijos vadyba. Na,ten gal kiek daugiau matematikos, kaip atitinkamai Kūrybinėse daugiau informatikos.

Pati esu pasimetus, ir nors man Kūrybinių industrijų programos patinka šiek tiek labiau, tačiau perspektyvos atrodo didesne VIV'e.

Žinutė parašyta: 2009-06-29 23:02:48 | Nuoroda

Na, KI daugiau rkelamos kūrimas,ten daugiau pardavimas. Plius, VIVE daugiau matematikos,o KI - informatikos. Abu šie dalaykai man nėra artimi, tai ir pasimečiau šiek tiek.

Žinutė parašyta: 2009-06-30 12:12:40 | Nuoroda

Nenoriu nuvilti, tačiau labai abejoju. Vien iš prašymų skaičiau matos,jog ši specialybė bus labai populiari ir išvis klausimas,ar ten liks mokamų vietų jei visi sustos su savo 'krepšeliais'.

Ir visgi. Sąrašo ilgis-16 , tad vis vien gali bandyt parašyti Kurybines priekyje,o po to jau vardinti mažiau paklausias.Sėkmės.

Žinutė parašyta: 2009-06-30 12:20:08 | Nuoroda

Ė, nereikia skayti,jog visi su aukštesniais balais pabėgs į VU :D Dar išlieka galimybė,jog atsiras žmonių, kuriem studijų idomumas svarbiau už 'prestižinį' varda. O gal ir ne.

Ir šiaip, kokiame tai ŠU tikrai esu mačius viliojančiu specialybių. Bet bėda ne universitetas, o pats meistas, kuris visus ir atbaido (na,gal išskyrus pačius šiauliečius).

Pati mąstau stot į VGTU tik galvą vis kvaršina pažįstami, siųlydami geriau VU ar MRU. Taip neapsisprendęs žmogus ir pasimesti gali.

Žinutė parašyta: 2009-06-30 12:25:24 | Nuoroda

Siaube,gi reikia ausis turėt. negirdėjai apie tokį dalyką kaip reforma? Jokių atskirų universitetų seni balai neturės reikšmės. Tiesiog valstybė  [pagal tavo pasirinktą kryptį- socialiniai,humanitariniai,tikslieji moskslai..] nustatys, ar tu gausi krepšelį,ar ne.

Jei gausi- galėsi tą krepšį neštis ir į ŠU, ir į VU ir kur tik nori.

O jei ne- ką gi teks žvalgytis mokamų vietų,kurių skačius visur skiriasi,o kai kur tokių gali ir išvis nebūti.

Žinutė parašyta: 2009-06-30 13:20:51 | Nuoroda

nejuokaukit. Tikslieji mokslai tikria nėra tiek nepopuliarūs,kad su 16 būtų įmanoma gauti finansavimą. Absurdas.

Žinutė parašyta: 2009-07-01 09:54:01 | Nuoroda

Man iskilo lygiai toks pat klausimas. Tie du universitetai- Vu ir VGTU, sakykit ka norit,bet VU virsenybes,ko gero,neikas nenuneigs, ypac socialiniu mokslu srity ;/

Ir siaip, VU partnerystes su uzsieniu sarase-begale universitetu, tuo tarpu mano norimos Kurybines Industrijos ebndrauja vos su 4-5,kurie issideste Lenkijoj,Latvijoj...

Vat cia tai irgi painiava.

Žinutė parašyta: 2009-07-01 09:58:37 | Nuoroda

Ne, tai tikrai nėra perspektyvi specialybė. Tokiu atveju jau geriau ieškoti vietos,kur ji būtų suderinta su kita, pvz.: LCC Anglų filologija ir psichologija arba koks ŠU Anglų filologija ir ispanu kalba- vis šis tas.

Aišku, jei iš prigimties esi 'sėkmingas' žmogus, gali ir sodininkystę baigęs prasimušti,juk taip?

 

Žinutė parašyta: 2009-07-03 11:57:31 | Nuoroda

Abiejų studijų aprašas - labai panašus, perspektyviau atrodo lyg ir Verslo informacijos vadyba, tačiau ten nemažą dalį kreditų užima matematika (o dar ir aukštoji), o tai,savaime suprantama, kažkiek gąsdina.

Gal aks turit kokių minčių šiuo klausimu? :D help 

Žinutė parašyta: 2009-07-04 13:52:19 | Nuoroda

Wyrgaa>  O ką gali pasakyti matematikos klausimu? Nesu visai akla višta, tačiau bijau,kad aukštoji matematika gali būti šiek tiek per daug O-o

Žinutė parašyta: 2009-07-05 23:23:20 | Nuoroda

Žmonės žmonės, ar girdėjote apie tokį dalyką kaip reforma? Siūlau net negaišti laiko rašant VF,nes galiu garantuoti,jog be 17KB bus neįmanoma gauti krepšelio socialinių mokslų srity.

Aišku, dėl to didėja šansas įstoti į mokamą vietą, ypac kokiame VPU.

Tačiau tokiu atveju reiktų pagalvoti,ar aukštasis Lietuvos mokslas vertas viso kokių 16tūkst.? Juk visai tikėtina tokiais balais gauti nemokamą vietą kolegijoje. Ją baigus [per 3metus] įgytum aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą,na o jei darbas reikalautų universitetinio- išlyginamosios studijos,kad ir kokiam VU trunka apie 2 metus. Aišku, susieikvoja metai, tačiau išssilavinimas kaip ir visų likusiųjų,kurie baigė universitetą, plius sutaupai nemažą sumą.

Aikšku, čia jau pačiam spręst.

 

Žinutė parašyta: 2009-07-05 23:27:33 | Nuoroda

Labai tikiuosi įsipaišyti į top 3.

1] Kūrybinės industrijos VGTU

2]Verslo informacijos vadyba VU

3]Leidyba VU

4]Lietuvių filologija ir sipanų kalba VU

P.S.skirtingai nei atrodo iš šalies,man čia viskas labai logiška :D

Žinutė parašyta: 2009-07-06 15:13:10 | Nuoroda

O ar kas nors iš apsisprendusiųjų stoti galėtu papasakoti, kodėl pasirinko geriau leidybą nei pvz.: verslo informacijos vadybą tame pačiame fakultete?  Būčiau labai dėkinga ;/

Žinutė parašyta: 2009-07-08 14:24:38 | Nuoroda

Gal kas žino ar valstybė rems paskolas ne vien mokantiems už mokslą bet ir šiaip studentaujantiems? Esu girdėjusi,kad užsieny toks dlaykas egzistuoja,o kaip Lietov tai neaišku.

Žinutė parašyta: 2009-08-25 13:09:49 | Nuoroda

O,mes jau ir konferenciją turim :D

skype: skraidantis_objektas

Žinutė parašyta: 2009-08-25 21:09:33 | Nuoroda

Išnuomojamas erdvus kambarys 3 kambarių [Naujamiestyje] bute gyventi dviese. Kituose kamabriuose gyvens studijuojantys mergina ir vaikinas (VGTU,VPU). Nuomos kaina 190lt  plius 1/4 komunalinių mokesčių. (butas tavrkingas,su baldais, niekas negriūva :D )

Lauksim susidomėjusių,kurie gali rašyti į e-mailą :}

 

 

Žinutė parašyta: 2009-11-27 21:52:20 | Nuoroda

Tai va,chebra, paskaysiu kai ką jūsų baimės prakruštoms smegenims (labnai gaila,akd man joks protinags žmogus prieš egzus to nepaaiškino).

Susižinot kieno balų riekia stojant į jūsų specialybę. Dažnai juk metinis nesvarbu! Tada jei turit tikrai 'lievą' jauskitės laisvi praleidinėt jos pamokas arba atėjus neik onerašyti-tik kartais ko pasi klausyti dėl bendro išprusimo (me skartais apsiimdavom iš galo poemų raštus ir skaitydavom..umm..Brazdžionis),

Ir patikėkit, jokių datų (apart bendro suvokimo,kad žinotumėt kas po ko eina) nereikia! 

Tai va,išmokstat 4 dalykus-ir jau 100tukas plaukia :D

1. KRONTOS -tikrai kieti dėdės. Susipirkit visas jų knygas nuo senovės ir pirmyn, paskaitykit po dvi temas prieš miegą. Tada vėl visas knygas iš naujo. Kia skaitysit trečia kartą leiskit sua praleist beletristiką ir skaityti tik apryškintas vieteles.

2. Yra tokia knygutė su neisšspręstais ir JAU išspręstais žemėlapiais,kurie gali būti egzamine. Nebūkit durniai,nepirkit tų nesąmonių su 60čia žemėlapių-juk ne prof.hab.daktarai būsit. Manau jų ten relaiai 15. Žinokit tik tiek,kiek jie prašo. Ne sjo riekia egzaminams-tia žinoti kaip ekitėsi sienos po Vienos,I-mojo,II-ojo karų.

3. Būūūtinai nusipirkit tą knygą su visais istorijos egzaminais nuo 2005 metų. Va ten tai lobis. Tačiau pradėkit ją spręsti tik kai jau būsit perskaitę visas krontos knygas bent po kartą. Kodėl? Nes tuomet, išsprendę tuos egzmainus ir pasiskaičiavę procentus matysit,kiek galit gaut. Ir tiap skaičiuokit procentėlisu keikvienąkart. Pamatysit,kai stabilizuosis rezultatas, galėsit numatyti svao realų būsimą rezultatą. (Taip buvo ir man, na gal dėl to,kad bendras  egzamino laikytojų lygis buvo gan žemas,gavau 8 procentais duagiau nei tikėjausi :D (that's 88). 

4. Mylėkit savo literatūros mokytojas. Ak tos interpretacijos...juk kokius 40procentu sudaro šaltinių nagrinėjimas. Ir žinot ką? Net jei būčiau visiškai neskaičius istorijos, iš tų 40 (ar kiek ten) būčiau surinkus kokius 35 ir vien todėl,kad moku lietuvių TEKSTO SUVOKIMĄ. (panašiai ir buvo,nes visiškai nesimokiau senovės istorijos,o jos,kaip žinia, praeitų metų egze tėkštelėjo neblogai..tai va, man buvo likus diena ir aki reikėjo apsispręsti ką daryti-mokytis senovę ar darytis špėrą- nusprendžiau, jog špėrą xDD). Tai va, labai pravartu nusipirkt ir teksto suvokimo (lietuvių) knygute ir ją daryti (nes juk čia ir pusė LT egzo!) .Patikėkit,istorijoje laaabai pravers.

A,na ir kad jau užsiminiau apie špargalkes. Tikria nerekomenduoju bandyti kažką nužiūrėti auditorijoje-ne. Kartą ar porą pasiprašykit i tualetą ir galėsit numaut pasitikslint kokią datą.

Per leituvių irig panašiai,esu išsiblaškius asmenybė, nenorėjau savo nestabilios psichikos apkraut epochomis,taigi jas ir galimus agrumentus (apie vertybes, patriotiškumą,etc susirašiau ant servėtėlės[kad nežiugždėtų]. Na,argumentų neriekėjo- prisiminiau pati,na o epochas sėkmingai tualete nužiūrėjau ir pykit nepykit gavau 100tuką.

Šiaip tai nesuprantu ko aš čia ardžiausi ir tiek aiškinau,bet atsimenu,kad pati nardžiojau internete su galvoje styrančiu meldimusi "na paaaaaaiškinkit kas nuo kur man pradėėėėėėėt mokytis"

. A,ir dar,jei jau einat  į tokius puslapius ir domitės-respect :) Jei nors kam būsiu padėjus,džiugu.

Žinutė parašyta: 2010-01-18 18:13:30 | Nuoroda

Kokia tragedija, visi egzmainai mokykliniai. Taigi įeikit į elementarią skaičiuoklę ir pamatysit- surinktas VIENAS % valstybinio egzmaino lemia žymiai daugiau negu nususęs mokyklinio 10.

Negi taip save žemai veritni,kad manai, jog 1proc. nesurinksi net iš gimtosios kalbos? Be to, net neišlaikius yra perlaikmai ir tų pačių mokyklinių.

 Taigi nėra geriau surizikuot ir gavus kelis balus po to ramiausiai įstot į nemokamą vietą kolegijoj,negu laikyt mokyklinius, kurie,bėje irgi nėra darželio lygio. Taigi absoliučiai nieko nemokant, įmanoma susimauti ir čia.