Vartotojo aurete pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-12-19 20:13:33 | Nuoroda

Aš irgi už paskirstymą pagal pažymius. Esu iš labai gerai besimokančių tai tikrai galėčiau spartesniu tempu dirb ir daugiau išmokt su panašiai besimokančiais. Manau ir silpnesniems būtų naudingiau, nes mokytoja jiems galėtų ilgiau ir suprantamiau aiškint pagrindis, kad jie gerai suprastų.

Žinutė parašyta: 2009-12-22 17:46:13 | Nuoroda
Ragutis rašė:
aurete rašė:

Galvoju kitais metais stoti į VU ar MRU ekonomiką arba statistiką. Gal yra ten įstojusių? Ar patinka studijuot? Sunku? Ką dar galit patart?

 Pasidomėk dar VU finansų ir draudimo matematika. Girdėjau neblogų atsiliepimų, bet plačiau nelabai ką galiu papasakot :). Jeigu įdomu gali pasižiūrėt tvarkaraštį kedras.mif.vu.lt/tvark/ .

 Esu aš irgi apie fdm girdėjus tik nelabai man patinka, kad nemažai informatikos ten, programavimo, o aš šiemet informatikos visai nesimokau.

Žinutė parašyta: 2009-12-22 17:49:17 | Nuoroda
PKfyz rašė:

  VDU Etnologija, siūličiau susirast ką nors mielo tamstos sielai, o ne tą kas pasak reklamų tau ateityje turėtu garantuoti gerą gyvenima .. :) Toks mano patarimas

 Manau ekonomika ir yra tas dalykas, kuris man patiktų studijuot, o tai, kad tai dabar populiaru ir kaip sakai išreklamuota man visai nepatinka.

Žinutė parašyta: 2009-12-25 12:00:25 | Nuoroda

Su šventėm visus

Žinutė parašyta: 2009-12-28 16:14:18 | Nuoroda
Dessert rašė:
aurete rašė:

Galvoju kitais metais stoti į VU ar MRU ekonomiką arba statistiką. Gal yra ten įstojusių? Ar patinka studijuot? Sunku? Ką dar galit patart?

 Taigi, visų pirma noriu perspėti, jog nestudijuoju ekonomikos. Tačiau, besiremdama klasiokių pasakojimais galėčiau pabandyti patarti.

VU besimokianti klasiokė, kuri iš tikrųjų yra labai protinga ir gabi mokslams retsykiais pasiskundžia dėl didėlio krūvio. Teorijos ten išties nemažai, o ir šiaip pasimokyti nemažai reikės. Mokykloje turėjusi vien 10, VU jos vidurkis siekia vos 6. Bet tai tikrai normalus ir įprastas reiškinys tarp pirmakursių VU ekonomikos studentų. Grupiokai dažniausiai būna super draugiški ir paprasti.

Kita- MRU'nietė skundžiasi vien dėl grupiokų, kurie dažniausiai kylę iš gan pasiturinčių šeimų.. ir šiaip nėra patenkinta mru tvyrojanti atmosfera. Mokytis reikia nemažai, tačiau ir laisvo laiko lieka pakankamai. Tačiau MRU yra sukurtos visapusiškos sąlygos studento tobulejimui - didelė ir jauki biblioteka, moderni mokymo sistema. MRU mokymo lygis nei kiek nenusileidžia VU. O diplomas yra vertinamas analogiškai.

 

 Labai ačiū už patarimus. Ir man yra tekę girdeti, kad į vu ekonomiką susirenka geriausi mokiniai vien dešimtukais besimokę mokykloj, o universitete tai niekam nebeįdomu, vėl tenka vieta išsikovot, daug mokytis. Bet kažkaip nelabai tai mane gasdina, baisiausia, kad geriausiai besimokius mokykloj, po universiteto baigimo gali darbo normalaus pagal specialybę nerast.

Žinutė parašyta: 2009-12-31 16:54:22 | Nuoroda
syptsypt rašė:
aurete rašė:
Ragutis rašė:
aurete rašė:

Galvoju kitais metais stoti į VU ar MRU ekonomiką arba statistiką. Gal yra ten įstojusių? Ar patinka studijuot? Sunku? Ką dar galit patart?

 Pasidomėk dar VU finansų ir draudimo matematika. Girdėjau neblogų atsiliepimų, bet plačiau nelabai ką galiu papasakot :). Jeigu įdomu gali pasižiūrėt tvarkaraštį kedras.mif.vu.lt/tvark/ .

 Esu aš irgi apie fdm girdėjus tik nelabai man patinka, kad nemažai informatikos ten, programavimo, o aš šiemet informatikos visai nesimokau.

 sveika, pamenu praejusiais metais taip pat bijojau stoti i vu matematika (konkreciai matematikos ir informatikos mokyma) del tos pacios informatikos, kadangi irgi jos nesimokiau mokykloje...bet surizikavau,istojau ir nesigailiu:) visko galima ismokti, ta mokykline informatika mazai ka reiske...beje studijuoju tame paciame fakultete, kuriame yra finansu ir draudimo matematika  ( jos nesimokau, cia tik mano nuomone, bet jeigu reiketu rinktis tarp fdm ir ekonomikos, be jokiu abejoniu rinkciausi fdm)  pamastyk, ar tikrai tave taip labai traukia prie ekonomikos, kad galesi issiskirti is tu daugybes busimu ir esamu ekonomistu Lietuvoje, kai ieskosi darbo? beje fdm priklauso fiziniu mokslu sriciai, o ekonomika- socialiniu, spek, kuriame lengviau gauti krepseli:)

 Del krepselio tai jau anksciau suvokiau kad i fdm lengviau siek tiek istot, o del busimo darbo tai dar daug klaustuku. Kai paskaiciau aprasus studiju tai fdm labai panasiai i ekonomika , kad galima baigus dirbt bankuose, finansu institucijose ir pan. tik kaip suprantu tuose darbuose pareigybes skirsis. Sunku susiorentuot tik paskaicius. Reiks gal i atviri duru dienas atvaziuot pavasari kai bus

Žinutė parašyta: 2010-01-03 11:00:35 | Nuoroda
LadyBug rašė:

,,Abiturientai iš anksto sužinos lietuvių gimtosios kalbos įskaitos užduotis (potemes). Ne vėliau kaip prieš du mėnesius iki įskaitos dienos jos bus pateiktos mokykloms ir skelbiamos Nacionalinio egzaminų centro tinklalapyje www.egzaminai.lt , kad mokiniai galėtų pasirinkti vieną iš jų ir pasiruoštų atsiskaityti."  tai taip iseina,jog mes pasirinksim viena poteme ir galesim jai ruostis ir apie ja kalbesim

 Mano lietuvių mokytoja irgi taip sake, kad kurią pasirinksim ta ir kalbesim.

Žinutė parašyta: 2010-01-06 15:59:27 | Nuoroda

Ačiū kad atsiranda vis daugiau savo nuomones išsakančių žmonių. Kuo toliau tuo labiau mintys krypsta nuo ekonomokos link finansų draudimo matematikos, nes ten mažiau studentų priima ir baigia tad turetų būti mažesnė konkurencija įsidarbinant, nors studijuot ir bus žymiai sunkiau nei ekonomiką.  

Žinutė parašyta: 2010-01-08 08:58:40 | Nuoroda

Tai tame ir problema, kad kol nepradesiu mokytis nesuzinosiu ar patinka ir ar imanoma suprast ta aukstaja matematika, ar ne, nes mokykline matematika tikrai lengva ir man patinka.

Žinutė parašyta: 2010-01-10 16:08:11 | Nuoroda
Amelijaa rašė:

Nekenčiu anglų, bet laikyti reikia

 Ir man ta pati situacija

Žinutė parašyta: 2010-01-14 17:10:38 | Nuoroda

Labai ačiū už nuomonę. Liūdna girdėt, kad studijų kokybė prasta, nes juk į ekonomiką įstoja labai gerai baigę moksleiviai. Dėl "sauso" mokslo kažkaip nėra baisu, nes visada buvau tiksliųjų mokslų atstovė. Dar vis mąstau ką pasirinkt...

Žinutė parašyta: 2010-01-15 19:23:46 | Nuoroda
pauliusl rašė:

labas :] bandysiu ir as isreiksti savo subjektyvia nuomone.ekonomikos studijuoti Lietuvoje neverta.pats metus praleidau isme, specialybe ekonomika ir politika.siais metais perstojau i sse ryga.skirtumas zodziais neapsakomas.isme tau tereikia iskalti,sse tave privercia suprasti.salygos isme neblogos,manau kelis kartus geresnes nei vu,taciau sse jos dar geresnes.negaliu objektyviai palyginti ism ir vu,nes paciam vu studijuoti neteko.bet va,aukstesniam poste nastiona lyg ir viska pasake.o ir is draugu ten studijuojanciu tikrai atsiliepimai negeriausi.vien ka pasako,kad vu ekonomikoje idomiausias kursas yra anglu kalba (uz visus negaliu teigti,bet nemazai tokiu atsiliepimu girdejau).kodel?todel,kad ji desto destytoja,isejusi is sse :]

all in all,ekonomika tik uzsienyje,na ir as is savo patirties galiu pasakyt kad sse tikrai super vieta,jei nenori trenktis kur toliau i uzsieni :]

 Na suprantu, kad sse tikrai geresnė kokybė, tačiau mane nuo sse atbaido vien mokamos vietos... Kažkaip nesinori dar nieko neturint paskolom apsikraut.

Žinutė parašyta: 2010-01-15 19:26:25 | Nuoroda

O aš manau rinksiuos butą.

Žinutė parašyta: 2010-01-17 20:06:59 | Nuoroda
JoIka_ rašė:
kristinute8 rašė:

Siaip as studijuoju VDU, bet kiek girdejau is savo draugu kurie VU na tai ne kokie atsilliepimai, kad destytojai labai senamadiski nors mokytis nera sunku. Mes vdu tai kartais ariam.... bet uztad jauni destytojai :D o mru tai is vis...... ne kas...... jau geriau net negalvok... paziurek kiek ten daug priima, tai kas ten per mokslas gali buti, niekas demesio i tave net nekreipia kaip i zmogu.

 kiekvienas uz savo universiteta :D juokinga ;) siaip kiekviename yra pliuu ir minusu, viename vienokiu,kitame kitokiu ;)

 Tai todėl ir yra taip sunku pasirinkt.

Žinutė parašyta: 2010-01-19 19:51:34 | Nuoroda
Ragutis rašė:
Nastiona rašė:

 Na VU tikrai ne visi destytojai senamadiski ir seni, yra daug jaunu destytoju, o kai kurie ir seni labai faini.. Bet tiesa pasakius, VU patinka tik tuo, kad daug lengviau mokytis nei kituose univeruose ar kolegijose, ir dalyku cia maziau, ir laiko mokymuisi mazai atima...)

 Kas iš to, kad lengviau mokytis? Norisi pastudentaut? :)

 Noreciau ne taip kaip tu sakai pastudentaut, bet normaliai gyvent, kad kiekviena diena nebutu vien mokymasis ir miegas, kaip dabar.

Žinutė parašyta: 2010-01-21 20:14:34 | Nuoroda

Labai ačiū už dar vieną nuomonę. Nors buvai ankščiau susidariu įspūdį, kad studijuot sse nėra labai sunku,nes viskas remiasi praktika, o tavo išsakyta nuomonė lyg ir tam prieštarauja.  Jei studijuočiau fdm tai kaip suprantu būtų daug sunkiau nei sse.

Žinutė parašyta: 2010-01-28 12:43:17 | Nuoroda
ka_tu_kaip_tu rašė:

ekonomikos diploma verta turet vien del skambesio. pagalvok kaip gerai skamba "ekonomiste". bet ar idomu mokytis bus tj as negaliu pasakyt :)

 Tai kad ne pagal skambesį renkuos, o pagal mėgiamus dalykus mokykloje, sugebėjimus ir galimybes įsidarbint ir pakankamai uždirb baigus. Kad būtų labai įdomu mokytis irgi nėra tikslas, svarbu, kad sugebėčiau tinkamai atlikti užduotis ir patiktų būsimas darbas.

Žinutė parašyta: 2010-01-28 12:46:49 | Nuoroda

Mes bandomąjį rašysim vasario pradžioj, bet sake per 2 valandas turėsim parašyt, tai dėl tokio skubėjimo net nežinau ar atsispindes realios žinios.  Man irgi tikimybės sunkiausia ir visada paskutinis uždavinys, kad ir koks bebūtų

Žinutė parašyta: 2010-02-02 21:04:31 | Nuoroda
mel rašė:

Tikiu. "Mazvydas" tikriausiai ;)

 Pritariu del "Mazvydo"

Žinutė parašyta: 2010-02-03 19:31:10 | Nuoroda
Z`ivile rašė:

Na pvz aš mokausi MRU finansų ekonomiką, esu pirmame kurse. Mokytis nėra labai sunku, bet per sesiją reikia. Labiausiai man patinka tai, jog dėstytojai labai geri ir ne vien teoretikai,o kartu ir praktikai. Dėl minėtos  atmosferos, na čia turbūt priklauso nuo grupės,nes pas mus atmosfera labai gera. Kai stojau, nelabai įsivaizdavau ką mokysiuosi,bet tikrai nesigailiu ir džiaugiuosi savo pasirinkimu.:)

 O kuo ta finansų ekonomika skiriasi nuo Vu ekonomikos žinai?